Avointa peliä: Pelikaani turbiinista läpi

1

Tänään vastassa kauden avauksessa Lahden Pelicans. Tämä viime kausilla isosti mainoksillaan piirejä ihastuttanut lahtelaisryhmä profiloituu tällä kaudella todella kovaa valmentajien näköiseksi äijälätkä-joukkueeksi. Valmentajat Petri Matikainen ja Pasi Nurminen takaavat varmasti sen, että Rinkelinmäellä ei liitele yhtäkään asennevammaista turkoosia pussinokkaa.

Siinäkin mielessä on odotettavissa erittäin mielenkiintoinen taistelu, koska myös kotijoukkue on se, joka haluaa tällä kaudella erottua Liigan sitoutuneimpana ja isoimman sydämen omaavana joukkueena. Kauden alussa ovat hienoudet vielä raakapuuvaiheessa, mutta taisteleva ilme kulmahampaineen pitää löytyä joka ilta. Ilman tunnetta ei ole peliä. Ensimmäisen erän kongin soidessa jäällä on varmasti kaksi aidosti nälkäistä joukkuetta. Hieno ilta on siis varmasti luvassa taistelu lätkän ystäville.

Jos viime kaudella puhuttiin Arvosen pojista… onko tällä kaudella sitten kyseessä pojanpojat? Tiedä häntä, mutta, napataan tuosta termistä pommin varmasti ulkopuolella jäävät Riksa ja Mietsu osioon ”oi niitä aikoja”. Hahlin Rikun kanssa jutellessa hän poimi muistilokeroista hauskan yhteensattuman tähän kauteen. Kun hän pelasi ensimmäistä kautta silloista SM-liigaa, niin paikkana oli nelosketju ja laitureina Antti Miettinen ja Jyrki Louhi. Eli jos tänään ovat samassa ketjussa, niin Jykän ”tilalle” paremman näköinen sijaisnäyttelijä ja saadaan yksi ympyrä sulkeutumaan.

Vaikka pelaajat nykyään liikkuvat todella paljon kiekkotöiden perässä, niin Pelicansin joukkueesta en löytänyt yhtäkään HPK:n paidassa pelannutta pelaajaa. Pidän tilastoa harvinaisena. Ainoat oranssiin yhdistävät ovat valmentaja Pasi Nurminen ja hyökkääjä Anrei Hakulinen, jonka isä Markku Hakulinen toimi HPK:n kapteenina ensimmäisellä liiga kaudella 1983–84.

Uusista Pelicans pelaajista ”suurimman” kunnianosoituksen on tähän mennessä saanut jenkkipakki Ben Blood, jolle nykyään TPS joukkuetta edustava Jonne Virtanen totesi pienen yhteisen painihetken jälkeen olevan ”ainakin Liigan tyylikkäin nimi”.

Kerhon riveissä esitellään tänään monta uutta luisteluasentoa ja hanttavirtamaista irvistystä, sen verran paljon on joukkue vaihtunut viime kaudesta. Nopeasti laskettuna 15 uutta nimeä on rosterissa, verrattuna viime kauteen. Kuka lunastaa ensimmäisenä paikkansa yleisön sydämistä?

Illalla on pisteitä ja mustelmia jaossa. Kiekko putoaa jäähän 18:30, oranssia päälle ja hallille, kausi alkaa nyt eikä ensi kesänä tiistaina!

Marko Syrjälä

 

11.09.2015 12:29

Jaa artikkeli: