CHL -voittotili auki

EV ZUG – HPK 3-4 (1 – 0, 1 – 1, 1 – 2, 0-1)

HPK:n vieraskiertue CHL:ssä jatkui, kun se kohtasi yhden euroopan suurseuroista. Ottelu tarjosi värikkäitä tilanteita kaukalon kummassakin päässä. Fyysisyys ja tunnetila oli alusta asti tapissa, joka näkyi loppuun vietyinä taklauksina sekä maalinedus kahinointina.

Tunteikas ensimmäinen

HPK aloitti ottelun väkevästi ja sai energisellä karvauksellaan ensimmäisten minuuttien aikana useita kiekonriistoja. Näistä siunaantui myös muutama maalipaikka, joista paras puolustaja Roope Laavaiselle. Laavainen sai irtokiekon viivaan, jonka jälkeen nuori puolustaja hakeutui muutamalla terävällä potkulla vetopaikalle, mutta Zugin maalilla Leonardo Genoni ei taipunut.

Ensimmäisessä erässä nähtiin jatkuvaa nahistelua tilanteiden jälkeen puolin ja toisin. HPK:sta eniten esillä näissä karkeloissa oli hyökkäjä  Tommi Tikka, joka useaan otteeseen pääsi Zug -puolustuksen ihon alle.

Ottelun avauserä oli vierailija HPK:n osalta rikkonainen. Avausmaalista vastasikin Zug ajassa 11.02 HPK:n ollessa kahden miehen alivoimalla, Nopean kiekon liikuttelun jälkeen Raphael Diaz pelasi paikan Gregory Hofmanille maalin etukulmalle, joka jatkoi kiekon ohi HPK:n maalilla torjuneen Joona Voutilaisen.

Ensimmäinen erä ei lisäosumia hyvistä paikoista huolimatta tarjonnut, joten erätauolle siirryttiin kotijoukkueen yhden maalin johdossa.

Kaukalon isäntä löytyy

Ensimmäisessä erässä HPK:n pelivire oli hieman kadoksissa ja tunnetila läikkyi yli, mutta toiseen erään luisteli itsevarma vierasjoukkue.

Ensimmäinen näyte tästä itsevarmuudesta saatiin ajassa 21.08 HPK:n pelatessa ylivoimaa.  Jere Innalla sai kiekon Petteri Nikkilältä p-pisteen yläkaarrelle, josta nuori hyökkääjä otti yhden potkun lähemmäksi maalia ja sijoitti kiekon terävällä rannelaukauksella maalin takanurkkaan. Osumaan toisen syötön merkkautti Niclas Lucenius.

Jos ensimmäinen erä oli tunnerikas niin sitä oli myös toisen erän loppu. Ajassa 35.11 HPK:n järkälemäinen puolustaja Miro Karjalainen ajautui laidan vieressä nahisteluun kotijoukkueen Jerome Bachofnerin kanssa. Nahistelu eteni nopeasti siihen pisteeseen, että hanskat tiputettiin jäähän. Karjalainen ei antanut tässä kamppailussa sanansijaa Bachofnerille, jonka rooliksi jäi vain iskujen vastaanottaminen. Tilanteesta tuomittiin Karjalaiselle 5min rangaistus väkivaltaisuudesta, sekä pelirangaistus. Bachofner sen sijaan selvisi 2min rangaistuksella.

Erän lopussa nähtiin myös yksi maali josta vastasi kotijoukkue Zug. Lino Martschini antoi aloituksen jälkeen loistavan poikittaisyötön Gregory Hofmanille, jonka onetimer upposi Joona Voutilaisen kainalosta sisään. Maali syntyi ajassa 39.38 Zugin pelatessa kahden miehen ylivoimalla.

Tauolle edettiin siis kotijoukkueen yhden maalin johdossa.

Loppu tutulla kaavalla

Kolmas erä ei juurikaan muutosta ottelun aikaisempaan kaavaan tuonnut. HPK aloitti erän jälleen terävästi, kun ajassa 41.50 Filip Krivosik yllätti rystykäännöllään maalin etukulmalta Zug -vahti Genonin ja tasoitti ottelun.

Maalin jälkeinen ilo ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun vain muutama minuutti tasoituksesta kotimaisesta liigastakin tuttu David McIntyre unohtui HPK -puolustuksen taakse. McIntyre ohjasikin komeasti jalalla Lino Martschinin lähettämän laukauksen verkon perälle.

Kotijoukkueen kolmannen maalin jälkeen HPK:n valmennus katsoi parhaaksi ottaa aikalisän, joka piristikin vierailijoiden peliä.

Piristyminen kantoikin hedelmää, kun ajassa 56.47 Markus Nenonen voitti laidassa oman kaksinkamppailunsa ja toimitti kiekon upealla rannelaukauksella maalin takanurkkaan. Osumaan syötön itselleen merkkautti ikinuori Arto Laatikainen.

Enempää osumia ei ottelun varsinaisella peliajalla enää nähty joten edessä oli jatkoaika.

Se kuuluisa pitkäkaava

Jatkoaika oli kokonaisuudessaan kotijoukkue Zugin hallintaa ja HPK ei juurikaan kiekkoon päässyt. Joona Voutilaisen työskentely maalilla takasi sen, että ottelu venyi aina voittomaalikilpailuun saakka.

Voittomaalikilpailussa Joona Voutilainen pimensi kotijoukkueen suurimmat tähdet kerta toisensa jälkeen. Kun Markus Nenonen ja Filip Krivosik onnistuivat omissa yrityksissään niin takasi se HPK:lle CHL:n ensimmäisen voiton ja kaksi pistettä.

31.08.2019 21:18

Jaa artikkeli: