Avointa Peliä: Taidetta tai tiedettä… tilastoja ainakin

On paljon asioita mitä joko rakastetaan tai vihataan, välimuotoja ei ole. Väitän, että samaan koriin mm. oliivien, korianterin ja kapristen kanssa hyppää pallopelitilastot ja niiden kiinnostavuus. Nyt yritetään kaivaa luvut esiin, marinoida tekstimuotoon ja tarjoilla pieninä helposti maisteltavina paloina… samalla toimikoot varoituksena! Tämä teksti ei saata sisältää pähkinää, mutta varmasti numeroita, lukuja ja pelkkää tilastotiedettä! Joten nukahtaminen omalla vastuulla…

33 ottelua HPK:lla takana, tehtynä 90 maalia ja päästettynä 77 maalia. Joista viimeiseen kuuteen peliin on kertynyt 22 päästettyä maalia. Maalintekotilastoissa Kerho on kuudentena Liigassa tehdyissä maaleissa. Tiivis viisikkopeli näkyy taasen toiseen suuntaan, 77 päästetyllä maalilla, ollaan sarjan neljänneksi vähiten maaleja päästänyt joukkue. Tilaston kummajainen on JYP, joka on sarjassa vasta 13. mutta silti sarjan viidenneksi vähiten maaleja päästänyt joukkue.

Pistekeskiarvo Kerholla on 1.58 pistettä per ottelu. Huimassa kärjessä tilastossa on Kärpät, jonka pistekeskiarvo on 2.35 pistettä per ottelu. Toisena TPS tasan 1.97 keskiarvolla, jonka jälkeen tulevat Tappara (1.80) ja HPK.

Ylivoimatilastoissa Kerho on vasta 11. paras koko Liigassa. Ylivoimaprosentti tällä hetkellä on 18.84 %. Ylivoimatilaston kärjessä on Kouvolan KooKoo lukemalla 25.41 %.

HPK on tilastoissa eniten ylivoima-aikaa saanut joukkue, niin kappaleissa (138) kuin myös minuuteissa (221,35) mitattuna. Kerho on tehnyt 26 ylivoimamaalia ja yhden maalin tekemiseen on tarvittu 8.31 minuuttia ylivoima-aikaa.

Kahden miehen ylivoimaa HPK on saanut pelata 10 kertaa, kokonaisajalla 6.33 minuuttia, joista on tehty 3 maalia, jolloin tämän (Jari Kurria lainatakseni) ”aina pitäisi tehdä maali” ylivoiman prosentiksi tulee 30.00 %.

Ylivoiman herkkyyden mielenkiintoisin tilasto kummajainen löytyy eroista koti ja vieraskaukalossa. Kotiotteluiden ylivoimaprosentti Kerholla on 23.29 % ja vierasotteluiden 13.85 %.

HPK on koko Liigan viidenneksi kiinnostavin vierasjoukkue keskiarvolla (4135) mitattuna. Edellä HIFK, Tappara, Ilves ja Kärpät.

Alivoimalla lukemaksi on tässä vaiheessa muodostunut 83,78 %, jolla tilastoissa ollaan toiseksi paras joukkue tappamaan jäähyjä. Kärkenä tilastoissa on Kärpät lukemalla 91.84 %

Laukaisutilastossa Markus Nenosella 201 laukausta ja Liigan kakkossija hanakkuudessa ampua. Osumatarkkuus 6.0 %. Joka on parantunut jo viimeisessä kuudessa ottelussa puoli prosentti yksikköä, eli vähemmän seinille ja logoon, niin aika nopeastikin voi maalintekijäkärki tulla selkä edellä vastaan.

Aloituksissa vedetään tasolla: Leino 57.9 %, Paajanen 56.2 %, Lucenius 50,8 % ja Riska 46,2 %. Viimeksi mainitun oman pään lukema on kumminkin 51.1 %. Aku Ankka -kansikuvapoika vetelee omassa päässä 49.5 % ja hyökkäyspäässä 57.3 % onnistumisella.

Rankkareita voittomaalikisassa Kerho on ampunut tällä kaudella vain 15 kappaletta. Viidellä ampujalla on selvitty: Turunen kuudesti, kolme kertaa musta verkossa. Leino neljästi ja kerran kädet ilmaan. Nenonen kolmasti ilman tulosta, Lucenius kerran ei maalia sekä Tuulola kaikilla yhdellä yrityksellä aina maali!

Jäähytilastossa Kerhon osalta kärjessä Leino ja Tuulola, 30 minuuttia. Nykyinen pyhäkoulupoika Miro vasta kuudentena 20 minuutilla.

Philippe Cornet oli tehnyt kuusi peliä sitten pisteistään ylivoimalla 63.3 %. Edelleen lukema on 50 %, joten puolet edelleen tulee ylivoimalla.

Peliaikakärjessä sarjassa Lukon Jakub Krejcik keskiarvolla 23.48. Kerholaisista eniten pelaavat herrat Nikkilä 22.55 ja Friman 20.53 minuuttia per ottelu.

Tilastokummajainen Kanada – Norja moottoritieltä taas… 33 ottelua, 5vs5 pelissä 387 laukausta omalta joukkueelta kohti vastustajan maalia, hänen ollessaan jäällä ja omaan päähän 251 laukausta. Erotus on 136 laukausta ja Corsilukema 60.7 %. Kertoo siitä missä päässä pelataan ja kenellä on kiekko kun pelaaja on jäällä… Liigassa kolmantena paljon pelanneista Manuel Ganahlin ja Teemu Erosen jälkeen.

Viimeisenä lukkona ja viimeisenä poimintana Emil Larmi. Liigassa eniten pelejä (28), eniten pelattuja minuutteja (1598,52). Voitoissa kakkosena Veini Vehviläisen jälkeen. Nollapeleissä jaetulla kärkisijalla neljällä vastustajan nollaamisella. Päästettyjen maalien keskiarvo 1.95 per ottelu. Voittoprosentti 53.57, jolla Liigassa 8. sija.

Oikein h…

Hetkinen… Koska nyt on se aika vuodesta, niin hoidetaan tämä samalla…

Hyvä Joulupukki

Voisitko katsoa Telia TV:lle sellaiset kamerat, jotka kääntyisivät pelin mukana ja kuvaisivat kaukaloa myös pelikatkoilla.. Vanhat ei enää selvästikään toimi! Samalla voisit laittaa jonkun kivan CD levyn mukaan, niin saataisiin se tonttujenkin pään kipeäksi saanut taustamusiikki vaihdettua…

 

OIKEIN HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA!

 

Avointa peliä

Marko Syrjälä

20.12.2018 07:15

Jaa artikkeli: