Avointa Peliä – Sanojen ja pelaajien juhlaa

Kyllä nyt on saatu runkosarjan mielenkiinto säilymään ihan viimeiselle minuutille. Panosta on monella joukkueella ja isoa panosta myös useammalla. Yksi kierros jäljellä ja Kerhon suunnasta katsottuna on vielä kolme mahdollisuutta sijoitukselle. Viides, kuudes ja seitsemäs. Mahdollisia vastustajiakin playoffs-peleissä on vielä neljä vaihtoehtoa. Pelicans, TPS, JYP ja Sport. Niin hienoa, niin kihelmöivää, pääasia, että keväällä pelataan. Vielä on hetki aikaa spekulaatioille ja sitähän me ei jätetä käyttämättä. Otetaan kaikki vaihtoehto vastustajat jo nyt käsittelyyn… totta kai playoffsien pehmeydellä!

Pelicans

Neon värillä värjätty ei suomalainen linturaukka, kaikkien Suomen Jessejen virallinen kokoontumispaikka. Pakistossa yksi koomikko, yksi kauha ja yksi casimir-ilmiö, joka on nimitys voimasta, joka syntyy kahden hyvin lähellä toisiaan olevien kappaleiden välille. Lue: Pasi ja Ville. Ainoa kysymys merkki on, että kohdistuuko voima ylä- vai alavartalon vaatteisiin? Eli pieniä seteleitä mukaan.

Hyökkäys on niitä Jessejä täynnä, pirun hyviä kuhan uistelussa kesäisin, mutta ei tuota tulosta jäällä… teki reikiä tai ei. Yksi pelaaja kuulostaa ihan tšekkiläiseltä jääkoneelta. Yksi pelaaja lukee iltaisin isä meidän rukousta, joka alkaa ”Isä minun, joka olet Kerhossa”. Kerran Kotikadun Hannes ja yksi Moskavan olympialaisten maskotti. Sitten siellä on Taavi-lemmikki, kuten Wikipedia asiasta kertoi.

Napanuora ei riitä, oranssi kanto on kaskessa ja nessun tarjoaa HPK!

TPS

Hei Hannu- setä, vedä vanhat voiton sävelet jo urkuun (TEE) TPS, TPS,

tuli turhan kova vastustaja tänä vuonna turkuun (ÄS) GPS, GPS

Saamme kohta nähdä kuinka levin liput heiluu

nää Åbon miljonäärit on porukkata reiluu (NIIN ON),

vaik joskus kesken matsin hierojatkin huutaa:

 

Loma, loma, loma se on, kesäloma se on

hunajata, hunajata, hunajata rommiin,

hunajata, hunajata, hunajata se on taas näkemiin.

Oh oh, voi viulu.

Näin se kesäloma toimii

hunajata, hunajata, hunajata rommiin,

hunajata, hunajata, hunajata se on taas näkemiin.

 

Oh oh, ei soi miljoona viulu…

JYP

Jos JYP ei pääse playoffs-peleihin, niin eikös keväisin pelata aina ikämiesten turnauksia. Ilmoittautuikohan kauden alussa jo väärään sarjaan? Taitaa olla JYP ainoa joukkue missä tällä kaudella ei ole nähty sinistä kypärää kenelläkään… hyökkäyspelin lisäksi.

JYPin kautta päästään linkittymään pudotuspelien henkeen… joka muuttuu. Tuomas Vänttinen antaa… osuvan esimerkin aiheesta tarinan muodossa menneiltä vuosilta.

Runkosarja kontra playoffs maailma

Meillä oli runkosarjassa Hämeenlinnassa peli JYPiä vastaan ja omalla siniviivalla tuli tilanne, missä Erik Riska olisi voinut laminoida meikäläisen ihan pystyyn ja suoraan johonkin ruumaan, mutta ei tehnyt sitä. Kävin seuraavassa vaihdossa kiittämässä Fiboa tilanteesta. Hän tuumasi rauhallisesti vain takaisin:

”Hei Vänä, en kai mä nyt sua!”

Otin sen vanhan joukkuekaverin arvostuksena, aina on kumminkin tehty kaikki täysin rehellisesti omana itsenä, enkä ole kyllä kaukalossakaan pahaa verta aiheuttanut.

Mutta sitten ero playoffseihin onkin sitten ihan eri, jopa vielä enemmän. Tässä on siitä yksi esimerkki. Sain runkosarjassa kovan tällin TPS:ää vastaan kylkeeni ja sanoin lääkärille, että pitäisi varmaan kuvata. Lääkäri oli sitä mieltä, että ei siellä ole kuin korkeintaan pieni murtuma ja kun sinne ei voi tehdä mitään vaikka olisikin, niin ei kannata kuvata. Reilu viikko myöhemmin kivut olivat edelleen todella isot ja meikäläinenkään ei pienistä valita. Ajattelin, että nyt ei kyllä kaikki ole ihan kunnossa. Kylki kuvattiin ja löydettiin kolme-kuusi murtumaa kylkiluista, sekä nestettä keuhkoista.

Kävin noin kuukausi ennen runkosarjan loppua Jyväskylässä moikkaamassa kavereita ja käytiin siinä sitten useammankin JYPin jätkän kanssa vähän ulkona. Totta kai kyselivät miksi olen ollut pois peleistä ja kerroin toki kavereille tilanteesta omaan tapaani suoraan. No eikös kuukauden päästä playoffseissa vastustajaksi tullutkin sitten Jyväskylän oma ylpeys.

Eräs pelaaja tuumasi minulle ensimmäisen kerran kun hallilla nähtiin:

”Älä saatana tule Vänä kehiin, mä katkon ne sun kylkiluut!”

Meikäläisen kylkeen lyötiin erätauoilla puudutuspiikkiä niin paljon kuin pystyttiin ja jopa enemmänkin. Alue oli niin iso, että puuduttaminen oli melkein mahdotonta. Pelin aikana ja jopa pelikatkoilla meikäläisen kylkeen lyötiin niin paljon komposiittia kuin vastustaja ehti. Ja jännä juttu, että aina sille kipeälle puolelle, ei ikinä terveelle. Vanha totuus, että playoffseissa ei ole kavereita eikä ystäviä tuli kyllä todistettua ikuisesti muistavalla tavalla.

SPORT                                                                                               

Kyllähän sympatia pisteet saa tämä joukkue. Ne lukemattomat nousut otteluiden lopussa tämän kauden aikana eivät voisi saada hienompaa kruunua kuin viimeisellä kierroksella viivan yli ja playoffs-peleihin! Kun luetellaan kaupungista mieleen tulevia asioita: Kuparisaari, Red Army, Vicious, Klamydia, Vesku Jokinen, Elonkerjuu… niin ei ihme että ensimmäisenä mieleen tulee, että tuossa kaupungissa on Liigan äänekkäin kotiyleisö.

Samaan aikaan kaikki toivovat (ehkä Jämsää lukuun ottamatta), että Sport taistelee tänä keväänä historiansa ensimmäisestä playoffs-voitosta, mutta kukaan ei halua omaa joukkuettaan vastaan… ainakaan vieraissa. Kansainvälinen degliderin – omimisoikeuden nojalla heidän Kotkasydän-kipale on nyt täällä omittu paikalliselle pulijoukkueelle. Kiitos Vesku & Lenni… mitäs teitte. Vaasalaisilla on mahdollisuus tänä keväänä näyttää petolinnun peräpää, niin Ilvekselle, kuin Kärpillekin. Kärppäsarja olisi tunteikas monelle, oululaisten pääkäskijä Mikko Manner omaa vahvat Vaasan vettä juovat juuret. Sportilla on keväältä 2016 yksi playoffs-peli alla, silloin TPS:ää vastaan oli Kuparisaareen ahtautunut muutamaa vaille täysi tupa. Tänä vuonna siirretään seiniä, veikkaan minä.

 

Avointa peliä

Marko Syrjälä

13.03.2019 16:55

Jaa artikkeli: