BioRex otteluennakko HIFK-HPK 8.2.2022

HPK matkaa HIFK:n vieraaksi tiistai-illan kamppailuun. Nordiksella ei vielä nähdä suurta yleisöä, sillä HIFK:n ottelutapahtumia rajoitetaan Helsingissä voimassa olevien kokoontumisrajoitusten mukaan. Suurin sallittu yleisömäärä on 500 hlöä. HIFK onkin käyttänyt kapasiteetin kausikorttilaisille.

HIFK pitää hallussaan sarjataulukon neljättä sijaa pistein 73. Kaksi ottelua vähemmän pelannut HPK taas on sijalla seitsemän, pistein 67. HIFK on hävinnyt viimeiset kolme ottelua JYPille, Pelicansille ja viimeksi eilen TPS:lle. Edellinen voitto on SaiPasta 15.1.2022.

Kerholla takana on vahva peliviikko, joka poiki yhteensä kuusi pistettä yhdeksästä mahdollisesta. Keskiviikkona HPK taisteli sarjakärki Ilveksestä voiton jatkoajalla, voitti perjantaina JYPin 1-5 ja hienon pelin päätteeksi taipui Tapparalle jatkoajalla lauantaina, kun yleisö palasi halliin. CMoren studiossa kehaistiin lauantain matsin olleen jopa playoffs-kevään arvoinen ottelu.

Miten menee Kerholaiset?

Michael Joly pitää suvereenisti hallussaan HPK:n kultakypärää. Pisteet 13+16=29 tehnyt kanadalainen on myös eniten voittomaaleja Liigassa tehnyt pelaaja. TOP3-osastoon kuuluvat Kerhossa Jolyn lisäksi Arttu Pelli (8+10) ja Tommi Tikka (5+13).

Kerhon sisäinen maalipörssi on TOP3-järjestyksessään Joly (13), Markus Nenonen (11) ja kolmossijalla kahdeksan maalin miehet Pelli, Antti Pihlström ja Joel Janatuinen.

Syöttöpörssissä edelleen Joly (16) ensimmäisenä ja häntä seuraavat Tikka (13) ja Pelli (10). Yli kymmenen tehopistettä tällä kaudella on tehnyt HPK:sta yhteensä 12 pelaajaa. Eniten aloituksia on kahminut Tommi Tikka (629 | 58%). Yli 400 aloituksen miehiä ovat myös Sean Collins (459 | 52,3%)  ja Artturi Toivola (441 | 49,2%). Henri Kanninen on aloittanut yhteensä 213 kertaa prosentilla 52,1.

Eniten jäähyminuutteja ovat istuneet Ryan Johnston 89 min, Joel Janatuinen 45 min ja Tommi Tikka 38 min. Ainoat jäähyttömät pelaajat Kerhosta ovat maalivahdit Eetu Laurikainen ja Daniel Lebedeff.

Neljä pelaajaa ovat pelanneet HPK:n kaikki ottelut. Kaikki 39 matsia tältä kaudelta ovat kirjauttaneet tilastoihinsa Artturi Toivola, Sean Collins, Juuso Ikonen ja Arttu Pelli.

Miten menee ex-Kerholaiset?

HIFK:n paidassa pelaa kolme HPK:n 2019 Suomen mestaria: Otto Paajanen, Jere Innala ja Miro Karjalainen.

Karjalainen on kirjauttanut tälle kaudelle tehot 2+1 29 pelaamassaan ottelussa. Kerholaisia saattaa yllättää se, että kaksimetrisen puolustajan jäähysarakkeesta löytyy vain 20 minuuttia tältä kuluvalta sesongilta. Se on vähemmän kuin Innalalla!

Innala ja Paajanen jahtaavat HIFK:n sisäisessä pistepörssissä kultakypärä Eetu Koivistoista, joka on tehnyt tällä kaudella tehot 13+19=32. Innalan lukema 12+18=30 oikeuttaa toiseen sijaan ja Paajasen 10+18=28 kolmanteen paikkaan. Teräsmies Paajanen on Johan Motinin ohella ainut pelaaja, joka on pelannut HIFK:n kaikki ottelut (41).

Kerho-uransa B-junioreissa aloittanut ja Liigaa yhten kauden oranssissa pelannut Petteri Wirtanen on 38 pelaamassaan ottelussa tehnyt tehot 1+7.

Miten menee Mika Toivola?

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola on tyytyväinen oranssin tämän hetken peli-ilmeeseen. Tummia pilviä löytyy kuitenkin HPK:n sairastuvalta, jonne alkuviikossa ilmoittautuivat Markus Nenonen, Eetu Laurikainen ja Santtu Hakanen. Täysi rosteri on kuitenkin tänäänkin jalkeilla, sillä Henri Kanninen palaa kokoonpanoon pitkän poissaolon jälkeen.

– Yhtään enempää emme tietysti halua sairastuvalle porukkaa ja ennemminkin toivottavasti pian on suunta takaisinpäin. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen siihen, miten nuoret ja vähemmän pelanneet pelaajat ovat täyttäneet saappaita. Lisäksi myös isompaa ruutua pelaavat pelaajat ovat kannatelleet joukkuetta. Vastuunkantajia on ollut laajalla rintamalla, kertoo Toivola.

Helsinki on tuttu kamppailupeleistä ja sellaista povaa urheilujohtaja myös tästä illasta.

– Kyllä Helsingissä on aina kova kamppailupeli. Pitää kärsivällisesti odottaa omaa hetkeään. Fokuksen pitää säilyä ja tiiviyden ja pelikurin pitää pitää. Sitten kun on oma hetki, on iskettävä.

Miten menee BioRex?

Samalla, kun Pohjantähti Areenan ovet aukesivat 50 %:lle kapasiteetista, myös BioRexin salit Verkatehtaalla ovat jälleen isomman yleisön käytössä. Myös leffateatterin osalta puolet istuimista ovat nyt käytössä.

Jos siis et tapita Kerhon kaikkia vieraspelejä tai kaipaat välipäiville jotain tekemistä, hyppää vaikkapa Spidermanin, Spencerin tai Nightmare Alleyn tarinoihin mukaan! Osoite on tietysti tuttu Biorex.fi.

HPK:n kokoonpano 8.2.2022

Poissa kokoonpanosta loukkaantumisen tai sairastumisen vuoksi, suluissa arvio paluusta:

Markus Nenonen (päivä kerrallaan)
Eetu Laurikainen (päivä kerrallaan)
Arto Laatikainen (päivä kerrallaan)
Joel Janatuinen (päivä kerrallaan)
Santtu Hakanen (päivä kerrallaan)
Valtteri Suni (päivä kerrallaan)

Helsingissä matsi käyntiin klo 18.30! Tunnelmaa tarjoilee tietysti CMore!

08.02.2022 13:00

Jaa artikkeli: