BioRex otteluennakko JYP-HPK 28.2.2020

HPK:n vieraskiertue saa jatkoa tänään Jyväskylässä. Joukkueen matkustusaikaa pyrittiin lyhentämään minimiin siirtymällä suoraan Oulusta Jyväskylään, jossa HPK pelaa tänä iltana. Lauantaina on vielä vuorossa Hämeen Herruus -ottelu Pelicansia vastaan.

Asetelma Jypinkylän illassa on herkullinen. HPK ja JYP ovat perättäinsillä seitsemännellä ja kahdeksannella tilalla sarjataulukossa, eronaan vain kolme pistettä. Suoraan neljännesfinaalipaikkaan HPK:n saumat ovat tiukassa, sillä HIFK on karannut jo 10 pisteen päähän. HPK:lla on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin petopaidoilla. HPK ja HIFK iskevät vielä kertaalleen yhteen ensi viikon perjantaina Helsingissä.

HPK heräilee kevääseen

HPK on pelannut nousujohteisesti. Viimeisestä kuudesta ottelusta oranssi on voittanut neljä ja hävinnyt vain kahdesti, toisen vasta voittolaukauksilla. Haastatteluissa Kerhon päävalmentaja Antti Pennanen on ollut tyytyväinen pelin yleisilmeeseen ja myös parantuneeseen ylivoimaan. Keskiviikon Oulun tappion jälkeen Pennanen kuitenkin peräänkuulutti parempaa valmistautumista ja laadukkaampien maalipaikkojen luomista.

Kerhon riveissä Jere Innala on kunnostautunut viimeisessä kolmessa ottelussa maalinteossa. Kerholaisia hymyilyttää erityisesti se, että maalit ovat syntyneet ylivoimalla tai siirretyn rangaistuksen aikana. Innalan (16+16) edellä joukkueen sisäisessä pistepörssissä ovat Cody Kunyk (9+34) ja Valtteri Puustinen (15+21). Kunyk johtaa 34 syötöllään Liigan syöttöpörssiä.

JYPin kone yski tammikuun

JYPin kauden alku oli positiivinen kaikilla mittareilla. Jos viime kauteen peilaten jopa yllättäen JYP keikkui sarjan kärkikastissa vuoden 2019 loppupuolella, sen suora playoffs-paikka romuttui katastrofaalisen tammikuun aikana. JYP voitti tammikuussa vain kaksi ottelua kymmenestä. Sen jälkeen suunta on ollut jälleen ylöspäin ja 1. kierroksen playoffs-paikka on varma.

JYPin kultakypärää kantaa Liigan maalipörssiäkin johtava Julius Nättinen. Keskushyökkääjä on iskenyt 48 pelaamassaan ottelussa huimat 29 maalia ja antanut 20 syöttöä. Näillä tehoilla irtoaa myös Liigan pistepörssin toinen sija Ilveksen Eemeli Suomen takana pisteen perässä.

Nättistä seuraavat JYPin sisäisessä pistepörssissä kokeneet Jani Tuppurainen (14+29) ja Jarkko Immonen (20+22).

HPK:n kokoonpanoon pieniä muutoksia

Kerhon kokoonpanoa muokattiin jo Oulun ottelun aikana ja samaa on luvassa perjantai-iltana Jyväskylässä. HPK lähtee otteluun kolmellatoista hyökkääjällä ja kuudella puolustajalla. Hyviä uutisia sairasosastolta kertoo se, että Joona Voutilainen on tänään varamaalivahtina. Rasmus Reijola ottaa torjuntavastuun illan ottelussa.

Kokoonpanosta poissa on loukkaantumisen takia ainoastaan Petteri Nikkilä. Muut pelaajat ovat pelikunnossa.

Suorana ilmaiskanavalta

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja kaksi kertaa HPK on ottanut talteen täydet pisteet. Otteluista kaksi on päättynyt maalin erolla ja kerran HPK on voittanut lukemin 4-2.

Illan peli on kuukauden ottelu ja se esitetään vapaalla SUB-kanavalla klo 18.30 alkaen. Telian Liigalive 360 alkaa Subilla klo 18.00.

 

28.02.2020 13:00

Jaa artikkeli: