Ässät parempi Porissa

Ässät-HPK 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)

Pallokerho matkasi Poriin niin sanottuun kuuden pisteen otteluun. Kisa pudotuspelipaikasta käy kiivaana, eikä mitään anneta ilmaiseksi. Ässät oli kuitenkin kotonaan liian vahva ja vei jännittävien vaiheiden jälkeen ottelun nimiinsä 3-1.

Ottelu alkoi vieraiden osalta hyvällä sykkeellä ja Kristian Vesalainen kolkutteli jo Bernardin patjoja jo ennen minuutin täyttymistä. Kerho loi hyvin painetta kaikilla ketjuilla, eikä Ässät jäänyt pekkaa pahemmaksi vaan ajoi hyökkäyspäässä aktiivisesti maalille ja laukoi paikasta kuin paikasta.

Severi Sillanpää joutuikin Ässien painostuksen alla turvautumaan kiinnipitämiseen ja isännät pääsivät testaamaan HPK:n alivoimaa. Ässien nimekäs ylivoima hätyytteli vaarallisesti Emil Larmin vartioimaa maalia, mutta kuin ihmeen kaupalla Kerho pelastui.

Pyöritys jatkui HPK:n päädyssä, eikä vierasjoukkue tahtonut päästä omista liikkeelle kontrolloidusti. Jos ottelun ensiminuutit mentiin Kerhon komennossa, otti Ässät tahtipuikon haltuunsa ylivoimansa myötä. Kiekon maaliin toimitti kuitenkin ensimmäisenä HPK ja Jaakko Kuusisto, mutta maali hylättiin Ässä-pelaajan työnnettyä Jaakko Turtiaisen maalivahdin alueelle. Parran pärinää aiheuttanut tilanne lienee kuitenkin mennyt sääntöjen mukaan.

Vain hetki tästä iskikin sitten isäntäjoukkue. Emil Larmi torjui ensimmäisen yrityksen, mutta reboundiin ehti ensimmäisenä Simon Suoranta ja löi isännät ansaittuun johtoon, kun ottelua oli pelattu 14:07.

Kerho pääsi otteluun hieman paremmin mukaan, mutta ennen erätaukoa ei lisäosumia nähty.

Toinen erä alkoi HPK:n kannalta ikävästi, kun Otto Paajaselle vihellettiin jäähy ja Ässät pääsi jälleen ylivoimalle. Lisäosuma kävi lähellä, kun Larmin pudottamasta kiekosta Ässä-hyökkääjä suti sivuverkkoon. Alivoima kesti loppuun asti ja Kerho pääsi paremmin peliin mukaan.

Andreas Bernard Ässä-maalilla joutuikin töihin, mutta piti varmasti maalinsa puhtaana. Tuhannen taalan paikoille ei kumpikaan joukkue tahtonut päästä. Kerho pääsi yrittämään ylivoimaakin, muttei onnistunut tasoittamaan. Seuraavaksi ylivoimalle arvottiin isäntäjoukkue, mutta puntit tasoittuivat reilun minuutin päästä kun myös Ässä-peluri laitettiin istunnolle. Rikkonaiseksi mennyt erän loppu ei tuottanut lisäosumia, vaikka Kristian Vesalainen pääsi vielä paukuttelemaan mailansakin poikki ylivoiman lempipaikaltaan.

Kolmas erä lähti jälleen murheellisesti liikkeelle, kun jo 38 sekunnin jälkeen vaihtopenkiltä sählättiin joukkuerangaistus kun liian monta pelaajaa löytyi jäältä samanaikaisesti. Tämän jäähyn HPK vielä kesti taistellen, mutta Teemu Turusen ottama seuraava jäähy katkaisi kamelin selän. Isäntien Jarno Kärki käveli koko HPK:n puolustuksen läpi ja nosti kiekon vastustamattomasti ylähyllylle vieden Ässät 2-0 johtoon pelikellon näyttäessä 43:32.

Kerho ei kuitenkaan antanut periksi vaan runnoi heti perään väkisin tasoituksen. Todellinen taistelun ruumiillistuma Eetu Tuulola kiepautti maalinedushässäkän jälkeen vanhanaikaisella vieraat taas maalin päähän kauden 14. osumallaan. Syöttöpisteille pääsivät Oula Palve ja Jere Innala. Aikaa tasoitukseen jäi vielä lähes 13 minuuttia.

Kavennusmaalista syttynyt Pallokerho painoi pelin väkevästi Ässien päätyyn ja saikin aikaseksi pitkiä hyökkäyksiä. Vyörytys palkittiin lopulta ylivoimalla, kun myös Ässät sähläsi vaihtovirheen. Seuranneella ylivoimalla Kerhon erikoisviisikko pyöritti peliä lähes koko kahden minuutin ajan, mutta maalia ei vain millään saatu aikaiseksi.

Kiri jatkui intensiivisenä tasaviisikoinkin, mutta Ässät pystyi pitämään vieraat poissa maalipaikoilta. Ilman maalivahtia pelatessa HPK ei päässyt tekemään pahojaan, vaan Ässien Jussi Makkonen niittasi loppulukemat 3-1 neljä sekuntia ennen loppua.

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi

Taistelu jatkuu hurjana taas perjantaina, kun Pelicans saapuu ottelemaan Hämeen herruudesta. Ottelu pelataan siis perjantaina 16.2. klo 18:30 ja myyty on jo lähes 4000 ennakkolippua! Varaa omasi heti, ettet jää pian ilman.