Avointa peliä: #7 Otto Paajanen

1

Teillä (haastattelu tehty maanantaina) on alkamassa pienimuotinen ”änäri”-tyylinen vieraspeliturnee?

Kyllä vain, kohta lähdemme lentokentälle josta koneella kohti Oulua. Siellä on tiistai-iltana peli. Sieltä matka jatkuu bussilla kohti Vaasaa, jossa pelataan torstai-iltana, sieltä sitten tulemme jo kotiin.

Miltäs tällainen ratkaisu pelaajasta tuntuu?

Erittäin kivaa vaihtelua perusrytmiin. Toki voisi olla toisin, jos olisi joka viikkoista, mutta kun nyt on harvinaisempaa, niin tuntuu kyllä hauskalta lähteä tien päälle.

Joko vääräleuka Vänttisestä on kuulunut jotain, kun olette Vaasaan menossa?

Eipä muuten ole vielä, mutta varmasti kohta alkaa kuulumaan kun torstai lähestyy.

Valmennus vaihtui, mitä tunteita herätti?

Pysäytti, oli kova yllätys. Kyllähän sen tiedon jälkeen oli peiliin katsomisen paikka koko joukkueella. Kylmä fakta on, että pelaajat ovat omalla tekemisellään tai epäonnistumisellaan tietyllä tapaa syy potkuihin kumminkin.

Toimit tällä hetkellä kapteenina joukkueessa, mikä on kapteenin rooli muutoksessa?

Kapteenisto toimii kumminkin linkkinä pelaajien ja valmentajien välissä. Tässä tapauksessa uusi valmennus kävi keskusteluja kapteeniston kanssa ja yritti tätä kautta saada mahdollisimman paljon tietoa joukkueen tilasta heti kättelyssä.

Katsomoon on näyttänyt, etteivät sinun mailat kestä enää lainkaan aloituksia?

Ihan totta, tällä kaudella on tuntunut, että koko ajan hajoaa mailoja. Yhdessä pelissä meni kolme mailaa rikki aloituksissa ja huolto sanoi, että mulla olisi mennyt jo yli 50 mailaa tällä kaudella. Tuntuu kyllä hurjalta määrältä.

Voiko tästä vetää johtopäätöksen, että viime kesä punttitreeni on tarttunut aika hyvin?

Ja kun mä vielä vähensin sitä viime kesänä todella paljon!

Aloituspuolta yrität myös usein tuomareilta vaihdattaa?

Rystypuolelle yritän aina aloituksen saada, kumminkin vahvempi puoli ja on muuten pari kertaa jekutus onnistunutkin!

Tällä kaudella on tilastoissasi poikkeukselliset lukemat maalisarakkeessa sekä teholukeman pakkassarakkeessa, onko jälkimmäinen kuinka tärkeä tilasto pelaajalle?

Onhan se ihan selvä, ettei se voi olla noin! Alkukaudesta varsinkin asiaa tuli pohdittua, kun välillä tuntui, että ihan sama mitä teki, niin aina kolisi omissa. Mutta nyt uskallan väittää, että asia on parantunut, mutta alkukausi kummittelee lukemassa edelleen.

Mikä on lempinimesi (Patti) historia?

Se lähti joskus aikanaan meidän hieroja Petri ”Kema” Kemppaisen suusta, kun puntilla jotain tehtiin. Siitä se sitten tarttui näköjään matkaan mukaan aika hyvin.

Sinulla meni viikonloppuna rikki 250 ottelun rajapyykki HPK:n paidassa. Ohitit samalla ottelutilastossa myös yhden HPK-ikonin. Sanooko sinulle mitään nimi Teppo Kivelä? Joka pelasi HPK:ssa viimeisen kautensa samana vuonna kun sinä synnyit.

Nyt on pakko sanoa, että nimen olen kyllä kuullut, mutta mitään sen enempää en osaa kyllä valitettavasti kertoa.

Onko sinulla Kerhon paidassa ollut pelaajia, keitä junioreina tuli seurattua?

Kävin Lopelta vielä C- ja B-junioreissa, joten pelejä tuli seurattua enemmän vasta A-junnuna…

No näkyikö Lopella NHL?

Ei näkynyt 🙂, mutta maajoukkue peleistä muistan, että teletappi ketju Kapanen, Pärssinen ja Hentunen oli sellainen, mitä tuli kateltua vähän tarkemmin.

Missä on unelmasi jääkiekkoilijana?

Mä en osaa lainkaan ajatella esimerkiksi sitä, että missä olisin vaikka neljän vuoden päästä. Mutta sen tiedän, että jos en tee nyt töitä, niin en pääse pelaamaan edes liigaa huomenna! Haluan mennä koko ajan eteenpäin ja omalla kovalla työllä saada mahdollisuuden isommassa sarjassa ulkomailla jossain vaiheessa.

 

Marko Syrjälä

02.02.2016 13:01

Jaa artikkeli: