Bluesin A-nuoret siirsivät ratkaisua

HPK-A – Blues-A 2-3 (1-1,1-1,0-1)

HPK:n A-nuorilla oli lauantaina paikka lyödä sinetti mestaruudelle, mutta Espoon Blues esti vielä toistaiseksi nuo haaveet. Blues oli maalin verran etevämpi ja voitti ottelun lopulta 2-3.

Hämeenlinnalaista jääkiekkoylpeyttä kannatteleva HPK:n A-nuoret ovat sytyttäneet kaupungin kiekkofanit uudestaan. Lauantaina halliin pakkautui yhteensä yli 3800 katsojaa ja tunnelma oli loistava.
– Nähtiin hieno jääkiekkopeli ja tunnelma sekä yleisö oli ihan huikea. Blues oli tänään maalin parempi ja maanantaina jatketaan Espoossa, kommentoi HPK:n valmentaja Olli Salo.

Lahtela loukkaantui

HPK koki heti ottelun alkuun pettymyksen, kun ykkösketjun sentteri Mikko Lahtela joutui jättämään kentän jo ensimmäisessä vaihdossa. Lahtela satutti olkapäänsä ja on sivussa loppukauden otteluista. Lahtelan poisjäänti pisti HPK:n peluuttamisen uusiksi ja jäihän Lahtelan myötä pois melkoinen määrä työntekoa.

Ottelu eteni alusta loppuun tasaisissa merkeissä. Ensimmäisessä erässä maalinteon aloitti HPK Miika Franssilan toimesta ylivoimalla. Blues tuli kuitenkin vielä erän aikana tasoihin Miro Aaltosen osumalla.

Toisen erän puolivälin jälkeen HPK siirtyi taas johtoon niin ikään ylivoimalla. Miika Heikkilän hienosta syötöstä Ville Järveläinen tälläsi kiekon reppuun. Viitisen minuuttia Kerhon osumasta Bluesin Samu Öystilä kuitenkin tasoitti tilanteeksi 2-2.

Bluesin sankariksi nousi kolmannessa erässä lopulta Joonas Valkonen, jonka rannelaukaus etukulmasta yllätti HPK-vahti Juuse Saroksen. Kerho loi vielä ottelun lopussa painetta Blues-maalille ja pelasi lopun ilman maalivahtia hakien tasoitusta, mutta se ei tänään tuottanut tulosta.

Kapina jatkuu maanantaina Espoon Matinkylässä, jossa Kerholle on tarjolla ottelusarjan toinen eräpallo.