Blues takoi tauluun tylyt lukemat

HPK – Blues 1-4 (0-1, 1-3, 0-0)

Playoffeihin hanakasti halajava Pallokerho isännöi tänään back-to-back otteluiden ensimmäisessä osassa Espoon Bluesia. Kerholle jäi ottelusta reilusti hampaankoloon, sillä Blues kävi takomassa pisteet Espooseen lukemin 1-4.

Tunnustelevan erän alun jälkeen HPK sai hyvin otetta ja pakotti Bluesin Janne Puhakan jäähypenkille kampituksesta. Kerhon ylivoima otti aikansa lähteäkseen pyörimään ja avopaikka siunaantuikin Bluesille kun Ilmari Pitkänen karkasi läpiajoon. Perhonen kuitenkin veti pidemmän korren ja seuranneesta ylivoimahyökkäyksestä Sakari Manninen tarjoili Vojtech Polakille namupaikkaa, mutta tshekki pyyhki lumet kiekosta.

20160126, HÄMEENLINNA, HPK vs. BLUES,  HPK:N VOJTECH POLAK (33) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Vain hetki tästä sama kaksikko karkasi uudelleen läpi, mutta tällä kertaa oli Mannisen vuoro sutia ohi kiekosta tyhjän maalin häämöttäessä. Kerhon painostus ei tuottanut tulosta ja seuraavaksi olikin Bluesin vuoro yrittää ylivoimalla, kun Juhani Jasu joutui kiinnipitämään sääntöjen vastaisesti.

Bluesin ylivoimalla ei kauaa nokka tuhissut. Oma koira Eetu-Ville Arkiomaa ohjasi vastustamattomasti Samson Mahbodin lähettämän passin ohi Perhosen ja vei vierailijat johtoon.

Vielä puolisen minuuttia ennen erätaukoa Bluesin Samson Mahbod pääsi kuluttamaan jäähypenkkiä. Kerho sai rakennettua vaarallisen maalipaikan kun Kaapo Kähkönen sylki Eero Somervuoren tulisen lämärin eteensä, mutta Bluesin johto kesti. Erätaukohotsille lähdettiin vieraiden 0-1 johtoasemassa.

Kerhon ylivoima jatkui toisen erän puolelle ja pakkopeli tuottikin tulosta 26 sekunnin pelin jälkeen. Eero Somervuori passasi Gretzkyn toimistosta maalin takaa Waltteri Hopposelle maalin edustalle, josta Hopponen siirsi kiekon näyttävästi Kähkösen selän taa. Kakkossyötön maaliin merkkautti Vojtech Polak.

20160122, HÄMEENLINNA, HPK vs. SAIPA,  HPK:N WALTTERI HOPPONEN (26) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Erä jatkui vauhdikkaasti aaltoilleen päästä päähän, mutta seuraavasta maalista vastasi vuorostaan vierasjoukkue. Antti Suomela riisti kiekon Bluesin siniviivalla huolimattoman syötön seurauksena, purjehti läpiajoon ja sijoitti kiekon taidokkaasti Kerho-maalin alakulmaan. Kotijoukkue löysi itsensä jälleen takaa-ajajan pallilta.

Takaa-ajo ei kuitenkaan tuottanut tulosta vaan seuraavaksi iski jälleen Blues. Sebastian Moberg täräytti b-pisteen kaarelta etukulmasta Perhosen kainalosta lukemat jo 1-3. Samalla ottelun hallinta siirtyi Bluesille.

Eikä aikaakaan kun taas kolisi Perhosen takana. Kerhon puolustusta vietiin kuin litran mittaa ja Ilmari Pitkänen purjehti keskeltä läpi. Kiekko nätisti yläpömpeliin ja lukemat 1-4.

Kerho sai myös jobinpostia toisen erän lopussa, kun Samu Perhonen sai tulisen lämärin maskiinsa. Perhonen joutui jättämään kaukalon ja maalinsuulle luisteli Jere Myllyniemi.

Lisäosumia ei erässä kuitenkaan nähty ja kotijoukkueelle jäi reippaasti parannettavaa viimeiselle 20-minuuttiselle.

Nälkäinen Pallokerho tuli kolmanteen erään ryminällä ja pääsikin heti hakemaan tasoitusta ylivoimalla, kun Joonas Niemelä passitettiin jäähyboksiin. Lukuisista paikoista huolimatta lukemat säilyivät muuttumattomana.

Erän puolivälin tienoilla Blues pääsi vuorostaan yrittämään ylivoimaa Juha Koiviston istuessa jäähypenkillä. Kerhon alivoima ja Myllyniemi kuitenkin kestivät, eikä lisäosumia nähty.

20160126, HÄMEENLINNA, HPK vs. BLUES,  HPK:N JERE MYLLYNIEMI (38) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

HPK:n loppukiri jäi olemattomaksi Bluesin puolustaessa vakuuttavasti, eikä takaa-ajo tuottanut toivottua tulosta viimeisen minuutin ylivoimasta huolimatta. Pisteet näin siis ansaitusti Espooseen lukemin 1-4.

Kerho lähtee hakemaan revanssia huomenna Espoosta ja seuraavassa kotiottelussa vastaan saapuu HIFK sunnuntaina 31.1. klo 15.00. Kaikki mukaan kannustamaan Kerho voittoon!