Avointa Peliä – El Capitano

 

#7 #400 #MUNHPK #PATINHPK #RESPECT #OTTOPAAJANEN

 

En tiedä, ehditkö keskiviikkona näkemään Savolaisen Katin tekemän kuvan sosiaaliseen mediaan teikäläisestä ja ehkä aavistuksen muuttuneesta miehestä?

Kyllä näin. Erittäin hauska oli kyllä. Karvoitus on siirtynyt miehessä ylhäältä alas.

Viimeksi kun istuit piinapenkissä vastapäätä, niin oli tullut juuri 250 peliä täyteen ja joukkue oli joutunut vaihtamaan valmentajaa. Nyt taitaa olla vähän eri flow päällä?

No jos noin silloin on ollut tilanne, niin on helppo kyllä vastata tähän. Nyt on todella hyvä meno ja tekemisen meininki hallilla sekä arjessa. Ollaan oikealla tiellä. Nyt on todella hyvä olla HPK:ssa.

Kysyin sinulta silloin kysymyksen, missä on unelmasi jääkiekkoilijana? Vastasit silloin:

”Mä en osaa lainkaan ajatella esimerkiksi sitä, että missä olisin vaikka neljän vuoden päästä. Mutta sen tiedän, että jos en tee nyt töitä, niin en pääse pelaamaan edes liigaa huomenna! Haluan mennä koko ajan eteenpäin ja omalla kovalla työllä saada mahdollisuuden isommassa sarjassa ulkomailla jossain vaiheessa.”

Haluatko päivittää reilun 150 ottelun jälkeen vastaustasi?

Kyllähän tuo on edelleen pätevä vastaus. Ulkomailla haluaisin kyllä päästä ja lisäyksenä voisin lisätä listaan maajoukkueen. Pikkupojasta asti on ollut kumminkin unelma ja viimeisinä kausina noussut myös tavoitteeksi. Lyhempi tavoite on tällä kaudella voittaa jotain.

Onko jatkoneuvottelut HPK:n kanssa jo käynnistetty?

Ei ole vielä mitään ihmeellistä.

400 peliä on kunnioitettava saavutus, mutta tuntuuko kesken peliuran mitenkään? Muuten kuin lisääntyneinä haastattelupyyntöinä?

Eipä oikeastaan. Se on totta, että haastattelut ja näkyvyys kasvaa hetkellisesti. Ainoa ehkä miten sitä itse miettii, on kun vertaa samaan aikaan Liigaan nousseisiin pelikavereihin. Kuinka onnekas on ollut, että on pysynyt ehjänä ja vakiinnuttanut paikkansa niin äkkiä. Kiitollinen pitää olla.

Olet kaikkien aikojen tilastoissa pelatuissa otteluissa Kerhon paidassa jo viidentenä. Edellä nimet Marko Tuulola, Marko Palo, Jyrki Louhi ja Juha Hietanen. Koetko hiipineesi vähän vahingossa noin korkealle?

Huomasin tuon itsekin jostain jutusta. Kyllähän se yllätti. Tuntuu itsestä, että on vielä nuori pelaaja, kehityksen alussa, niin sanotusti matkalla vasta. Kyllähän se herätti hyviä fiiliksiä, että on noin korkealla noin isojen nimien seassa. Varmaan asioita mitä osaa enemmän arvostaa sitten peliuran jälkeen vasta.

Mitä muistat ensimmäisestä Liiga ottelusta?

Minun mielestä oli kotiottelu Tepsiä vastaan. Jonkun alivoiman muistan ja sen, että voitettiin peli… jos oikein muistan, niin Alex Leavittin ja Janne Laakkosen maaleilla. Ja se on jäänyt hyvin mieleen, kun syötin kiekon keskialueella ja yritin sen jälkeen kiertää Marko Anttilaa ja lopulta hän liimasi meikäläisen täysin jääkoneen luukkua vasten. Yritin kyllä kiertää joka puolelta, mutta sitä mörköä en päässyt karkuun.

Kauden avauspelissä Kannattajien kulmauksessa oli aivan mahtava tifo tehtynä, missä vaiheessa huomasit sen itse?

Siniviivalle kun tultiin, niin huomasin. Tuli kyllä erittäin otettu olo kun näin, oli todella makea. Respectit sinne suuntaan isolla kädellä.

Parrasta on tullut tavaramerkki teikäläiselle, harkitusti vai vahingossa?

Olisiko pari vuotta sitten, kun päätin kasvattaa ja katsoa, että miltä näyttää. Sitten kauden jälkeen ajoin pois ja näytin ihan urpolta. Pyöreät posket ja ei leukaa. Silloin päätin, että ei enää ikinä siloposkisena.

Onko lukijoille parranhoitovinkkejä?

Kyllä nyt kysyt väärältä kaverilta… joskus partaöljyä ja se on siinä.

Joukkueen voittotilastoa et saa nyt sanoa, joten mikä on sinulle henkilökohtaisista tilastoista tärkein?

Kyllä minä valitsen sitten joukkueen ylläpitämän kamppailutilaston, siellä kun menestyy, niin pitäisi olla usein kiekollisena, pelin päällä ja ytimessä aika hyvin.

Mites irrottaudut jääkiekosta, onko muita harrastuksia?

Koiranpentu hankittiin kesällä. Sen kanssa on kaikki nyt uutta ja ihmeellistä. Muuten vähän pelikonsolia ja Netflixia. Eli ei mitään ihmeellistä.

Vedät nyt lisäsuojalla leuan kohdalla, missä tuli osumaa?

Jukurit pelissä tuli kiekosta pieni osuma. Ei ole edes kipeä juurikaan, mutta varatoimenpiteenä, ettei tule uutta tälliä samaan kohtaan, niin tällainen viritys. Ässät peli alkulämmittelyssä käytin muovista alaosaa, mutta siitä en nähnyt mitään läpi. Sitten vaihdettiin tämä rautaversio.

20180915, HÄMEENLINNA, HPK vs. TAPPARA, HPK:N OTTO PAAJANEN (7). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Kuka on pahin vastustaja aloitusympyrässä?

Juhani Jasu on kyllä hyvä. Nykyään taitaa onneksi mennä jo aika puoliksi. Green ja Elkins olivat itselle todella pahoja, kun aloittivat samalla tyylillä kuin itse ja olivat vielä pirun vahvoja.

Oletko samaa mieltä, että uudet aloitussäännöt olivat sinulle eduksi?

Kyllä olen. Ja parantuneet prosentit varmasti kertoo siitä myös.

Olitko niin sanotusti liian kiltti aloittaja ennen?

Sanotaan näin päin, että aloitin silloin jo puhtaasti, niin minun ei tarvinnut muuttaa mitään, kun uudet säännöt ja tulkinnat tulivat.

Kasaappa uraltasi kentällinen, siten että itse olet keskellä?

Aijaijai… Rautiaisen ja Turusen Teemut laidoille. Pakkiin Nikkilän Petteri ja vanha herra Tuulola siihen kaveriksi. Maalissa Juuse (Saros).

Kerro jotain mitä sinusta ei vielä tiedetä?

Aika paha… lapsena harrastin tanssia. Ja se ei näy missään!

Lauantaina on Lappeenrantaan lähdössä 130 oranssia kannattajaa HPK-Kannattajien vieraspelireissuun. Mitäs terveisiä kapteeni haluaa matkaevääksi ryhmälle lähettää?

On todella hieno juttu, ei muuta kuin iloista mieltä, pääty hallissa oranssiksi ja sen mukaan viritystä matkalla, että meteliä riittää koko pelin!

 


Avointa peliä

Marko Syrjälä

26.10.2018 11:52

Jaa artikkeli: