BioRex klassikkoennakko: HPK-HIFK (2. välierä) 7.4.2006 – Louhi

HPK julkaisee vanhoja legendaarisia otteluita HPKHämeenlinna YouTube-kanavallaan. Seuraavaksi vuorossa on toinen välierä HPK-HIFK, joka pelattiin 7.4.2006! Kiekko jäähän YouTubessa klo 15:00.

Ottelun ensiesitykseen pääset tästä.

HPK sijoittui kauden 2005-2006 runkosarjassa kolmanneksi Kärppien ja HIFK:n jälkeen. Puolivälierissä HPK:ta vastaan asettui Ilves, joka sai väistyä tulevan mestarin tieltä voitoin 4-0. Välierissä vastaan asettui tulikuuma HIFK, jonka kanssa vaadittiin kaikki viisi ottelua paremmuuden selvittämiseksi. Kerho-klassikko tuolta kaudelta on toinen välierä, joka pelattiin Hämeenlinnassa. HIFK oli voittanut ensimmäisen ottelun kotonaan lukemin 5-2.

Jyrki Louhi oli toimi HPK:n varakapteenina kaudella 2005-2006. Kauden lopussa Louhen rinnassa komeili C-kirjain Mikko Jokelan ollessa pelikiellossa. Numero 9 olikin ensimmäinen HPK-pelaaja, joka nosti Kanada-maljan suorille käsille Porin illassa 22.4.2006. HIFK-sarjaa Louhi piti vanhan playoffs-ajan sarjana.

– Playoffseihin kuului niin sanottuun vanhaan aikaan aina fyysinen peli ja fyysinen yliote. Päähän kohdistuneista taklauksista ei silloin juuri puhuttu.

HIFK-sarjan Louhi muistaa myös siitä, että luottamus omaan tekemiseen oli huipussaan.

– Hävisimme tuossa välieräsarjassa kaksi ottelua ja se oli meidän oma vika. Emme olleet hyviä niissä peleissä. Vaikka sarja oli tiukka, tiesin, että kun tuomme oman kattauksen pöytään, IFK kaatuu varmasti. Varsinkin sarjan viimeiseen peliin Helsingissä lähdettäessä olin varma meidän pystyvyydestä voittaa. Toki viimeisessä pelissä oli sitten tiettyä varovaisuutta, kun nollanollaa pelattiin, mutta yleensä se menee niin, kun kaikki pienet asiat otetaan huomioon.

Louhi nostaa Kerhon maalivahtipelin kevään erikoisuudeksi.

– Maalivahtiralli oli kyllä mielenkiintoista, vuoron perään loukkaantumista ja hyviä, huonoja ja superhyviä pelejä. Se jäi mieleen.

Siirry tästä otteluun klo 15.00

26.04.2020 11:31

Jaa artikkeli: