Avointa peliä: TOP 6 – alkukausi

1

Nyt lyön oman näkemykseni tiskiin ja painan listalle alkukauden parhaat oranssista armeijasta. Nähnyt olen kaikki kotiottelut livenä ja muutaman pelin vieraissa paikan päällä, sekä muutaman liikkuvan kuvan vastaanottimesta. Eli ei kannata loistaa vain vieraissa. Tässä Avointa Peliä -blogin kuusisakarainen piparintuoksuinen joulutodistus. Kuka sinun mielestä ei kuulu tai kuka puuttuu listalta, siinä pähkäiltävää glögin ja kinkun ääreen…

Sakari Manninen

Joukkueen pelirytmittämisen ehdoton kapellimestari. Taitotasoltaan joukkueen ehdoton liideri. On puolessa välissä kautta tehnyt jo maali sekä piste ennätyksensä. Pienestä koostaan huolimatta pelaa kuten joukkueen ison ykkössentterin kuuluukin. Loistava hankinta ja mikä parasta, saappaan koko kasvussa ja sopimusta on jäljellä vielä kaksi ja puoli kautta.

Henrik Forsberg

Monelle lukijalle varmasti yllätysnimi listalla, mutta kysytäänkin näin päin: Montako huonoa peliä muistatte Fobalta? On pelannut tällä kaudella puolustajana, laitahyökkääjänä sekä keskushyökkääjänä ja aina täyttänyt paikkansa. Löytyy taitoa ja kovuutta oikeassa suhteessa ja osaa pelata omalla tasollaan illasta toiseen. Monipuolisuuden ansiosta on todella arvokas joukkueelle. On näytöillään jo nyt ansainnut option lunastamisen ja vaikka vähän pitemmänkin sopimuksen.

Otto Paajanen

Jos kaveri on tasaisen taulukon mukaan 24 maalin kausi vauhdissa, tehnyt piste ja maali ennätyksensä puolessa välissä kautta, niin aika hyvä pomppu on otettu tehokehityskäyrässä. Jos mennään vähän etukenossa vuosi vuodelta taaksepäin, niin HPK:n maali kuninkuus on voitettu lukemilla 17, 18, 18, 14. Ainoana miinuksena pilkkihaalarit vaativa pakkaslukema +/- tilastossa (-12). Maalintekopeli on kyseessä, sen takia ehdottomasti listalla.

Matias Haaranen

Valmennuksen sanoin, piti olla tuuraaja ja A-junioreiden kantava voima. Allekirjoittanut epäili jo aikanaan B- ja A-junioreissa, että kohta loppuu lento. Ai että on hienoa olla väärässä. Mutta minullahan ei ole mitään kokemusta millaista on pelata hyvällä liikkeellä. On ottanut paikkansa pelaamalla -ei selviytymällä – Liiga joukkueen pakistossa. Ainoa pelaaja, koko kauden sotureista joka on plussalla sarjan jumbo joukkueessa (+1). On muuten kova saldo, jos samassa tilastossa toinen ääripää on -15. Loistavalla liikkeellä ja pelisilmällä varustettu pelaaja, jonka ensimmäinen Liiga maali on ollut jo todella lähellä. Villi veikkaus, että keväällä, kolisee jo useamman kerran.

Juhani Jasu

Liigan paras aloittaja!! On todella iso, tärkeä, mutta näkymätön osa jääkiekkoa. Ei varmasti ole hankittu pistelingoksi, mutta antaa sitten kyllä kaiken muun kropastaan joukkueelle joka vaihdossa. Ei säkenöi, mutta on todellinen luottoratsu joka ilta. Omaa todella hyvän rannelaukauksen, jota toivon keväällä näkeväni enemmän. Tätä kautta on täysi mahdollisuus tehdä myös vielä oma piste-ennätys Liigassa.

Juha Koivisto

Oton kanssa joukkueen Mario ja Luigi. Veljekset kuin ilvekset, mutta kukaan ei tiedä jompi on kumpi. Duunari joka ansaitsee haalareihinsa kaikki mahdolliset työmerkit. 13 pistettä jo plakkarissa, 17 täkyä ennätys. Tällaisia pelaajia jokainen joukkue tarvitsee. Ei valita, ei kitise ja aina valmis ottamaan osumia. Iso joukkuepelaaja ilman otsikoita.

 

Marko Syrjälä

18.12.2015 10:00

Jaa artikkeli: