Avointa Peliä: Oranssit leijonan pennut Buffalossa

Vuodenvaihteen perinteisiin kuuluu aina Nuorten MM-kisat, jotka ovat jääkiekolle parasta mainosta vuodesta toiseen. Ikäluokkien parhaat pelaajat kokoontuvat taistelemaan MM-tason mitaleista tänä vuonna Yhdysvaltoihin ja Buffalon kaupunkiin. Leiriryhmässä on peräti viisi HPK:n pelaajaa, joka on erittäin kova saavutus samasta joukkueesta. Pelaajathan ovat tuttuja Liigasta jo monille, mutta tuoko maajoukkue ja oman ikäiset vastustajat esiin jotain, mitä ei ole vielä Liigassa nähty? Muuttuuko roolitus, tuleeko esiin eri vahvuuksia? Pyysin HPK:n U20 pääkäskijää ja nuorten joukkueen valmentajaa Matti Tiilikaista kertomaan HPK:n pelaajista joukkueessa.

Leirille lähtee nyt kolme maalivahtia, yhdeksän puolustajaa ja 16 hyökkääjää. Montako saa nimetä lopulliseen kisajoukkueeseen?

Viisi pelaajaa joudumme vielä karsimaan pois, eli olisiko sitten kolme maalivahtia, seitsemän puolustajaa ja 13 hyökkääjää se lopullinen vahvuus?

Käydään sitten pelimiehet läpi nimi nimeltä…

Ukko-Pekka Luukkonen

Tasaisuutta on haettu Mestiksen peleistä ja sitä on saatu. Erittäin kova kilpailu on kolmen maalivahdin kesken. Kaikki ovat parantaneet otteitaan syksyn mittaan paljon. Joten leirille lähdetään selvittämään pelaavia maalivahteja. Kaikki kolme maalivahtia ovat mukana koko turnauksen ajan, joten hyvä tilanne potkia toinen toistaan eteenpäin.

Roope Laavainen

Roope oli syksyn alussa jenkkien turnauksessa erittäin vahva pienessä kaukalossa. Venäjän turnauksessa pelasi myös isoja minuutteja. Erittäin vähän virheitä tekevä peruspuolustaja ja rightin kätisyydestä myös plussaa.

Kristian Vesalainen

Todella kovassa kunnossa on ollut viime aikoina. Nostanut tasoaan koko syksyn sitä mukaa, mitä lähemmäksi kisat ovat tulleet. On ehdottomasti joukkueen johtavia pelaajia.

Eetu Tuulola

Maalintekoon hirveä halu ja on myöskin samalla Eetun vahvuus. Omaa kokemusta pienestä kaukalosta. Toivomme saavamme fyysisyyttä, energiaa, röyhkeyttä Eetulta myös maajoukkueeseen vielä enemmän.

Jere Innala

Energinen pelaaja. Voi peluuttaa joka ketjussa, voi peluuttaa sekä yli-, että alivoimalla. On monikäyttöinen pelaaja siis. Venäjällä hyvä turnaus, hyvä riistäjä, luo paikkoja, mutta tehokkuudessa vielä petrattavaa.

Et pääse ihan näin helpolla, kerro myös omasta roolistasi?

Vastustajien scouttaus ja videoiden teko pelien aikana on meikäläisen vastuulla. Eli katson pelejä ylempää katsomosta.

Lähdetkö ennen kisoja vastustajia jo scouttaamaan vai tapahtuuko kaikki paikan päällä?

Meillä on hyvä yhteistyö muiden joukkueiden kanssa ja vaihdamme harjoitusmatseista videoita puolin ja toisin. Näin saadaan kaikilta turhaa matkustelua pois. Kumminkin kaiken lähtökohta on oma pesä ja oma peli.

Kun valitsette pelaajia niin kuinka pitkälle roolitetaan? Onko nelosketju roolitettu esimerkiksi pimentämään tarvittaessa tai muita fyysisempi? Onko pienen kaukalon merkitys tai kokemus kuinka kärjessä?

Ensimmäisenä nostan kyllä pelinopeuteen vastaamisen isoksi asiaksi, koska se vain nousee koko ajan. Sitten viimeaikaiset esitykset, eli missä kunnossa pelaaja on. Mihin suuntaan on menossa? Roolitukset ovat totta kai tärkeitä, mutta näen sen vasta erikoistilanteissa nousevan esiin. Joka viisikon pitää pystyä 5-5 peliä pelaamaan ja vastaamaan esim. tähän pelinopeuteen.

Pieni kaukalo tuo omat juttunsa ja valmennustiimissä oleva Sami Salo on varmasti iso apu tässä yli tuhannen matsin kokemuksellaan. Peli simppeliksi ja rohkeutta pelaamiseen, siitä se lähtee.

 

Avointa Peliä – Marko Syrjälä

 

 

14.12.2017 11:08

Jaa artikkeli: