Blues voittoon jatkoajalla

HPK-Blues 3-4 ja. (1-0, 2-2, 0-1, 0-1)

HPK ja Blues pelasivat varsin vauhdikkaan ottelun Ritari-Areenan tiistai-illassa. HPK oli pitkään kiinni voitossa mutta huippuvireinen vierailija käänsi ottelun lopulta voitokseen jatkoajalla.

– Kova fyysinen kamppailu, luisteluvauhtia piisas kyllä ihan riittävästi meidän rosterille. Ihan ok, mutta noi maalit, mitkä meni omiin oli halpoja virheitä. Blues on taisteleva ja sitkeä joukkue ja tulee meneen vielä pitkälle keväälle tuolla pelillä, HPK:n valmentaja Pasi Arvonen summasi ottelun ja kehui vastustajaa.

HPK otti tiistai-iltaan unelma-alun, kun ainoastaan reilun kahden minuutin pelin jälkeen Juhani Jasu siirsi kotijoukkueen johtoon HPK:n pelatessa ylivoimalla.  Eero Somervuori kuljetti kiekon sisään ja pelasi sen Jasulle toiseen aaltoon Jasulle. Jasun tarkka rannelaukaus painui ohi Blues-vahti Eetu Laurikaisen.

DSC_5017

HPK:n johto-osuman jälkeen ottelun hallinta siirtyi kotijoukkueen päätyyn ja Juuse Saros sai venyä muutaman kerran huippu torjuntaan. Hieman erän puolivälin jälkeen HPK joutui pinteeseen, kun joukkueelle tuomittiin kaksi peräkkäistä jäähyä. Bluesin kahden miehen ylivoima tyrehtyi kuitenkin vain viiden sekunnin pelin jälkeen Kai Kantolan huidottua itsensä jäähylle.

Vauhdikas toinen erä

HPK sai jälleen loistavan startin toiseen erään, kun kiekko oli toistamiseen Blues-maalissa, tällä kertaa kolmen peliminuutin  jälkeen. Jasu toi kiekon laidasta hyökkäysalueelle ja heitti puolihuolimattomasti kiekon maalille, missä Laurikainen kauhoi sen omaan maaliin.

HPK:lle tarjottiin mahdollisuutta lisäosumaan, kun Blues-puolustaja komennettiin jäähyaitioon. Lisäosuman sijaan nähtiinkin Blues-kavennus, kun Jussi Makkonen katkoi HPK-puolustuksen rohkean poikittaissyötön ja lähetti Bracken Kearnsin läpiajoon. Kearns harhautti Saroksen ja uitti kiekon lopulta tämän jalkojen välistä sisään.

HPK pääsi kuitenkin nopeasti uudestaan kahden maalin karkumatkalle, kun vain kolme minuuttia Kearnsin osuman jälkeen verkko heilui jälleen Laurikaisen selän takana. HPK:n Santeri Vuoti piti kiekkoa hyökkäysalueella ja lähetti lopulta hieman yllättävänkin laukauksen kohti Laurikaista. Vuotin laukaus painui jälleen todella helpon näköisesti Blues-maaliin.

DSC_5010

Välittömästi Vuotin maalin jälkeen HPK oli lähellä jo neljättä osumaa, kun se karkasi 3-1 -ylivoimahyökkäykseen. Hyökkäyksen jälkitilanteessa kiekko pomppi jo Blues-maalin maaliviivalla, mistä se lopulta siivottiin väljemmille vesille.

Erän puolivälin jälkeen Blues nousi jo maalin päähän, kun HPK:n vaihtosekoilu kostautui. Kiekko lipui Laurikaiselle, jonka loistava avaus vapautti Kim Hirschovitsin ja Stefano Giliatin kaksin läpiajoon. Hirschovits tarjoili kiekon Giliatille, jonka suora laukaus painui HPK-maaliin Saroksen torjunnan kautta.

“Hirso” pommittaa pelin jatkoille

Kotiyleisö toivotti suosikkijoukkueensa niin toiseen, kuin kolmanteenkin erään tervetulleeksi kentälle seisaalteen taputtaen, osoittaen täten täyden tukensa ja kannustuksensa Pallokerholle taistelussa kohti pudotuspelejä – hieno ele hienolta yleisöltä!

HPK aloittikin kolmannen erän pirteästi ja sai luotua vieraitaan paremmat paikat. Etenkin Joonas Vihkolla oli mahdollisuus maalin tekoon mutta kiekko pomppasi harmillisesti miehen lavan yli.

DSC_4994

Kun erää oli pelattuna reilut neljä minuuttia, HPK:n Aleksi Laaksolle tuomittiin huitomisrangaistus monien mielestä hieman helpohkosti. Blues pyöritti kiekkoa HPK:n päädyssä miltei kaksi minuuttia, kunnes lähes ilmiömäiseen kevätvireeseen äitynyt Hirschovits kyllästyi ja latasi kiekon voimalla ohi Saroksen.

HPK haki joukkueista aktiivisemmin ratkaisua ottelun varsinaisella peliajalla Bluesin keskittyessä lähinnä vastaiskuihin. HPK pääsi vielä kertaalleen ylivoimallekin mutta tulosta ei saatu aikaan. Varsinaisen peliajan lopulla sankarinviittaa soviteltiin jo Bluesin Giliatin harteille, kun mies kammettiin kumoon läpiajossa ja hän pääsi yrittämään ratkaisua rangaistuslaukauksesta. Giliati yritti suoraa laukausta mutta Saros torjui tämän loistavasti tuupparillaan.

Jatkoajalla molemmat joukkueet hakivat ratkaisua ja lopulta sellainen saatiinkin, ikävä kyllä HPK:n päätyyn. Ottelun hahmo Hirschovits pelasi kiekon maalin eteen unohdetulle Ville Korhoselle, jonka ensimmäisen yrityksen Saros vielä torjui mutta ei voinut rebound-kiekolle enää mitään.

– Työ jatkuu, pikkuinen pilkahdus siellä vielä valoa näkyy mutta kolmen pisteen voittoja tarvitaan, Arvonen päätti ja suuntasi katseensa jo viikonlopun otteluihin JYP:ä ja Pelicansia vastaan.

Työ ja tasitelu todellakin jatkuu. Tehdään tästä vähintäänkin yhtä oranssi kevät kuin viime vuonna ja kannustetaan HPK:a viimeiseen asti!