BioRex klassikkoennakko: HPK-Lukko (pronssiottelu) 8.4.2005 – Voutilainen

HPK julkaisee vanhoja legendaarisia otteluita HPKHämeenlinna YouTube-kanavallaan. Tämän viikon sunnuntaina 19.4.2020 on vuorossa pronssiottelu Lukkoa vastaan. Pronssikerhon viimeinen kausi ennen sitä tarunhohtoista ensimmäistä mestaruutta huipentui Rinkelinmäellä pronssiotteluun Lukkoa vastaan.

Ottelu alkaa HPK:n Youtube-kanavalla klo 15.00. Ottelu on ensiesitys ja pääset osallistumaan keskusteluun muiden Kerholaisten kanssa!

Nykysin HPK:n pelaajatarkkailijana toimiva Jukka Voutilainen kantoi Veikkauksen kultaista kypärää HPK:ssa playoffseissa. Tämä merkitsi myös sitä, että hän oli Kerhon paras pistemies Liigan runkosarjassa. Kausi 2004-2005 oli Voutilaisen uran paras pisteiden valossa Liigassa. Runkosarjassa 47 ottelussa kertyi tehot 23+19=42 ja playoffsien yhdeksässä ottelussa 2+3=5.

– Alkukausi oli urani parasta kiekkoa. Siinä ennen joulua tuli sitten käsivamma ja olin muutaman viikon sivussa. Sen jälkeen vähän heikompaa ja playoffseissa niin henkilökohtaisesti kuin joukkueena ei menty ihan niin kuin odotettiin. Siinä kylvettiin seuraavan kauden mestaruuden siemen, kun nähtiin mitä se vaatii, kun välierissä pudottiin 3-0. Mutta henkilökohtaisesti sellainen läpimurtokausi ja hyvät muistot kaudesta. Se alkukausi oli kyllä hurja, tuntui, että kaikki onnistui, muistelee Voutilainen.

Kausi 2004-2005 oli NHL:n työsulkukausi. Viralliset lockout-pelaajat HPK:ssa olivat Buffalo Sabresin Mika Noronen ja kesken kauden Kerhoon siirtynyt Columbus Blue Jacketsin Rostislav Klesla. Riku Hahl teki paluun Euroopan kentille ja ensimmäisenä HPK:hon. Jani Rita puolestaan siirtyi AHL:stä Kerhoon yhdeksi kaudeksi.

– Meillä oli kova joukkue ja hauskoja jätkiä täynnä. Myös koppielämän puolella oli hyvä kausi ja jäänyt hienosti mieleen. Kleslasta on sellainen erikoinen muisto, että hänelle ei kelvannut tavallinen sänky vaan hän pyysi toimistolta varmaan Savolaisen Hanskia toimittamaan 2×3 metrisen vanerilevyn. Sen hän oli asettanut sängyn päälle ja laittoi vain lakanan vanerin päälle. Siinä hän sitten nukkui, kivikovalla alustalla, muistelee Vode.

Rankkareita ja riisuutumista

SM-Liigassa siirryttiin kaudella 2004-2005 nykyiseen pistelaskujärjestelmään. Voitosta varsinaisella peliajalla sai 3 pistettä, jatkoaika- tai rankkarivoitosta 2 pistettä, jatkoaika- tai rankkarihäviöstä 1 pisteen ja häviöstä varsinaisella peliajalla 0 pistettä. Ensimmäistä kertaa ottelu ei voinut päättyä tasapeliin vaan voittaja ratkottiin nykyiseen tapaan rangaistuslaukauskilpailulla, mikä kantaa nykyisin nimeä voittomaalikilpailu. HPK oli varsinaisen peliajan jälkeen omaa luokkaansa. Kerho napsi 17 kertaa lisäpisteen, kun seuraavaksi paras otti kahdeksan. Vain kahdesti Kerho hävisi varsinaisen peliajan jälkeen.

– Olin koko pienen elämäni toivonut, että pääsisi ampumaan rankkareita. Niitä oli tullut aina turnauksissa ammuttua ja se oli itselle ihan mahtava juttu, jos peli päättyi tasan ja se ratkaisiin rankkareilla. Ei sitä kuitenkaan mietitty sen enempää. Sain Jalosen Jukalta hyvin luottoa ja olisikohan mulla ollut 27 rankkaria sillä kaudella, kerran Raumalla taisin ampua viisi tai kuusi kertaa. Onnistumisprosentti oli hieman alle 50, joten ihan hyvä prosentti. Muutos oli mielestäni hieno juttu! Voittosaldo on kyllä aika käsittämätön, päivittelee Voutilainen.

Voutilainen teki Kerhon viimeisen maalin kaudella 2004-2005. Pronssimitalien jaon jälkeen HPK:n hyökkääjä Oliver Setzinger esiintyi kotiyleisölle ilman pelipaitaa ja ylävartalon suojia. Tämän Voutilainen muistaa erittäin hyvin.

– Oliver oli aika villi ja vilkas kaveri. Vietettiin aikaa paljon yhdessä. Pikkasen hän oli ehkä yllytyshullu. Omaakin tahtoa tuossa riisuutumisessa oli, mutta autettiin kyllä asiaa verbaalisesti. Hetki on kyllä jäänyt ikuisesti verkkokalvoille, naureskee ex-hyökkääjä.

Ottelu alkaa HPK:n Youtube-kanavalla klo 15.00.

Tervetuloa historiamatkalle HPK-aikakoneeseen! Kerhon kanavalle pääset tästä!

19.04.2020 12:29

Jaa artikkeli: