Blues sinnitteli voittoon kotikentällään

Blues-HPK 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Viime aikoina pirteästi esiintynyt Blues oli paikoissaan tehokas. HPK:n ainokaisen iski Santeri Saari.

Ottelu alkoi tasaisesti. Isäntien jalka liikkui hieman rivakammin ja peli pyöri alkuminuutit pääosin HPK:n kenttäpäädyssä. Blues siirtyi 1-0-johtoon ajassa 12:00. Laidalta nousseen Antti Suomelan laukaus epäonnistui hieman ja tämä yllätti Kerhon maalilla pelanneen Jere Myllyniemen.

HPK pääsi yrittämään tasoitusta ensimmäisen erän lopussa ja toisen erän alussa ylivoimalla, mutta kumpikaan erikoistilanne ei tuottanut tulosta. Liian usein syötöt karkailivat lavasta ja pakkopelin pyörittäminen tuotti suuria ongelmia.

Saari pommitti tasoituksen

Ajassa 25:25 HPK:n taivas kirkastui hetkeksi. Eero Somervuori tarjoili vetopaikan Santeri Saarelle ja puolustaja tälläsi siniviivalta sydämensä kyllyydestä. Kiekko upposi näyttävästi Blues-maalin yläkulmaan, eikä maalivahti Christian Engstrandille jäänyt tilanteessa mahdollisuuksia. Maali oli Saarelle kauden toinen.

Kotijoukkue siirtyi uudelleen johtoon kolme minuuttia myöhemmin. Asialla oli nuori Peter Tiivola, joka voitti oman kaksinkamppailunsa b-pisteiden välissä ja pääsi vapaasti laukomaan. Myllyniemi ei mahtanut tilanteelle mitään.

Erän lopussa tapahtui harmittava erhe. Kiekko poltteli Myllyniemen hallussa ja maalivahti sulki kiekon maaliviivan takana, joten tilanteesta tuomittiin kaksiminuuttinen. Blues käytti ensimmäisen ylivoimansa armotta hyväkseen. Kalle Kaijomaa tarjoili ja Otso Rantakari tykitti suoraan syötöstä tilanteeksi 3-1. Näissä lukemissa siirryttiin toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä HPK painoi päälle, mutta maalipaikoissa ei löytynyt tarvittavaa rentoutta. Paikkoja kavennukseen avautui runsaasti, mutta Kerho teki kotijoukkueen maalivahdista sankarin. Jari Sailio niittasi loppulukemat 4-1 tyhjään HPK-maaliin.

– Henkinen kapasiteetti ei riitä näiden tuplapelien jälkimmäisiin otteluihin. Oltiin myös kamppailupelaamisessa vastustajaa jäljessä, harmitteli HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Ottelun tilastot

HPK lähtee nyt joulutauon viettoon. Seuraava ottelu pelataan 26.12., kun Kerho matkaa Kuopioon KalPan vieraaksi. Kotona pelataan seuraavaksi tiistaina 29.12., kun Porin Ässät saapuu Rinkelinmäelle.

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta!

17.12.2015 21:36