Avointa Peliä: Hallitsevat koneet käyntiin

Otetaan hellä ensikosketus tähän kauteen tällä tekstillä nyt ja myöhemmin tiukempi hallintaote, niin uusista pelaajista, uudesta kapteenista, kuin monesta muustakin ilmiöstä ja taustavaikuttajasta, historiaa ja vanhoja pelaajia unohtamatta. Potkaistaan mielenkiintoinen juhlakausi käyntiin Avointa peliä-blogin osalta ja kovennetaan tahtia Liiga-kauden lähestyessä.

Oranssi kevät sai jatkoa oranssista kesästä. Hyvin on rullannut ja tuntuu jatkuvan edelleen iloisesti eteenpäin tässä kylässä. Oikein. Mutta tämä vain onneksi kannattajapuolella. Monelle seuraajalle voi tulla yllätyksenä, mutta kiekkokausi alkaa Kerhon osalta jo huomenna Valkeakoskella. Eiköhän nämäkin hyvin voidellut katsomon koneet käyntiin saada.

Pitkälle edennyt viime kausi ja siihen pelaajayhdistyksen sopimuslomapäivät, niin omatoimisuus on ollut iso sana tänä kesänä HPK harjoittelussa. Kauden päätyttyä pelaajilla on ”lakisääteinen” 30 päivän vapaajakso. Juhannuksen aikoihin alkaa toinen vapaa jakso, porrastettuna pelaajien kokemuksen myötä. Luonnollisesti nuoret jaksaa enemmän ja vanhat tarvitsee lepoa enemmän kaavalla. Elokuun alusta saa aloittaa vasta yhteisharjoitukset joukkueena. Tästä on helppo matikkatehtävä laskea kuinka eri tilanteissa on mestarit suhteessa vaikka -ei playoff peleihin – joukkueisiin.

Mielenkiintoinen asia työläisjoukkueessa, jonka viime kauden yksi isoimpia rakennuspalikoita oli pirun pitkä ja raskaskin kesä.

Joukkueen vaihtuvuus tuntui olevan isoa, pelaajia tuli ja pelaajia lähti. Se on normaalia liikehdintää joukkueurheilussa. Toiset halutaan pitää ja toiset ei, niin toimistolla kuin katsomossakin. Hyvänä esimerkkinä voidaan heittää kysymys: Moniko pelaaja oli katsomon mielestä marras-joulukuussa enää vaille sytytyslangan sytyttämistä ja matkaa kuuhun? Keväällä oltaisiin haluttu pitää kaikki myös ensi kaudella?

Vaikka vaihtuvuus tuntui suurelta, niin jännä fakta on se, että Kerhoon tuli vain 4 kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti, jotka eivät ole ikinä kantaneet HPK paitaa (edustus + juniorit) päällään.

Yksi suurimmista suurennuslaseista kohdistuu ihan varmasti Kerhon maalivahtiosastoon. Ollaan lähivuosien saatossa nähty sekä mieliharmi sekä emilarmi. Kylmä fakta on, että menestys vaatii onnistuneen maalivahtipelin. En muista ihan äkkiä, että Liiga tasolla oltaisiin lähdetty kauteen ns. tasapäisellä  maalivahtikolmikolla, rapakon takana on nähty ja siellä käytetäänkin asiasta termiä ”kolmipäinen maalivahtihirviö”. Kertoo paljon haastavuudesta. HPK:n maalivahtivalmentaja Juha Lehtolalla on mielenkiintoinen ja haastava työmaa käynnissä. Mutta myös paljon mahdollisuuksia.

Uudet pelaajat herättävät paljon mielipiteitä. Annetaanko ensin sentään pelata? Viimeistään viime kaudella se nähtiin. Runkosarjassa telkkä jäi täysin pönttöön, katsomo huusi jo metsästyskauden alkua, mutta keväällä oli pirteä kuin peipponen. Näin Janne Tavi näytti meikäläisellekin ne kuuluisat närhen munat!

Ensimmäisen Liigapelin tullessa eteen on herroilla Joona Voutilainen #83, Nico Nurmikanta #53 ja Kasperi Heinänen #49, mahdollisuus tehdä HPK historiaa. Kukaan ei ole aikaisemmin kantanut edustustasolla HPK nuttua kyseisillä numeroilla. Tämän jälkeen neitsyt numeroita olisi jäljellä vielä 12 kappaletta, pienimpänä #58 ja isoimpana #98. (#99 on jääkiekon kirjoittamattomien sääntöjen mukaan jäädytetty kaikissa kiekkokaukaloissa ympäri maailman… vaikka joku urpo sillä pelaakin!)

Juuri joukkueen kapteeniksi valitusta Niklas Frimanista tehdään myöhemmin syvempi haastattelu… unohtamatta turkulaisvitsejä, mutta poimitaan yksi mielenkiintoinen harppaus hänen viimeisestä kolmesta kaudestaan. Oli kaudella 2016-2017 alkukaudesta ilman sopimusta, tuli Kerhoon kahdeksi peliksi paikkaamaan loukkaantumisia, pelasi niin hyvin, että olisi haluttu pitää, mutta valuuttapoliittisista syistä ei ollut mahdollista. Pelasi loppukauden Jyväskylässä, myös Mestistä. Seuraavaksi kaudeksi takaisin Kerhoon ja sitä seuraavalla kaudella maajoukkueeseen ja Suomenmestariksi. Nyt kapteeni! Huhhuh!!

 

Marko Syrjälä

Avointa peliä – blogi

05.08.2019 16:01

Jaa artikkeli: