BioRex klassikkoennakko HPK-Ilves (pronssiottelu) 3.4.1997 – Kapanen

HPK julkaisee vanhoja legendaarisia otteluita HPKHämeenlinna YouTube-kanavallaan. Seuraavaksi vuorossa on pronssiottelu HPK-Ilves, joka pelattiin 3.4.1997! Kiekko jäähän YouTubessa klo 15:00.

Kausi 1996-1997 oli HPK:n osalta erittäin hyvä. Runkosarjassa HPK tuli kolmanneksi, edellään vain runkosarjan voittanut Jokerit ja toiseksi tullut TPS. Nämä joukkueet myös ratkoivat kauden mestaruuden, kolmessa ottelussa Jokerit teki eron selväksi. HPK:ta vastaan pronssista pelannut Ilves oli runkosarjankin jälkeen neljäs.

HPK:n päävalmentaja Hannu Kapanen palkittiin kauden jälkeen Liigan parhaana päävalmentajana ja puolustaja Brian Rafalski parhaana puolustajana. Liigan tähdistökentälliseen parhaalla puolustajalla ei sen sijaan ollut asiaa, sillä se koostui vain Jokerit- ja TPS-pelaajista.

Niko Kapasen ensimmäinen oikea Liigakausi

HPK-legenda ja nykyinen HPK-Akatemian rehtori Niko Kapanen pelasi kaudella 1996-1997 ensimmäisen kokonaisen liigakautensa. Kaudella 1995-1996 Kapanen kirjautti vain seitsemän ottelua liigassa ja pääosa kaudesta sujui A-Nuorten ja B-Nuorten joukkueissa.

– Ihan hirveästi ei muistikuvia kaudesta ole, mutta kyllähän me pelattiin kokonaisuudessaan hyvä kausi. Ja joukkue oli hyvä, paperillakin, pohtii uransa vuonna 2017 päättänyt Kapanen.

HPK:n keskushyökkääjät 18-vuotiaan Kapasen ohella olivat pronssikaudella kapteeni Risto Jalo, Jari Kauppila, Jani Keinänen ja Jarkko Savijoki. Nuoren sentteri esikuva olikin juuri Risto Jalo.

– Ripa oli kyllä sellainen isähahmo joukkueessa ja muutoinkin ihan mukava tyyppi, hän otti minut hyvin vastaan. Hän oli jo saavuttanut urallaan paljon ja kokemusta oli. Myös Savijoki oli hieman kokeneempi ja häneltä sai vinkkejä. Keikan ja Kaken kanssa oltiin sitten nuorempia ja heidän kanssaan toki oli mukavaa, mutta ehkä Ripa ja Jakke oli ne keneltä eniten opin.

Kevään välieräsarja TPS:ää vastaan oli tiukka, mutta finaaleihin asti HPK:lla ei keväällä 1997 riittänyt. TPS oli voitoin 3-2 parempi.

– Siinä oli kyllä mahdollisuus mennä finaaleihin. Johdettiin 2-0 sitä sarjaa ja sitten kaksi maalin tappiota, toinen vielä jatkoajalla. Ja olihan se hyvä suoritus erittäin nimivahvaa TPS:ää vastaan.

Kapasen aikana Hämeenlinnaan alkoi muodostua pronssikerhon alku. Kerho-kasvatin kaulaan iskettiin kolme pronssia vuosina 1997, 1999 ja 2000.

– Se ensimmäinen oli meille kuin mestaruus. Muistan, kuinka sitä juhlittiin hallissa. Se oli iso homma HPK:lle ja Hämeenlinnallekin ja sitä juhlittiin kuin mestaruutta. Olihan se kyllä iso saavutus pienelle seuralle.

Ottelu alkaa HPK:n Youtube-kanavalla klo 15.00. Ottelu on ensiesitys ja pääset osallistumaan keskusteluun muiden Kerholaisten kanssa!

Tervetuloa historiamatkalle HPK-aikakoneeseen! Kerhon kanavalle pääset tästä!

12.04.2020 10:39

Jaa artikkeli: