Cornet naulasi Kärpät suohon

Kärpät-HPK 2-3 ja. (2-1, 0-0, 0-1, 0-1)

Kaksi pistettä Oulusta on aina hyvä suoritus. Tällä kertaa pisteisiin voi olla todella tyytyväinen, sillä Kerho nousi tasoihin vain reilua minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Jatkoajalla HPK:n sankareita olivat maalivahti Emil Larmi sekä voittomaalin niitannut Philippe Cornet.

Ottelun kulku

HPK sai otteluun salama-alun, kun Teemu Turunen sivalsi kiekon reppuun vain 41 sekunnin pelin jälkeen. Kärppävahti Sami Aittokallio torjui Mathias Porselandin siniviivakudin eteensä, muttei ehtinyt enää Turusen jatkolaukauksen tielle. Syöttöpiste merkattiin Porselandin lisäksi Juho Keräselle. Kyseessä oli Turusen kauden kymmenes maali.

Kärpät iski pelin tasoihin ensimmäisestä tekopaikastaan. Kotijoukkue lähti vauhdikkaasti oman maalin takaa ja syötteli HPK-viisikon primulaan. Saku Mäenalanen pääsi laittamaan laatan vapaasti häkkiin.

Kärpät pääsi ylivoimalle erän loppupuolella, eikä jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä. Ex-HPK Jesse “Jeppe” Saarinen laukoi napakasti ja kiekko muutti suuntaa kerholaismailasta painuen takakulmaan.

Kerho hallitsi ensimmäisen erän kenttätapahtumia, mutta erä päättyi Kärpille 2-1. HPK:n hallinnasta kertovat myös maalivahtien torjunnat: Aittokallio 12 ja Larmi 6.

Toinen periodi oli HPK:lle vaikea. Ensimmäisessä erässä toiminut karvaus ei purrut ja Kärpät hallitsi kiekkoa. Saarisen tolppalaukausta lähemmäksi eivät isännät päässeet, joten Kerho selvisi päätöserään maalin takaa-ajoasemassa.

HPK tuli pirteämpänä viimeiseen erään, mutta todellisten huippupaikkojen luominen oli edelleen vaikeaa. Etsikkoaika koitti, kun Ilkka Mikkola otti Kärppien ensimmäisen jäähyn erän puolivälissä. Kärpät selvitti alivoiman, mutta heti rangaistuksen päättymisen jälkeen Mikkolan vintti pimeni. Puolustaja ajoi avojäällä Otto Paajasen kuolleesta kulmasta ja sai ansaitun kaksiminuuttisen. Kerhon ylivoimapeli oli luvattoman heikkoa.

Joukkue ei kuitenkaan luovuttanut. Makea tasoitus syntyi ilman maalivahtia ajassa 58:37. Joni Tuulola laukoi ja Janne Lahti survoi Aittokallion torjunnasta kimmoneen pelivälineen väkisin sisään. Syöttöpiste merkattiin Tuulolan lisäksi Niko Kapaselle.

Miltei heti tasoituksen jälkeen tapahtui Kärppien maalin takana. Juho Keränen taklasi huonossa asennossa olleen Lasse Kukkosen jäähän ja härdelli oli valmis. Vahingolta näyttänyt tilanne poiki Keräselle 2+10 minuutin rangaistuksen, joten Keräsen peli päättyi siihen. HPK onnistui tappamaan hienosti seuranneen alivoiman, joka uloittui jatkoajalle saakka.

Ratkaisu

Jatkoajalla Janne Lahti pääsi läpiajoon, mutta Aittokallio piti portit visusti kiinni. Tämän jälkeen oli Emil Larmin vuoro loistaa. Pari loistavaa torjuntaa pitivät Kerhon pelissä mukana.

Lopullista ratkaisua edelsi Kärppien Saku Mäenalasen karmea harhasyöttö oman maalin takaa – Philippe Cornet kiitti ja laittoi mustan ylänurkkaan ajassa 62:46! Maali oli kanadalaiselle jo kauden kahdestoista.

Ottelun tilastot ja maalikooste

Seuraavaksi

Rinkelinmäki porisee lauantaina, kun Ässät saapuu vierailulle. Porilaiset taistelevat samoista sijoista, joten kyseessä on erittäin tärkeä kamppailu. Kiekko tippuu jäähän klo 17 – tervetuloa naattimaan!