Avointa Peliä: Kiekkosurffailua oranssilla aallolla!

Kiekkoromantikko elää tarinoista ja ilmiöistä hienon pelin ympärillä. Nyt on taas sen verran kertynyt kevyempää ja lyhyempää jutun juurta, että pääsen niitä jakamaan teidän kanssanne pienessä potpurissa, totutusti ilman minkäänlaista rytmitajua. Samalla heitetään teidän lukijoiden suuntaan pientä palloa, raapustakaa kommenttikenttään juttu ideoita, mistä haluaisitte lukea, mihin Avointa peliä – blogin haluaisitte pureutuvan ensi vuoden puolella?

Usein keskustellaan kuinka tunnettu oma kaupunki on ja mistä se tunnetaan. Tähän liittyen tarina tältä syksyltä, noin 800 kilometrin päästä Rinkelinmäen keskiympyrästä. Kaksi yhdysvaltalaista miestä oli varannut yksityistapahtuman koskenlaskuun Kitkajoella Kuusamossa. Päivän aikana selvisi, että kyseessä ovat isä ja poika, kumiveneeseen heidän lisäksi nousi kaksi kipparia tyrskyjä kesyttämään.

Päivän aikana jutustellessa vieraista vanhempi otti puheeksi varakipparin tavan rytmittää puhetta, ei kuulemma mitenkään päin ollut paikallinen tapa puhua. No oikeassahan hän oli, varakipparina oli HPK junioripolun kasvatti, joka kertoi vieraille olevansa Etelä-Suomesta, sellaisesta kaupungista kuin Hämeenlinnasta kotoisin. Samointein isän silmät kirkastuivat ja hän totesi, että hän on kuullut kaupungin ja totesi puolikysyvästi sieltähän olevan myös tunnetun jääkiekkojoukkueen.

Vieraiden isä ja isoisä on Oscarin voittanut näyttelijä, äiti ja isoäiti taas suomalaissyntyinen, jonka kotimaahan isä ja poika olivat ensimmäistä kertaa tutustumassa. Poika on seurannut isoisänsä jalanjälkiä ja näytellyt esimerkiksi Star Trekissa. Keskustelun jälkeen matkaa jatkettiin naljailevalla kolme vastaan yksi asetelmalla, kun toinen kippari erehtyi paljastamaan olevansa Kärppien kannattaja. Myös kolmen kirjaimen ääntämistä suomalaisittain kuulemma harjoiteltiin suvantovaiheissa.

 

Kuva: Teemu Hannula

 

Pilen pelinumero       

Antti Pihlström vaihtoi tälle kaudella selkäänsä numeroksi #41, joka on kolmas (#6, #41, #70) eri numero mitä hän käyttää Kerho paidassa. Kärkeen sillä ei vielä pääse, sillä tämän tilaston johdossa ovat herrat Joona Karevaara (#28, #45, #61 ja #87) sekä Aki Heino (#5, #12, #23, #28) neljällä kiinnityksellä. Kolmen eri numeron kerhossa on itseasiassa yllättävän montakin pelaajaa, joista voidaan poimia nyt mukaan, ehkä jopa yllättäviäkin nimiä: Tony Virta, Jani Keinänen, Marko Tuulola, Markku Piikkilä, Toni Mäkiaho, Niko Kapanen, Riku Hahl.

Kuva: Teemu Hannula

 

Kerhoseos

Toukokuussa 1932 järjestettiin Oy Alkoholiliike Ab:n työntekijöille nimikilpailu, missä piti keksiä uudelle juomalle nimi. Pääpalkintona oli 200 markan palkinto. Yksi ehdotetuista nimistä oli Kerhoseos, sitä tarina ei kerro oliko muutama vuosi aikaisemmin perustettu joukkue työntekijän inspiraation lähteenä, mutta antaa vaihtoehdon nimelle tänäkin päivänä, jos halutaan oma drinkki rinkulalle kehitellä. Nimikilpailun voittajaksi valittiin muuten sellainen nimi kuin Jaloviina.

 

Internetsurffailua Romaniaan

Surffailu kiekkosivuilla voi viedä pitkälle, tällä kertaa löysin itseni Romaniaan asti. Vahvasti HPK junioreissa aikanaan vaikuttaneet ja Liigankin puolella oranssia edustaneet puolustaja Matias Haaranen ja maalivahti Rasmus Rinne pelaavat toista kautta Unkarin ja Romanian yhteissarjaa Erste Liigaa romanilaisjoukkueessa Gyergyòi HK. Tänä syksynä pelureiden cv:hen ilmestyi myös Romanian kansalaisuus. Pienen morsetuksen jälkeen Matias vahvisti, että tieto pitää paikkansa ja mahdollistaa jatkossa maajoukkuepelit Romanian paidassa. Mutta niiden päätösten aika on vasta keväällä, kaksoiskansalaisuudesta on hyötyä myös seurajoukkueelle, mikä on nyt päällimmäisenä ajatuksena pelihommissa.

 

Avointa peliä – blogi

Marko Syrjälä

 

14.12.2022 14:20

Jaa artikkeli: