Avointa Peliä: Nurmi on oranssimpaa aidan tällä puolella

Vaikka aika tiiviisti tulee kiekkoa seurattua, niin on pirun hienoa, kun joku pääsee puskista yllättämään. Sain alkukaudesta kysymyksiä, joihin jouduin levittämään käteni. Silloin pitää ottaa selvää, pelejä on jo nähty, nyt vähän avataan myös tämän mysteeripuolustajan taustoja. Kerhon uusien pelaajien esittelyvuorossa on alkukauden komeettapuolustaja Petteri Nurmi.

Tulit ns. puskista suoraan Liiga-joukkueeseen, kerro vähän, miten päädyit Hämeenlinnaan?

Olen pelannut kaikki junnuvuodet Espoossa ja B-juniorivuosien jälkeen oli mietinnän paikka tulevaisuuden osalta. Espoossa siihen aikaan oli A-juniorit, mutta ei aikuisten joukkuetta, itsellä tavoitteena oli kumminkin Liiga. Tämän pohjalta agentti kartoitti tilannetta ja nähtiin kehityksen kannalta parhaaksi vaihtoehdoksi HPK ja Hämeenlinna.

Pelasit viime kauden HPK:n A-junioreissa, ensinnäkin yllättikö kutsu kesällä liigatreenirinkiin ja toiseksi tuliko ensimmäiset Liiga-pelit itsellesi puun takaa?

Kesäkutsu ei sinänsä tullut, pääsin jo viime kaudella loukkaantumisten takia haistelemaan Liigan treenivauhtia jääharjoituksissa. Tätä kautta oli pieni usko, että kutsu voisi tulla isoon rinkiin. Mutta ensimmäiset Liiga-pelit kyllä yllätti, tuli aikaisemmin kuin ajattelin, mutta otetaan vastaan, nautitaan ja jatketaan työntekoa. Ajatuksissa oli kyllä vetää huippukausi A-junioreissa ja pikkuhiljaa saada jalkaa oven väliin miesten sarjoihin.

Miltä Liiga-vauhti on tuntunut?

Kyllähän ero on todella iso junioripeleihin, pelaajat ovat nopeampia, vahvempia, taitavampia. Kaksinkamppailut ovat kovempia, kaikki on luonnollisesti aivan eri tasolla, johon pitää itsekin tottua, oppia ja kehittyä.

Millainen pelaaja olet omasta mielestäsi?

Kiekollinen puolustaja, vahvuuksina rauhallisuus ja peliäly. Suurimpina kehityskohteina on puolustuspeli ja fysiikka.

Millaista palautetta olet saanut valmennukselta alkukaudesta?

Posia on tullut pelirohkeudesta, omilla vahvuuksilla pelaamisesta ja ennakkoluulottomuudesta. Puolustuspeli ja syöttöprosenttien tasaisuus pelistä toiseen olivat ne toinen pääty palautteissa.

Miten ajatukset pois jääkiekosta hallin ulkopuolella?

Käyn lukion viimeistä vuotta ja keväällä olisi tarkoitus valmistua, siihen menee nyt kyllä isosti aikaa. Sitten jos viikonloppuina on vapaata, niin Espoossa tulee käytyä perheen tykönä, näillä tällä hetkellä saadaan kyllä kalenteri täyteen.

Onko esikuvaa jäänyt matkan varrella?

Ei varsinaisesti, mutta NHL kiinnostaa ja varsinkin suomalaiset, jos joku nimi sanotaan, niin kyllähän Miro Heiskasta on hieno seurata ja yrittää oppia, miten hoitaa erilaisia tilanteita.

Millainen tulee olemaan sinun ensimmäinen Liiga-maalisi?

Kyllähän se tulee olemaan ihan klassinen pakin maali, minulle kiekko viivaan, toimitus maalille, hyvä maski ja jostain pomppii sisään.

Sinulla oli Bluesin B-junioreissa valmentajana Toni Mäkiaho, joka on hämeenlinnalaisille kiekon seuraajille erittäin tuttu pelaajana, kerro millainen hän on valmentajana?

Toni on erittäin rauhallinen valmentaja, pelattiin paljon ja opeteltiin pelaamaan pelaamisen kautta. Hänellä on huippukyky opettaa nauttimaan ja pitämään hauskaa jäällä, sulkematta pois huippu-urheilua.

Rankkariosaamista ei ole ollut viime vuosina Kerholla liikaa, löytyykö sinulta viimeistelty taideteos ja halua lähteä esittelemään, jos kutsu käy?

Ampumaan lähdetään kyllä, mutta vielä ei ole katsottu mitään kikkaa työn alle, mutta eiköhän senkin hiominen kohta ala…

Rivien välistä voisin lukea, että junnuvuosina on toistoja ja kehitystyötä asian ympärillä tehty aika paljonkin, eli ei taida olla todellakaan uusi asia?

Noooh… paha kieltää, tuttua ja mielekästä puuhaahan on kyllä (naureskelua)

 

Avointa peliä – blogi

Marko Syrjälä

14.10.2021 10:11

Jaa artikkeli: