Avointa peliä: Onhan näitä, Kerholaisia pellavapäitä

Vain muutamasta tulee ammattilaispelaajia, mutta voiko tulla silti ammattilaisia alalle? Rakas laji voi jo pienenä antaa silti paljon, jopa myöhemminkin. Otetaan pieni otanta ja tuumaushetki asiasta kotikaupunkimme, HPK:n ja Kerholaisuuden suunnasta kiikaroiden. Rakkaudesta lajiin voi toimia monella eri tavalla ja monissa eri verkkareissa. Listan tarkoituskaan ei ole olla aukoton, vaan päinvastoin keskustelua herättävä, joten lisää nimiä alle vain! Kuka Kerholainen on saanut harrastuksesta ammatin ilman tehopisteitä…?

HPK:n Liigajoukkuetta ajatellessa on loogista yhdistää moniin Kerholaisuus jossain vaiheessa. Mitä korkeammalla pelannut, sitä useampi varmasti muistaa. Antti Miettinen, Hannu Savolainen ja Juha Sulin ehkäpä terävimpänä kärkenä. Antti Pennaselta löytyy myös muutama Liigaottelu. Mutta samaan kategoriaan kuuluvat myös maalivahtivalmentaja Juha Lehtola, fysioterapeutti Niki Juurinen, toimitusjohtaja Antti Toivanen ja myyntipäällikkö Sami Matinkari, joilla kaikilla löytyy vahvaa HPK-junioritaustaa.

Saksan maalla vaikuttaa vahva oranssi ryhmittymä myös. Matti Tiilikainen, Marko Raita ja Valtteri Salo valmentavat Frankfurtin ylpeyttä parasta aikaa. Samassa joukkueessa on myös jokaisen joukkueen tärkeimmässä roolissa -huoltajana -vahvan Kerho-taustan omaava Lasse Jokinen.

Kerhon junnupuolelta toiminnanjohtaja Marko Rahikaisella on junnutaustaa legendaarisesta Hämeenlinnan Tiikereistä. Valmennuspäällikkö Max Kenigillä junnuista sekä Liigasta Kerhon paidasta. KooKoon valmennuspäällikkönä operoi Harri Kuukasjärvi ja liiton aluevalmentajana Jukka Wallius. Pasi Arvonen ei tällä hetkellä valmenna, muta ilman muuta kuuluu listalle mukaan.

Peliuran jälkeen yksi vaihtoehto on naulata bauerit autotallin seinään isolla naulalla. Tai sitten pelkkä maila ja vetää mustavalkoista päälle. Tuomareista Liigatasolla Teemu Salmisella, Joni Pekkalalla ja Pasi Niemisellä löytyy hämeenlinnalaista juniorikasvatusta käytöksestä. Vaikka ei ammattilaisuudesta puhutakaan, niin lasken kyllä samaan kastiin ajankäytön ja vaativuuden osalta.

Muita Liigajoukkueita silmäillessä, KooKoon maalivahtien ruoskaa heiluttaa Kari Lehtonen, Ilveksen apukäskijänä on Olli Salo, KalPan videovalmentajana ja joukkueenjohtajana toimii Atte Kinnunen. Ässien kehitysjohtajana aloitti Tommi Kerttula ja Tapparan fysioterapeuttina operoi Tomi Mäkelä. Kaikilla löytyy reilusti sirklausta Rinkelinmäen lepakkovuoroilta.

Kokeneemmasta Kerho-kaartista löytyy tekijä, jonka valmennusmaa listaus on komeaa luettavaa: Suomi, Saksa, Norja, Ruotsi, Ranska, Sveitsi, Unkari, Tanska, Puola. Tällä hetkellä Jarmo Tolvanen valmentaa Unkarin maajoukkuetta. Hänen poikansa Mikko toimi vielä viime kaudella Liigassa Vaasan Sportin maalivahtivalmentajana.

Mika Sulin on pitkän linjan urheilujohtaja, jolla myös vahvaa taustaa Kerhosta, Liigan kurinpitopäällikkö Sampo Liusjärvi on myös oranssin värikylvyn läpikäynyt. Jussi Kari-Koskinen on tehnyt pitkän uran scouttipuolella ja velipoika Janne maalivahtivalmentajana Itävallan Salzburgissa. Petteri Hietanen toimii tapahtumatuottajana Suomen jääkiekkoliitossa. Mestiksen puolella Tervakosken ikihonka Pasi Järvinen toimi useamman vuoden sarjan kurinpitäjänä.

Siltä se tuntuikin.. paljon on tavalla tai toisella alalla ammattilaisina tuttuja nimiä tämän kylän juniorikiekkokartoista. Ja uusia putkahtelee tasaisesti! Pirun hienoa, tämäkin on tietynlaista kiekkokulttuuria mielestäni. Kaikki ovat jostain kotoisin ja juuristaan saa ja pitää olla ylpeäkin.

 

Avointa peliä – blogi

Marko Syrjälä

07.01.2019 10:39

Jaa artikkeli: