Cody Kunyk syötteli Tepsin kumoon

4-2 (2-1, 0-0, 2-1)

Torstain kotiottelu Tepsiä vastaan oli vauhdikas ja erittäin hyvä puolustusnäyte Kerholta. Kerhon maalit iski Tikka, Puustinen, Nenonen ja Kanninen tyhjiin. Kerholle tarjoiltiin ylivoimaa illan aikana kuudesti ja kertaalleen (Tikka) ylivoima tuotti tulostakin. Tehopisteiden valossa illan pää-arkkitehtina hääri Cody Kunyk joka kirjautti syöttömerkinnän kolmeen osumaan. Ottelu ratkesi vasta lopussa Kannisen tehdessä loppunumerot 4-2 tyhjään maaliin. TPS pelasi lopussa kuudella viittä vastaan ja painoi kolmannen erän loppupuoliskon muutenkin vahvasti Kerhon päätyyn. Ottelun parin alivoiman aikana Kerho blokkasi ja uhrautui hienosti kiekon ja joukkueen eteen. Muutama laukaus tuli myös blokeista ohi ja niissä Voutilainen oli maalissa jälleen mies paikallaan.

“Veteraanipeli” vauhdilla käyntiin

Kerho tuli ensimmäiseen erään kerhomaisesti, vauhdilla ja kovalla karvauksella. Tämän lisäksi Kerho tuli ensimmäiseen erään maastokuvioiduissa pelipaidoissa, jotka huutokaupataan ottelun jälkeen. Paitojen tuotto menee suoraan lyhentämättömänä Sotaveteraaneille.

Ottelun alussa Kerhon karvaus oli todella pahaa myrkkyä Tepsin pakeille ja muutaman kerran sai Kerho kiekon hyökkäysalueella nätisti karvattua itselleen. Ensimmäinen huipputontti ei kuitenkaan tullut karvauksen seurauksena vaan Kunyk sai kiekon hyvään vauhtiin, kiersi Tepsin pakin kuin liikenteenohjaustolpan ja oli yksin läpi. Kunykin laukauksen Julius Pohjanoksa torjui patjallaan eteensä ja Kunyk oli lähellä iskeä omasta reboundista avausmaalin mutta Cody ei saanut kunnollista osumaa kiekkoon. Toinen maalipaikka tuli Kannisen hyvän karvauksen jälkeen. Kanninen syötti Tepsin maalin takaa Luceniukselle joka epäonnekseen pyyhkäisi kiekosta vain pölyt päältä ja maalittomana jatkettiin.

Erän puolivälin lähestyessä tuli Tepsikin peliin mukaan ja vieraiden Filppula kilautti yläputkea Voutilaisen takana. Hetki tästä ja kellot pysähtyi ensimmäisen maalin johdosta aikaan 8.55. TPS meni 0-1 johtoon, maalintekijänä Tony Sund. Ajassa 11.11 sai Sund sitten jäähyn rikottuaan Erkka Seppälää, joka oli karkaamassa yksin läpi. Ylivoimassa näkyi heti tekemisen merkit ja Puustinen laukoi kohti Pohjanoksaa heti aloituksesta. Seuraavan aloituksen jälkeen lähtikin mylly jauhamaan. Nikkilä pelasi kiekon Innalalle, joka näki Tikan maalin edessä ja heitti siihen ohjattavan, eikä Tikka erehtynyt. Ottelu tasoihin, 1-1.

Ajassa 17.27 astui Happy hour voimaan Puustisen toimesta. Valtterin tarkkaakin tarkempi ranne viuhui Pohjanoksan ohi ja Kerho siirtyi maalienkin muodossa kuskin pukille. Syöttöpisteet Kunykille ja Nenoselle.

Kertaalleen saatiin vielä tilastoihin merkintöjä ensimmäisen erän lopussa. Tepsillä oli kuusi pelaajaa jäällä eikä tuomaristo jättänyt tästä rankaisematta, ajassa 19.26 Kerholle ottelun toinen ylivoima. Maalia ei Kerho ehtinyt enää tekemään, joten ylivoimaa jäi toiseen erään vielä jäljelle 1.26.

Maaliton toinen erä

Erän alkujen ylivoimat usein on niitä pahimpia ja niin tälläkin kertaa. Kerho ei alkuun saanut kiekkoa rauhoitettua ja Tepsin purkukiekot onnistui muutaman kerran. Vaarallisuuttaan Kerho pääsi kuitenkin näyttämään ylivoiman loppusekunneilla mutta maalia ei nähty. Heti ylivoiman loputtua sai Puustinen kiekon vetopaikalle, laukaus suuntautui ikävästi suoraan Tepsin Christoffer Perssonin kasvoihin, joka joutui jättämään kaukalon verta vuotavana. Samalla kun Persson makasi jäällä, jatkui peli vielä hetken ja nyt kilahti ylärima Pohjanoksan takana.

Lisää ylivoimaa tarjoiltiin Lauri Pajuniemen toimesta ajassa 25.35, joka lähti istunnolle koukkaamisesta. Tämän ylivoiman jälkimmäisen minuutin Kunykin kenttä pyöritti Tepsiä, eikä vieraat saanut kiekkoa millään purettua pois alueeltaan. Varsinkin Kunyk itse tuntui olevan pelipäällä, välillä pitäen kiekon Kerholla heittäytyen ja raastaen. Pajuniemen jäähy ei ihan ehtinyt loppua kun Tepsi otti lisää boksia. Nyt Joseph Piskula otti Luceniusta vähän liian kovin ottein, ja sai tempusta 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Piskulan kakkosen aikana ei Kerho saanut isompia vaaranpaikkoja aikaan ja lopulta TPS selvisi alivoimastaan suht helpohkon oloisesti. Näiden jäähyjen jälkeen tilanne tasaantui ja mentiin tasaviisikoin eteenpäin päästä päähän mutta ilman kunnollisia maalipaikkoja. Ajassa 34.52 vihellettiin Kerhollekin illan ensimmäinen jäähy, Elmeri Eronen boksiin koukkaamisesta ja alivoima pääsi testiin. Ja kyllä sitä testattiinkin! Tepsi pyöritti hyvin ja sai kiekkoa vetopaikoille, varsinkin Pajuniemelle pelattiin paljon kiekkoa joka laukoi hanakasti. Kerholaiset kuitenkin blokkasivat kuteja ja ne mitkä blokin ohitti, otti Joona maalissa kiinni.

Ihan erän lopulla vielä vieraiden Simon Suoranta lähti istunnolle koukkaamisesta ajassa 39.54. Siirretyn rangaistuksen aikana Kerho oli lähellä kolmatta maalia mutta Pohjanoksa sai yritykset torjuttua. Näin toinen erä oli siis maaliton ja kolmaskin erä alkoi Kerhon ylivoimalla, jota jäi jäljelle 1.54. Tähän mennessä Voutilaisella oli 12, ja Pohjanoksalla 16 torjuntaa.

Kunyk syöttelee Kerhon voittoon

Kerhon ylivoima ei tämänkään erän alussa ollut ihan kuosissaan ja pelin rakentaminen tuntui tuskalliselta. Vasta kun jäähy oli loppumassa pelasi Innala Santeri Lukalle maalipaikan mutta Lukalla oli niin paljon vauhtia ettei ehtinyt millään saada kunnollista laukausta kohti Pohjanoksaa, tilanne muuttumaton 2-1.

Ottelun erikoisin maalitilanne nähtiin reilun 43 minuutin pelin jälkeen. Eronen laukoi siniseltä kiekkoa päätyyn ja kiekko pomppasi kenttämestarin erikoisella suoraan maalin eteen Luceniukselle. Tilanne tuli erittäin nopeasti ja Luceniuksen suora veto meni suoraan Pohjanoksan syliin. Hetki tästä ja Kanninen-Monto kaksikko oli kahdella yhtä vastaan hyökkäyksessä. Kanninen koitti laukoa itse, johon tepsiläinen ehti väliin mutta joutui Kannista rikkomaan ja Kerholle jälleen mahdollisuus karata kahden maalin johtoon ylivoimalla.

Tepsi peitti Kerhon syöttölinjat ja laukauksia jouduttiin hakemaan kauempaa. Pohjanoksa oli hereillä eikä ollut yllätettävissä tällä ylivoimalla. Ylivoiman päätyttyä sai Seppälä kiekon Kerhon sinisellä. Erkka näki Ruokosen olevan matkalla läpiajoon ja heitti syötön kohti Ruokosta. Pikkuisen liian eteen syöttö napsahti ja Miro joutui kurottamaan tilanteessa liikaa ja menetti tasapainonsa. Seppälä oli kuitenkin itse heti seuraavassa aallossa ja pääsi laukomaan mutta tämänkin Pohjanoksa poimi kiinni.

3-1 maali nähtiin ajassa 47.45. Kunyk syötti Puustisen hyvään vauhtiin, joka toi kiekon alueelle. Kaikki jo odotti Puustisen laukausta, mutta Valtteri käänsikin sen syötöksi toiseen aaltoon Nenonselle joka laukoi maalin yli. Kiekko ponnahti maalin kulmalle, josta Nessu ei enää erehtynyt vaan pisti kiekon sisään Pohjanoksan selän kautta. Ratkaisu leijui jo lähes ilmassa tässä vaiheessa.

Mutta. Ajassa 51.24 otti Puustinen huitomisesta jäähyn ja Tepsi pääsi ylivoimalle. Täsät Tepsi ottikin komennon itselleen ja tuli päälle hirveellä raivolla. Alivoiman Kerho kesti jälleen loistavalla alivoimallaan mutta jäähyn loputtua, ajassa 55.11 vieraiden Teemu Väyrynen kavensi lukemiksi 3-2.

Kavennuksen jälkeen oli hallinta täysin vierailla ja Kerho puolusti vain johtoaan. TPS otti aikalisän ajassa 58.20 ja samalla Pohjanoksa jäi vaihtopenkille. Turkulaiset hakivat tasoitusta kuudella ja saikin pelin painettua Kerhon päätyyn. Lopulta ajassa 59.54 pääsi Kanninen iskemään loppunumerot 4-2 tyhjään maaliin. Maalin syöttäjänä Cody Kunyk, joka kirjautti voittoillassa kolme syöttöpistettä.

Seuraava peli on kuluvan viikon lauantaina Pohjantähti Areenalla. Kiekko putoaa jäähän jo klo 16.00 ja ottelua on Kerhon 90-vuotisjuhlaottelu. Nähdään siis hallilla lauantaina! Tervetuloa!

05.12.2019 21:37