BioRex otteluennakko Ilves-HPK 11.2.2022

HPK jatkaa taisteluaan suorasta playoffs-paikasta sarjakärki Ilvestä vastaan tänään perjantaina Tampereen Nokia Arenassa. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat viime viikon keskiviikkona Pohjantähti Areenassa ja silloin HPK otti jatkoajalla voiton. Ilveksen verkkosivujen otteluennakon mukaan otteluun odotetaan rajoitusten aikaista maksimikapasiteettia eli 6500 hengen yleisömäärää!

HPK:n rosteri on jo jonkun aikaa muuttunut jokaiseen otteluun varsin merkittävästi. Joukkueessa nähdään poissaoloja tänäänkin, nyt myös penkin takana. HPK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen on poissa sairastumisen vuoksi ja päävalmentajan ääntä käyttää tänään Joonas Tanska. Janne Hietaniemen ollessa olympialaisissa myös Juha Lehtola nähdään vaihtoaitiossa. Videovalmentajana toimii illan ottelussa Lehtolaa aiemminkin tuurannut Aleksis Virtanen (U20 mv-valmentaja ja maalivahtivalmennuksen päällikkö).

Mario Grman sen sijaan palaa HPK:n kokoonpanoon tänään. Olympialaisiin lähdössä ollut Grman ei Pekingiin asti päässyt terveydellisen syyn vuoksi.

Joonas Tanska kertoo, että joukkue tietää kyllä miten pelata, vaikka tänään vajetta löytyy myös valmennuksen rivistä.

– Kyllä joukkue osaa saman verran, tai ehkä jopa vähän enemmän, naurahtaa Tanska.

– Jos ihan tosissaan ollaan, valmennuksen kohdalla tilanne on sama kuin pelaajilla. Kun on poissaoloja, ryhmän pitää olla entistä tiiviimpi ja tehdä vielä enemmän yhteistyötä. Illalla kohtaamme kovimman haasteen, mitä Liigassa voi tällä hetkellä saada.

HPK:n kokoonpanossa ketjumuutokset ovat olleet arkipäivää. Tanskan mukaan niihin liittyy sekä uhka että mahdollisuus.

– Kyllä muutoksilla on aina vaikutusta pelaamiseen ja riskejä on. Meillä on kuitenkin aika paljon kokemusta tästä lähiajoilta. Se pakottaa yhteistyöhön, ketjut sopivat aloituksia enemmän, pakkiparit omia juttujaan. Kommunikointi on tärkeää ja se antaa mahdollisuuden joukkueen hitsautumiseen ja entistä parempaan yhteistyöhön.

Illalla Nokia Arenan kirkkaissa valoissa sarjakärki ei anna mitään ilmaiseksi Pallokerholle. Illan pääkäskijä kuitenkin tietää, että Kerhon omat valinnat ovat avain illan voittoon.

– Vastassamme on tosi kovaa paineistava joukkue. Meidän täytyy olla rohkeita kiekolla ja ilman liikettä siitä ei tule mitään. On välillä tunnistettava ne hetket, kun ei ole pelin paikka ja olla riittävän nöyrä niissä tilanteissa ja odottaa omaa paikkaa.

HPK:n puolustuspeli on asia, mihin tänäänkin Kerholaiset voivat luottaa.

– Oma puolustuspelimme, karvauksesta puolustusalueen pelaamiseen, toimii kaikkiin joukkueisiin, silloin kun se toimii. Tarvitsemme tasapainoa hyökkäys- ja puolustusvalintojen suhteen ja tänään vaaditaan kärsivällisyyttä, tiivistää Tanska.

Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 18.00! Ottelun esittää suorana CMore.

HPK:n kokoonpano 11.2.2022

Poissa kokoonpanosta loukkaantumisen tai sairastumisen vuoksi, suluissa arvio paluusta:

Markus Nenonen (päivä kerrallaan)
Eetu Laurikainen (päivä kerrallaan)
Philippe Cornet (päivä kerrallaan)
Arto Laatikainen (päivä kerrallaan)
Atso Lehtinen (päivä kerrallaan)
Santtu Hakanen (päivä kerrallaan)

HPK pelaa tällä viikolla vielä lauantaina Porissa. Ensi viikolla vuorossa on kaksi kotiottelua keskiviikkona Pelicansia ja perjantaina HIFK:ta vastaan. Näiden otteluiden liput ovat myynnissä Lippu.fissä! Rajoituksien vuoksi 50% kapasiteetista on käytössä. Osta siis lippusi heti! Ensi viikon päättää vierasottelu Turussa.

11.02.2022 13:01

Jaa artikkeli: