Blues etevämpi voittolaukauksien jälkeen

HPK-Blues 2-3vl (1-0, 0-2, 1-0, 0-0, 0-1)

HPK ja Blues harjoittelivat tasaisen ottelun torstaina Hämeenlinnan Ritari-Areenalla. Blues korjasi lopulta voiton voittolaukauskilpailun jälkeen. HPK:n parhaimmistoa oli kiekollisesti vastuuta ottanut ja yhden maalin viimeistellyt Otto Paajanen.

HPK:n ja Bluesin välisen harjoitusottelun ensimmäinen erä tarjosi yleisölle vauhdikasta kiekkoa. HPK oli selvästi painottanut laukaisutarkkuutta ja kiekot löysivätkin tiensä paremmin kohti vierasjoukkueen maalia. Ensimmäinen erä oli lievää HPK:n hallintaa ja Blues pystyttiin pitämään ulkona parhailta maalintekopaikoilta muutamaa yksittäistä tilannetta lukuun ottamatta.

HPK siirtyi 1-0 -johtoon ajassa 15.40, kun rintamahyökkäyksenä vyörynyt kotijoukkueen viisikko paineli Blues-alueelle. Kiekko pelattiin Eetu-Ville Arkiomaalle, jonka tarkka lyöntilaukaus paukahti ohi Blue- maalissa torjuneen Jani Niemisen. Arkiomaan osumaan syöttöpisteet ansaitsivat Toni Jalo ja Santeri Vuoti.

Ottelun toinen erä oli ottelun rikkonaisin ja sitä kautta myös sekavin. Molemmille joukkueille tuli todella paljon virheitä ja vaikeuksia oli niin syötöissä, kuin niiden vastaanottamisessakin.

Paremmin toisen erän jäähysumasta selviytyi vierasjoukkue, joka siirtyi johtoon, kun ensin Jari Sailio karkasi alivoimalla läpiajoon Juhani Jasun hukattua kiekon alimpana pelaajana. Sailio viimeisteli läpiajonsa tarkkaan rannelaukaukseen Joni Myllykosken tuupparin alapuolelle. Sailion maalin jälkeen HPK:lle tuomittiin kaksi peräkkäistä jäähyä ja Blues pääsi kahden miehen ylivoimalle. Blues pyöritti aikansa kiekkoa mieheltä miehelle ja lopulta Petr Zamorsky laukoi pelivälineen tolpan kautta maaliin.

Paajanen siirtää ratkaisun jatkoille

Kolmas erä oli selvästi HPK:n parasta ja se hallitsikin päätöserää lähes mielin määrin. Hieman erän puolivälin jälkeen HPK sai ylivoimahyökkäyksen ja Markus Haapanen syötti kiekon Eero Somervuorelle. Somervuori purjehti parhaalle maalintekopaikalle ja laukoi kohti maalia. Nieminen torjui vielä Somervuoren yrityksen mutta ottelun paras kerholainen Otto Paajanen oli ärhäkkäänen reboundissa ja laittoi pelin tasoihin.

Torstai-illan perusteella Paajanen on ottamassa alkavalle kaudelle entistä enemmän kiekollista vastuuta peliinsä, mikä enteilee myös, että mies paukuttelee enemmän pisteitäkin, kuin menneinä kausina.

HPK oli lähellä ottelun voittomaaliakin varsinaisella peliajalla mutta Jasun ohjaus Ossi-Petteri Grönholmin lämäriin kilahti ylärimaan.

Kun kumpikaan joukkuesita ei saanut maalia jatkoajalla, siirryttiin voittolaukauskisaan. Bluesista onnistuivat Roope Talaja, sekä Kim Hirschovits. Joonas Vihkon ja Nicolas Ritz:n epäonnistuttua rankkareissaan, Blues pääsi tuulettamaan ottelun voittoa.

21.08.2014 22:09