Avointa Peliä – Eetu Tuulola Suomeen …

… joulunviettoon! On aina yhtä hienoa leikkiä otsikoilla ja herätellä teitä arvoisat lukijat 🙂. Eetu Tuulola pelaa rapakon takana juniorisarjaa ja kertoo tasaisin väliajoin kuulumisistaan isossa maailmassa, pienessä kaukalossa. Tässä tulevat uusimmat kuulumiset Eetulta.

 

Lähdön hetkellä jo kerroit isona tavoitteena ja haluna päästä jouluna käymään kotona perheen tykönä, miltä nyt näyttää noin viikko ennen joulua?

Hyvältä näyttää, sunnuntaina ennen joulua pääsen hyppäämään lentokoneeseen ja joulupäivänä on lento takaisin. Pelit jatkuvat 27. päivä, eli pikavisiitti kyseessä, mutta ei epäselvyyttä, onko hienoa tulla käymään kotona! Koko joukkue sai luvan mennä käymään kotona, minulla on vain vähän pitempi matka.

 

Oletko pysynyt nyt ehjänä ja miten pelit ovat menneet omasta mielestä?

Joukkueelle pelit ovat menneet hyvin, itse olen pysynyt ehjänä ja viimeisen loukkaantumisen jälkeen vastuuta on tullut reilusti. Ylivoimaa pelaan säännöllisesti, alivoimaa en lainkaan. Vaikka pelit ovat menneet kokonaisuutena hyvin, tehoja olisin kaivannut, muutaman napsun lisää. (21 ottelua 7+4  +1)

 

Mitä olet tykännyt pohjoisamerikkalaisesta valmennuksesta?

Valmennus on mielestäni erittäin ammattitaitoista, osaavat hommansa ja ovat taktisesti myös todella valveutuneita.

 

Oletkos päässyt jo tutustumaan paikallisiin opiskelijabileisiin?

Vielä ei ole ehtinyt niitä kokemaan 🙂

 

Ajokortista oli myös puhetta kun lähdit, joko olet päässyt auton rattiin maassa (osavaltio) missä 16-vuoiaat saavat ajokortin?

Sekin on vielä työn alla, mutta tulossa on, siihen asti mennään joukkuekavereiden kyydillä.

 

Kerro millaisia tapahtumia ottelut ovat siellä?

Fanikulttuuri on suurta ja sellainen erilaisten tapahtumien järjestäminen pelien yhteyteen tuntuu olevan täällä enemmän tapa kuin poikkeus. Meillä oli juuri peli missä meidän ensimmäisen maalin jälkeen katsojat heitti pehmoleluja jäälle. Yleisökeskiarvo on varmaan siinä 4000 katsojan paikkeilla, joten kyllä hyväntekeväisyyteen löytyi sen pelin jälkeen pehmeitä paketteja.

 

Minkälainen katsojakulttuuri siellä on?

Katsojat ovat erittäin äänekkäitä, kannustavia omalle joukkueelle ja välillä jopa aggressiivisia tuomareille ja vastustajan pelaajille. Joten kyllä vieraspeleissä saa kuulla kaikenlaista.

 

Kerro muutamia nimiä ketkä ovat tehneet sinuun vaikutuksen sarjassa?

Ensimmäisinä mieleen tulevat Seattlessa pelaava Matthew Barzal, Try-Cityssä oleva suomalainen Juuso Välimäki, joka on tehnyt kovat tehot pakin tontilta. Omassa joukkueessa Patrick Bajkov on ollut kantava pelaaja Dominic Zwergerin, Noah Juulsenin ja Carter Hartin kanssa.

 

Suomessa on keskusteltu jälleen isosti taklaamisesta ja taklausten vastaanotosta jääkiekossa… nyt kun olet nähnyt kontrastin Suomi – Pohjois-Amerikka, niin osataanko Suomessa taklata ja ottaa taklauksia vastaan? Tuleeko siellä samalla lailla päähän kohdistuneita tai selän kääntöjä?

Erittäin paha kysymys sinänsä… mutta sanotaan, että Suomessa ei osata ottaa taklauksia vastaan samalla lailla kuin täällä. Toki pitää muistaa, että myös taklaajalla on vastuu tilanteessa. Selkää täällä käännetään todella vähän, mutta tiettyjä joukkueita vastaan pitää olla todella hereillä taklausten suhteen, ettei tule päähän tai polvella.

 

Avointa Peliä – Marko Syrjälä

18.12.2016 14:44

Jaa artikkeli: