Avointa peliä: Vt. toimitusjohtaja tentissä

1

Hallituksen jäsen ja virkaa tekevä toimitusjohtaja Timo Virtanen on oikea mies antamaan vastauksia ja avaamaan ajatuksia, kun allekirjoittaneella on kyselyikä parhaimmillaan kuin talven pakkanen pihalla.

Olen antanut itselleni kertoa, että vaikutat nykyään mustanmakkaran kunnassa, joten avaatko vähän historiaasi Hämeenlinnan ja HPK:n osalta?

HPK:n kasvatteja ollaan, pelasin A-junioreihin asti. Isäkin kuului aikanaan HPK:n hallitukseen, joten läheltä on seurattu aina. Nyt on jo 24 vuotta tullut Pirkkalassa asuttua. Siltikään yhtäkään Ilveksen karvaa ei ole tarttunut, eikä ole Tapparan kirvestä tarvittu. Kyllä tämä HPK:laisuus on todella syvällä ollut aina ja nyt kun olen mukana päivittäisessä tekemisessä, niin SE tunne on vain vahvistunut.

Miten päädyit mukaan HPK:n hallitukseen?

Hietasen Heikki soitti viime talvena ja kysyi mukaan, mutta aivan heti en lupautunut. Kun Heikki kysyi syytä, kerroin omat perusteluni asian suhteen. Lopulta yhtenä sunnuntaina Heikki soitti ja käänsi ovelana joukkuepelaajana sanomiseni muotoon: ”onkos Timppa sanojensa mittainen?” Nyt ollaan tässä ja hienolta tuntuu.

Et tuntenut juurikaan ketään uudesta hallituksesta etukäteen, nyt kun aika on antanut nimille kasvot ja toiminta tuonut tekoja niin miten kuvailisit hallitusta?

Hallitus on erittäin aktiivinen ja monipuolisella ammattitaidolla maustettu. Ja mikä tärkeintä kaikilla hallituksen jäsenillä on sama tahtotila ja päämäärä tekemisessä. Rakennamme jokaisella päätöksellä vain ja ainoastaan urheilullisesti, sekä taloudellisesti uskottavaa tulevaisuutta.

Nyt olet tehnyt myös toimitusjohtajan sijaisuutta, olosuhteiden johdosta. Millaista on johtaa Suomen ykköslajin brändiä?

Haasteellista, mutta erittäin paljon antavaa. Lainalaisuudet ns. tavallisen bisnesmaailmaan ovat samat. Tärkein asia on, että tuote on kunnossa. Ilman hyvää tuotetta, ei voi tehdä positiivista tulosta.

Mikä on rekrytointien tilanne?

Toimitusjohtajan haku umpeutui 18.1.2016. Seuraavassa hallituksen kokouksessa pureudumme siihen paremmin. Haastattelujen jälkeen olemme viisaampia siitä, millä aikataululla valitan etenee maaliin. Seuraavaksi etsitään B-junioreihin tulevaksi kahdeksi kaudeksi kokopäivätoiminen päävalmentaja. Tämä on iso ja tärkeä kehitysaskel organisaatiolle.

Ensi kauden päävalmentaja on jo julkaistu, mikä loppu valmennusryhmän tilanne?

Tämä asia on onneksi jo selvä. Eli valmennusryhmä on kasassa, mutta julkisuuteen voimme nimien osalta tulla sopimusteknisten syiden takia vasta keväällä.

Urheilutoimenjohtajaa et maininnut edellisissä kysymyksissä, onko asiassa pystytty ottamaan pienimuotoinen aikalisä palkkaamalla Jussi Kari-Koskinen pelaajatarkkailijaksi?

Olet asian ytimessä, koska muutama viritys asian suhteen viime vuoden puolella ei johtanut haluttuun lopputulokseen ja kaikkein tärkeintä on rakentaa ensi kauden joukkuetta juuri nyt, oli meidän pakko reagoida muulla tavoin. Haku on edelleen päällä ja se täytetään vielä tämän kevään aikana, eli sitä ei ole unohdettu tai haudattu millään tavoin. Mutta siihen asti Jussi antaa meille aivan loistavan tietotaidon pelaajien taustojen selvitykseen ja mahdollistaa Kerhon olevan mukana kasaamassa kilpailukykyistä joukkuetta tietämällä, ei arvaamalla. Tässä yhteydessä on annettava erityiskiitos myös Buffalo Sabresille, joka mahdollistaa tämän meille erittäin tärkeän yhteistyön.

Millainen sopimustilanne on ensi kaudelle?

Ollaan hyvällä mallilla, joukkue on kasassa jo n. 80 prosenttisesti!

Mitä on opittu tästä kaudesta ja miten joukkue muuttuu ensi kaudeksi?

Joukkueen rakentaminen ajoissa ja selkeämmät roolitukset pelaajahankinnoissa ovat kaksi isoa asiaa, jotka vastaavat periaatteessa molempiin kysymyksiin. Tämän lisäksi meidän pitää omilla teoilla saada rakennettua uskottavampi joukkue, jonka kautta vetovoimaa HPK:n osalta saadaan parannettua.

Millainen vetovoima HPK:lla on tällä hetkellä?

Parempaan suuntaan olemme menneet, jatkossa meidän pitää tehdä parempia päätöksiä, jotta suunta näkyy ja kuuluu yhä laajemmin. Teoilla tämäkin saavutetaan.

Sinun vt. aikanasi on tehty sopimukset mm. Bruunin, Honkaheimon, Somervuoren, ja Sillanpään kanssa. Lisäksi maalivahteja on nähty kohta lelukopallinen. Taidat olla nopeiden tekojen mies?

Juu – on luonteenpiirre (naurua) ja vahva sellainen. Joskus pitää ottaa myös riskejä. Mutta kyllähän pienen ja resursseiltaan rajallisen seuran pitää pystyä tekemään kiusaa isoimmilleen, edes jollain tavalla. Ja palaan alkuun.. tuotetta pitää parantaa, jos mahdollista.

Mitä odotat tältä kaudelta?

Lyhyesti: playoff-paikkaa!

Tapahtuuko tällä kaudella vielä pelaajaliikennettä?

Joukkueelle on kerrottu, että ketään ei ole tulossa tai lähdössä tällä hetkellä. Nyt on siis kaikki häiriötekijät yritetty poistaa, jotta joukkue pääsee keskittymään tulevaan otteluruuhkaan siten, että playoff-viiva lähestyy ja samalla työ tekijäänsä kiittää. Nyt jos koskaan paljon käytetty päivä (ja peli) kerrallaan eletään. Se kertoo tilanteen herkkyydestä kaiken. Mahdolliset loukkaantumiset on oma lukunsa, mutta toivotaan, ettei niitä tule.

Tällä kaudella on tehty paljon siirtoja (ei lainoja) Liiga-seurojen välillä. HPK oli aikoinaan paljon mukana näissä. Tällä kaudella Eero tuli, mutta onko muuten yritetty / haluttu olla mukana? Vai huolitaanko Kerhoa enää tälle hiekkalaatikolle?

Ihan rehellisesti voi sanoa, että taloudelliset seikat ovat iso syy, mutta kyllä ollaan itsekin sössitty asioita. Kyllä asiassa on parantamisen varaa paljon ja siihen on panostettu jo nyt.

 Onko pelaajabudjetissa tulossa muutoksia ensi kaudelle?

Samalla budjetilla mennään, mutta haluamme säilyttää paremman mahdollisuuden reagoimiseen koko kauden ajan.

Kävit tarkistamassa kesken haastattelun yhden asian, joka nousi sattumusten kautta puheeksi. Huomasit, että asiassa on tapahtunut mahdollisesti inhimillinen virhe, jonka haluat korjata samantein…

Kyllä, ehdottomasti, meille on tullut jostain syystä tiedotuksessa virhe, joka korjataan nyt heti. Henrik Forsbergin sopimus kattaa myös ensi kauden. Olemme informoineet väärin option sisältävästä sopimuksesta. Pahoittelen virhettä, mutta nyt tämä asia on korjattu oikeaan muotoon.

 

Marko Syrjälä

24.01.2016 09:00

Jaa artikkeli: