Avointa Peliä: Vanhalle liitolle muisteltavaa ja junnuille ihmeteltävää!

Pieniä huomioita on taas tullut listattua sieltä täältä. Kerätään ne tänne yhteen teidän ihmeteltäväksi, jos ei jokaiselle jotain uutta tietoa löydy – niin ihme on – sen verran laidasta laitaan pyörii tämä puolukka tässä jutussa. Jopa laidan ylikin välillä. Ja samalla heitetään haaste, koska viimeksi olette pelannut pihalla katulätkää? Tälle melkein sukupuuttoon kadonneelle lajille loistava aika tulla jälleen esille on nyt!!

Olemme saaneet ihmetellä Liigassa viime aikoina akvaarioita pelaajien päässä. Vanhemmille kiekkoniiloille näkyhän on tuttu jo vuodelta 1988 Calgaryn olympialaisista. Suomen maalivahti Jarmo Myllys joutui pelaamaan maalissa koko pleksi päässä. Tämä harvinainen näky varsinkin maalivahdilla, johtui Kanadan valmentajan Dave Kingin tempusta mitata Myllyksen ristikon silmäreiät kesken ottelun, jotka olivat liian isot.

Nuorempi polvi voi vähän ihmetellä, jos kerron, että ei ole hirveän kauaa aikaa kun pään ja silmien suojaaminen ylipäätään oli ihan omavalintainen asia. Liigassa pelasi vielä vuonna 2010 legenda Janne Ojanen, joka oli viimeinen pelaaja, joka on pelannut liigassa ilman visiiriä. Kun siirrytään NHL:n puolelle, niin vielä vuonna 1997 kaukalossa tahkosi mukana Graig MacTavish… ilman kypärää!

Uusista pelaajistakin pitää saada muutama rivi tähän juttuun ja silloin voi aina luottaa tilastojen tuikkeeseen. Ja mitä ikä vitseihin tulee, niin kaudella 2009–2010 oli korkeampi keski-ikä joukkueessa kuin nyt (26,8 -26,0).

20200131, HÄMEENLINNA, HPK vs. KÄRPÄT, HPK:N ARTO LAATIKAINEN (#42). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Uudet pelaajat viilettävät oranssissa potkupuvussa seuraavilla numeroilla: Arto Laatikainen ensimmäisessä pelissä #40, Markus Kankaanperä aloittaa #6, Eetu Laurikaisen selässä on #35. Paitasarjoista löytyy ko. numerot valmiina huollolta, pelaajien omat numerot (Laatikainen #42, Kankaanperä #12) on tilattu mutta eivät ehdi vielä huomiseen peliin, tästä syystä numeroiden vaihtamisia tulossa.

Arto Laatikainen, on tällä hetkellä HPK:n historian 51. tehokkain puolustaja. Tasaisella tahdilla tällä kaudella 10 pistettä ja sijoitus olisi 40. joukossa. Ohituskaistan viereisellä vastaan tulisivat mm. seuraavat hienoja muistoja herättävät nimet: Rafalski, Mäkelä ja Hietanen. Jos Lada saisi 12 pistettä kasaan, niin HPK olisi pelaajan historian toiseksi tehokkain seura, Oulun Kärpät jäisi taakse. Ylivoimaisena ykkösenä on tietenkin Espoon Blues.

Pakkien pistepörssin seuraava kova saavutus on edessä Elmeri Erosella. Hän on kahden pisteen päässä itse herra Eero Luiro Salismasta.

Markus Kankaanperä on kerännyt Kerhon paidassa 80 jäähyminuuttia ja tasaisella tahdilla kauden päätyttyä olisi kasassa 138 minuuttia yhteensä. Sijat Kerhon historiassa vaihtuisi myös sadan toiselta puolelta (115.) nopeasti lähemmäksi viittäkymmentä (58.). Ohitettavina olisi nimiä, Pasi Nielikäinen, Ville Siren ja Timo Peltomaa muutamia mainitakseni.

Maalivahtitilastosta löytyikin aika yllätykset. Jos Eetu Laurikainen pelaa tällä kaudella 22 ottelua, hän on jo kaikkien aikojen HPK maalivahdeissa sijalla 21. Vaikka on pelannut Kerhossa ennen tätä vain 8 ottelua!

20151117, HÄMEENLINNA, HPK vs. TAPPARA, HPK:N EETU LAURIKAINEN (41) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Maalivahtien vaihtuvuus on ollut aika suurta selvästikin, koska Emil Larmi on 45 ottelun päässä eniten Kerhon paidassa pelatuissa otteluissa maalivahdeista!! Piikkipaikalla jatkaa vielä ainakin toistaiseksi Teemu Lassila lukemalla 185 ottelua ja toisena Timo Lehkonen ottelumäärällä 156. Larmi tuleekin jo kolmantena saldolla 140 ottelua.

Nyt ne Titanit, Torspot ja Kohot sieltä vintiltä alas ja katulätkät käyntiin! Jos jonnet ei tiedä, niin iskät tietävät, kysykää heiltä. Lähtekää näyttämään ja jos junnuille tuttu juttu, niin koukkikaa isät (toki äiditkin) sohvalta mukaan pelaamaan. Ei siinä haittaa kutistuneet toppatakit, eikä kirjastoauton ketteryys. Nyt ovat säät siihen huiput ja todellista tämän ajan liikkumista!

 

Avointa peliä – blogi

Marko Syrjälä

15.01.2021 19:29

Jaa artikkeli: