BioRex otteluennakko Rungsted Seier Capital – HPK 15.10.2019

HPK on matkalla Tanskan Horsholmiin Bitcoin areenalle, jossa Rungsted Seier Capital pitää majaa. Kerhon ja Rungstedin tiet nousivat CHL:ssä pystyyn jo syyskuussa, mutta kaksi jäljelle jäänyttä ottelua ovat tarjonneet HPK:n nuorille pelaajille kokemusta, jota harjoituksista tai nuorten peleistä ei voi saada.

HPK:n illan kokoonpano on jälleen täynnä nuoria tulevaisuuden pelaajia. HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertookin illan ottelun olevan jälleen tärkeä näytönpaikka pelaajille.

– Nuoret pelaajat pääsevät pelaamaan kansainvälistä peliä. Ammattilaisjääkiekon kokemus tänään on heille suuri. Matkustus Tanskaan pelipäivänä ei ole jokaviikkoista meidän nuorille pelaajille.

CHL:n tasoa ovat niin pelaajat kuin urheilujohto kehuneet koko alkaneen kauden ajan.

– Pelit ovat olleet todella kovia. Euroopan jääkiekon huipputaso on mennyt kovasti eteenpäin. Enää ei voida sanoa, että tsekit pelaavat tietyllä tavalla tai sveitsiläiset pelaavat kanukkilätkää. Joukkueet ja maat seuraavat toisiaan enemmän ja kehittävät peliä sen mukaan, mitä observoivat muista.

– Pelistä tekee hyvän yleensä hyvät pelaajat. Pääsimme pelaamaan Zugia ja HC Pilseniä vastaan, jotka ovat Euroopan mittatasolla erittäin kovia joukkueita, joiden yksilötaito on huipussaan. Jääkiekko heitä vastaan on monipuolista, kaikki pelaavat nimenomaan peliä, eivätkä keskity vain tiettyyn osa-alueeseen. Pelkästään puolustamalla tai hyökkäämällä et enää voita. Paketin on oltava kokonaisuudessaan kunnossa voittaakseen näitä pelejä, analysoi Toivola.

Rungsted vastassa toista kertaa

HPK pelaa tanskalaisjoukkuetta vastaan toista kertaa viikon sisään. Ensimmäisen ottelun HPK vei nimiinsä 2-1 kotikaukalossa.

– Pelasimme viimeksi tasapainoisen ottelun ja hyvää viisikkopeliä. Sekä viime viikolla että tänään on tarkoitus kehittää omaa peliä eikä niinkään keskittyä vastustajaan.

HPK saa kokoonpanoonsa Markus Nenosen ja Joona Monton, jotka ovat olleet sairastuvalla.

– Hyvä saada molemmille yksi ottelu alle pitkän poissaolon jälkeen ennen viikonlopun Liiga-pelejä.

Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 20.30 ja sen esittää CMore ja Veikkaus TV.

 

15.10.2019 11:40

Jaa artikkeli: