BioRex otteluennakko Ässät-HPK 12.2.2022

HPK matkaa Poriin viikon viimeiseen otteluun. Alla tiistailta voitto rankkareilla HIFK:sta ja tappio perjantailta Ilveksen vieraana. Viikon kolmanteen vierasotteluun HPK lähtee parantamaan erityisesti ottelun alkua.

– Tietysti oli pettynyt fiilis bussissa eilen kotimatkalla. Alku oli pitkästä aikaa meiltä heikko ja kamppailupelaaminen ja valmius Ilveksen vauhtiin ei ollut oikealla tasolla. Myöskään jäähypenkiltä momentumia on huono luoda, kommentoi lauantailounaan ohessa HPK:n video- ja maalivahtivalmentaja Juha Lehtola.

HPK sai kuitenkin jossain vaiheessa pelin käännyttyä itselleen, mutta lopulta Ilves rankaisi hyökkäyspeliään nostaneen vierasjoukkueen kustannuksella.

– Saimme ihan hyvän kirin aikaiseksi, mutta ehkä se vähän eskaloitui siihen, että takaa-ajoasemassa rupesimme tekemään riskillä erilaisia yrityksiä ja lopulta se kostautui Ilveksen viidennen maalin muodossa.

Sarjakärjestä siirrytään kohtaamaan sarjassa viimeisenä oleva Ässät. Vaatimustaso ei Lehtolan mukaan tule muuttumaan, vaikka vastustaja on kerännyt vähemmän pisteitä.

– En näe, että se muuttaa meidän pelaamista. Samanlainen vauhti tulee olemaan Porissa, kun kotijoukkue pääsee pelaamaan kotiyleisönsä edessä. Samanlaista kovaa karvausta ennakoitavaissa on ja yhdessä meidän pitää puolustaa hyvin ennen kuin voimme hyökätä. Emme voi pelata itseämme ulos tilanteista. Ässät on suorahyökkäysvaarallinen joukkue kuten Ilves.

Lehtolan mukaan hyökkäämisen kannalta HPK:n pitää pystyä suorahyökkäykset pitämään minimissä ja iskeä niistä vastaan, kun paikka on.

– Tänään tapissa pitää olla henkilökohtainen vaatimustaso. Kamppaillaan niin, että kiekottomien tuet ovat lähellä. Kun voitamme kamppailun, meidän pitää olla itse ensimmäisenä irtokiekossa kiinni.

HPK:n kokoonpano kokee pienen muutoksen, kun keskushyökkääjien paikkoja vaihdetaan. Samat poissaolijat ovat sairastuvan puolella kuin eilenkin. HPK:lta vaihtoaitiossa nähdään tänäänkin päävalmentajan roolissa Joonas Tanska apunaan Juha Lehtola.

Ottelu Isomäestä alkaa klo 17.00 ja tuttuun tapaan CMore esittää ottelun!

HPK:n kokoonpano 12.2.2022

Poissa kokoonpanosta loukkaantumisen tai sairastumisen vuoksi, suluissa arvio paluusta:

Markus Nenonen (päivä kerrallaan)
Eetu Laurikainen (päivä kerrallaan)
Philippe Cornet (päivä kerrallaan)
Arto Laatikainen (päivä kerrallaan)
Atso Lehtinen (päivä kerrallaan)
Santtu Hakanen (päivä kerrallaan)

Ensi viikolla vuorossa on kaksi kotiottelua keskiviikkona Pelicansia ja perjantaina HIFK:ta vastaan. Näiden otteluiden liput ovat myynnissä Lippu.fissä! Rajoituksien vuoksi 50% kapasiteetista on käytössä. Osta siis lippusi heti! Ensi viikon päättää vierasottelu Turussa.

12.02.2022 13:20

Jaa artikkeli: