Avointa Peliä: On tullut aika kohdata Jypi ja antaa pipi!

Se on tosipelien vuoro, jopa seitsemän peliä mustelmien keräämistä, antamista, ottamista ja kättelyt vasta viimeisen pelin jälkeen! Siihen asti hierotaan hanskaa naamaan ja viedään jokainen tilanne loppuun asti. Taistelupareilta ei voi välttyä… Ihanaa kevättä kaikille, nyt vedetään ORANSSIA väriä parvekkeet ja näyteikkunat täyteen, näytetään minkä värinen tämä kylä on! Katsotaanpa miltä joukkueet näyttävät vierekkäin…

Maalivahtipelissä on voittava maalivahti ja häviävä maalivahti, niin raadollista se on. Hurrikaanilaumalla taitaa tämä osasto olla aikamoista olki nuoralla tanssimista ja mustalla pekalla arvuuttelua, ei vakuuta vaikka yrittävätkin maalata ruususta kuvaa asian leveydeksi. Eli Jypiltä ei tiedä kuka pelaa ja meillä ei ole väliä kuka pelaa! Oranssi johtaa..

Hurrikaani puolustuksessa Niku leikkii vatasta… Niku? Tässä kaupungissa soittoruokalan jonot – takatukkineen – oli aikanaan Nikun kulmalle asti. Nyt Niku – takatukkineen – jonottaa kiekkoa kiltisti Porselta ja Lehtivuorelta. Näin se maailma muuttuu. Kerhon pörräyspelin jäljiltä veikkaan, että Jypin tornipakkien olo voi olla aika usein aika kalteva, mutta kuukkelikin tykkää seurata kaikkea läheltä, nyt sitä tekee yksi kuukkakin. Yksi perjantaimies tai alkuperäiseltä väriltä oranssi isohko peltoalue ei nyt tätä muuta, ei tarvitse tämä vaaka naista… punnitus tulos on selvä, oranssille menee paperilla ja jäällä.

Isäntäpuoli on molemmilla tyylikäs ja kunnossa, saapa nähdä pysyvätkö taustalla vai pitääkö alkaa lakaisemaan eturivissä? Eivät tykkää kumpikaan epäsiisteydestä, oikeita herrasmies-talonmiehiä siis viimeisen päälle. Maalinedustalla isoimman paskiaisen tittelistä kisaavat Lahti, Cornet, Hagman, Pihlman ja Kolehmainen. Ei muuta kuin pakeille painitrikoot päälle, ei tule kylmä tässä sarjassa.

Taikuri osastolla, Suomela, Löfman, Manninen, Turunen… ässänä hihassa yksi Oula, jos syttyy liekkiin ja suoraviivaisuuteen, niin äännetään Rinkulalla tänä keväänä Uuuuuuuula!! Teemu-Boyn toimesta taas voidaan nähdä vaikka ilmaveivimaali, pari kertaa on jo sitä tällä kaudella yrittänyt. Kyllä tämäkin osasto sakarain verran Rinkulalle kääntyy, tällä kertaa ei ole nimittäin Manninen välimallin jätkä ja ”kyy” lempinimellä on ennenkin pudotettu Jypii kesälomalle ja hallin katto irti tässä kaupungissa.

Kauden alussa kaikki media kuutiot hehkutti kokemuksen paluuta Hippokselle, pitääkö Jyväskylässä huolestua, kun meiltä Lalli ja Hakki vetelivät jo ensimmäisiä yläkulmia minimailalla, kun Tuppurainen ja Hytönen imivät vielä tissiä. Eli tästäkin harmaakettujen vertailusta Keski-Suomeen nada! Ja turha lähteä myöskään turkulaiselle pentupuolelle, tämäkin osio on Innada!

Kohta mitataan konkreettisesti kuinka paljon on merkitystä, että toinen joukkue on selvästi isokokoisempi tämän päivän lätkässä. Sillä tämä tilasto menee paperilla selvästi Jyväskylään, mutta nyt ei olla käsittääkseni vaihtamassa lamppua kattoon? Manninen ja Keränen ovat tienanneet jo sen verran, että tikapuut löytyvät, tai ainakin keittiöjakkara. Yllätetään taas kaikki asiantuntijat, pistetään märät sukat jalkaan ja tahmea pendovaselini pyörimään traktorin rattaisiin. Ei se melan koko vaan melomistaito on jo vanha Lietsalainen sananlasku.

Ja mikä traktori joukkue? Lopen radkogudas Otto Paajanen on peruuttanut ja korjannut traktoreita enemmän kuin Pandan poikaset ovat edes nähneet, tässäkin meillä on isompi patti.

Vaihdetaanko jakoja? Nämähän ovat ihan epätasaiset jaot jo nyt! Mökki täyteen ja kiekko jäähän, nyt nautitaan!

#oranssikevät
#kohtimaljaa

Avointa Peliä – Marko Syrjälä

20.03.2017 10:34

Jaa artikkeli: