Avointa peliä: Hyvä Joulupukki, tässä oranssin kaupungin lahjatoiveita

1

Löytyisikö Petterille kolme senttiä pitempiä mailoja? Heikille voisit tuoda hammasproteesiliimaa, joka käy myös hammassuojille. Hyvä kirja piristää aina, löytyykö sinulta Peterille kirjaa ”mistä kanadalaiset kiekkoilijat on tehty”? Henrik ansaitsee jatkosopimuksen ja maalivahdin varusteet olisi myös kiva pehmeä paketti. Saataisiin Kerho tästäkin kaudesta historian kirjoihin. Yksi pelaaja olisi pelannut kauden aikana pakkina, laiturina, sentterinä ja maalissa!

Henrille vaikka ostos-tv:stä joku lukkolaite, millä kypärä pysyy pois takaraivolta. Sitten muulle joukkueelle voisi tuoda vaikka sisupastilleja, jotta kypärä olisi joskus takaraivolla. Otolle rautakanki aloituksiin, kun mikään maila ei tunnu kestävän Lopen Turtlesin puristusvoimaa aloituksissa. Joonalle muutama Urheilulehden numero… jos se taso ei saa kiukkuisemmaksi niin ei mikään. Markukselle raapimistikku, jolla pääsee kipsin joka väliin.

Rakentaja rajuille, Rikulle ja Antille riipputaskuhousut, turvaliivi ja suojakypärä… tai sitten Puuha-Peten työkalusalkku. Antti voisi tykätä myös Marshallin jääkaapista.

Kontrasti konvehteja – niitä hyvän makuisia – Liigan tuomarityöskentelyyn. On ollut ilo huomata, kuinka paljon avoimemmaksi ja selkeämmäksi tuomaritoiminta on mennyt yhden miehen vaihdoksella. Ja mikä parasta kaukalossa saa pelata selvästi kovemmin tällä kaudella, nyt ei enää tapeta tunnetta. Yksittäisiä virheitä sattuu aina ja kaikille, mutta iso kuva ansaitsee suut makiaksi.

Ja samaa asiaa sivuten, lasten turvaliivit vilkkuvaloilla kaikille selänkääntäjille Liigassa. On käsittämätöntä kuinka tällä tasolla on pelaajia, jotka eivät osaa / halua ottaa taklausta vastaan turvallisesti. Tälläkin kaudella on monta ulosajoa tullut sen takia, kun taklattava pelaaja yrittää väistää tyhmänä taklausta tai ole valmis taklattavaksi.

Poltinahon ympyrälle voisit tuoda lipputangon. Vai pitäisikö tässä yhdistää Hämeenlinnan kaksi tunnetuinta asiaa… HPK ja eräs tyhjä mainostolppa? Mutta lopputuloksena olisi aika hienoa, jos Poltinaholla liehuisi oranssi lippu aina pelipäivinä. Lahdessa toimii jo aika näyttävästi.

Ja jonkun ihanan ja mahtavan kiitoslahjan voisit tuoda Kohottajille, Pullin Vexille ja niille taholle, jotka mahdollistivat Rinkelinmäen jäähallin kattoon uudet Tarmon jäädytetyt pelinumeroviirit. Todellinen kulttuuriteko, Ka-Ku-Ti on iso osa hämeenlinnalaista jääkiekkohistoriaa.

Ja kaikille jääkiekon ystäville hyvä olo asu ja viilasukat tv:n äärellä heti joulun jälkeen, kun alkaa nuorten MM-kisat. Kaivakaapa vanhat keräilykortit esille nuoruus vuosilta ja katsokaa niitä nimiä… Nylander, Bellows, Tkachuk, Saarela, Donato, Tuulola, Fitzgerald, Macinnis, Virta. Samoja nimiä vilisee kohta MM-areenoilla. Nimittäin näiden herrojen rakkauden hedelmät ovat vuorostaan tulessa. Ja kaupanpäälle vielä pojanpoika jonka numero on 20, pelipaikka maalivahti ja selässä nimi Tretiak.

Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille, muistakaa purkaa homehtuneet piparkakkutalot varovasti, ettei museovirasto älähdä!

Marko Syrjälä

22.12.2015 16:06

Jaa artikkeli: