Avointa peliä: Turkulaiset eivät osaa laskea

1

Väillä asiat niin pieniä tai vaikeasti muotoiltavia, ettei aukea vee eikä perinteinen.  Toisin sanoen niistä ei saa rakennettua juttua millä olisi pää, runko ja häntäkin. Silloin otetaan tämä pyttipannu tapa käyttöön ja kootaan pieniä huomioita ympäriltä samaan pakinaan.

*****

1989 saapui Hämeenlinnaan partasuu josta kohistaan vieläkin. Vain kahdessa kaudessa tuo ilmiömäinen muoviluistin taiteilija jätti käyntikorttinsa Hämeenlinnalaiseen jääkiekkohistoriaan. Lokakuun 19. päivä Herra Igor Kuznetsov täytti 60 vuotta. Myöhästyneet onnittelut. Ohessa linkki edelleen mainioon juttuun Jatkoajan sivuilta vuodelta 2001. 

*****

Tiistain Tappara pelissä tuli mielenkiintoinen tilanne kun tuomari vihelsi Tapparan maalivahdille jäähyn liian kaukana maalista kiekon sulkemisesta(?), mutta peruikin sen keskusteltuaan muiden tuomarien kanssa. Asia onkin ollut aika monimutkainen, mutta asiantuntijoiden vahva olettamus asiasta on, että koska maalivahti laittoi kiekon heti peliin, niin ei tulkittu sulkemiseksi. Ohessa kuva asian vaikeudesta… huomatkaa termi ahdistettuna.

kenttä

*****

Samassa Tappara pelissä huomasin päätuomareilla mikrofonit kypärän alla. Selvittelin asiaa ja tarkoituksena on tuoda tämä joka päiväseen käyttöön Liigassa. Ensimmäiseksi tuomareiden kommunikointi välineenä pelin aikana, samalla testaten laitteita. Sen jälkeen heti perään kun kaikki toimii, niin olisi tarkoitus, että tuomarit NHL-tyyliin painavat lanteilta nappia ja kertovat langattoman mikrofoninsa kautta jäähyn syyn ja rangaistun pelaajan hallien kaiuttimen kautta koko yleisölle.

*****

TPS-pelissä oli turkulaisilla paitoihin ommeltu yhdelle kapteenin C-merkki ja kolmelle pelaajalle varakapteenin A-tunnus. Oudon jutusta tekee se, että sääntöjen mukaan nimetä saadaan vain yksi kapteeni ja kaksi varakapteenia per peli, eikä kapteenin poissaoloa ei voi korvata kolmella varakapteenilla. Outo virhe huollolla (?), mutta olihan menneinä vuosina muistaakseni Ilveksellä yhdessä pelissä uuden maalivahdin päällä pelipaita missä oli eri numero selässä ja hihassa.

*****

Jätetään nyt ne liian vähän syöneet pois tästä jutusta, mutta pidetään se toinen puolisko, eli kuvankäsittely. Kyllä sitä osataan muuallakin. Katsokaapa Kerhon tämän kauden joukkuekuvaa! Kaikki näyttää nyt normaalilta, mutta kun kuva piti ottaa, niin Viitakosken Vesa oli estynyt. Joukkueen tiedottaja Niklas Heinonen sai roolin ison ja vahvan sijaisnäyttelijänä. Nikke puki päälle valmentajan tuulipuvun, luistimet ja hanskat. Vaikka pituudessa ollaan suht samalla sivulla, niin hartioiden leveydessä ei. Niklas näppäränä poikana ratkaisi liian ison tuulipuku ongelman laittamalla alle hartiasuojansa.

*****

Aloituksen aikana jos katsotte Kerhon vaihtoaitioon, niin huoltaja ei nojaa mailoihin, vaan pitää aina kädessään juuri sillä hetkellä aloittavan pelaajan mailaa. Eniten mailoja hajoaa aloituksissa, täten toimien saadaan nopeinten ehjä maila pelaajalle käteen, jos tarvetta. On niitä kuuluisia pieniä juttuja, eli ammattitaitoa.

*****

Uusi sääntö tälle kaudelle on myös se, että jos omalta alueelta purettu kiekko lentää katsomoon toisesta päädystä, niin tulee jäähy. Alussa kun sääntö tuli niin siitä tuli jäähy, sitten se poistui koska keksittiin, että ennen kuin kiekko menee muikkuverkkoihin niin se ylittää maaliviivan, jolloin pitää viheltää pitkä. Tämän kauden tulkinnalla vihelletään pitkä sekä jäähy.

*****

Antti Bruun palasi takaisin Rinkelimäelle pätkätöihin, ei ainakaan ole kallis hankinta mailojen takia. Käytti nimittäin viime kaudella koko kautena vain 5 mailaa. Parhaimmat käyttävät yli kymmenkertaisia määriä. Jos koskaan, niin nyt on löytyneet pehmeät kädet.

*****

Marko Syrjälä

19.11.2015 13:31

Jaa artikkeli: