Ässät nappasi lisäpisteen rankkareilla

4-3 vl. (1-1, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0)

Kauden avauspiste Porista mukaan mutta pahaksi onneksi Kerho sai otteluun ikävän alun Jared McIsaacin loukattua kätensä jo avausminuutilla ja Jared joutui jättämään ottelun kesken. Loppupelin Kerho joutui taistelemaan viidellä pakilla ja vaikka kausi alussa onkin, näkyi se väkisinkin pelin loppupuoliskolla. Ottelun ensimmäisen puoliskon aikana Ässät otti kahdeksan kappaletta kahden minuutin rangaistuksia ja Kerho sai harjoitella ylivoimansa toimivuutta. Tänään Kerho tekikin kaikki kolme maaliansa ylivoimalla, arkkitehteinä hääräsivät Petri Kontiola kolmella syöttöpisteellä, Elmeri Erosen säestäessä kahdella maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä. Ässät kampesi kuitenkin mukaan ottelun loppupuoliskolla ja lopulta ratkaisu venyi voittomaalikilpailuun asti. Kerholta onnistui maalinteossa Juuso Ikonen ja Ässiltä kahdesti Sebastian Wännström joten Ässät nappasi kaksi pistettä ja Kerho puolestaan kauden avauspisteensä. Maalissa Kerholla oli vuorostaan Daniel Lebedeff, jonka saldo oli 25 torjuntaa. Kova viikko jatkuu perjantaina kotona, vieraaksi saapuu Lukko Raumalta.

Sirkushuveja koko rahalla

Kuten niin usein ennenkin, tuli Ässät alkuminuutit todella kovalla paineella päälle. Jopa niin kovaa, että taklaustilanteessa minuutin pelin jälkeen loukkaantui Kerhon uusin vahvistus, Jared McIsaac, eikä pystynyt ainakaan erää jatkamaan loppuun. Taklaus oli puhdas mutta Jaredilla näytti vasen käsi jäävän pahasti pleksin ja oman kropan väliin.

Ensimmäinen erän lukuisista jäähyistä nähtiin ajassa 1.13, kun Kerholle puhallettiin boksia väärästä vaihdosta. Ässien ylivoiman aikana paras paikka siunaantui Kerhon Tikalle ja Ruokoselle, jotka pääsivät kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Ruokonen pääsi kahdesti koittamaan Ässien Linus Söderströmin kestävyyttä ja molemmissa laukauksissa Söderström sai patjansa väliin. Lisää jäähyjä jaettiin ajassa 1.59 kun kentällä alkoi pienehköt poikapainit, istunnolle marssivat nahkapäätuomiolla Kerhosta Tikka ja Ässistä Andreas Borgman. Ässät oli ylivoimansa lopussa todella lähellä johtomaalia mutta Ossi Ikonen ehti Daniel Lebedeffin avuksi maaliviivalle ja torjui laukauksen.

Illan avausmaali syntyi ajassa 4.46 porilaisten toimesta. Kerhon paletti sekosi hetkellisesti omissa ja lopulta kiekon sai maalin kulmalle Jakob Stenqvist, joka laittoi etukulmasta lukemat yhteen nollaan kotijoukkueelle.

Ensimmäisen erän jälkimmäisen kympin Ässät otti jäähyjä ja Kerho jauhoi ylivoimaa. Ässät otti neljä kakkosta ja näistä ylivoimista ensimmäisellä Kerho onnistui tasoittamaan. Kontiola sai kiekon p-pisteellä ja näki Erosen viivassa maila viritettynä, kiekko Eroselle ja Elmerin lämäri upposi vasempaan yläkulmaan ja lukemat tasan, 1-1. Loput kolme ylivoimaa noudatti aikalailla samaa kaavaa kaikki, Kerho sai hyvin pidettyä kiekon alueella ja muutama laukauskin lähti kohti Söderströmiä mutta ne kuuluisat parhaat paikat jäi löytymättä. Niinpä erätauolle lähdettiin tasalukemista 1-1 ja viimeistä ylivoimaa jäi toiseen erään 10 sekuntia. Söderströmille kirjattiin erässä kahdeksan, ja Lebedeffille seitsemän torjuntaa.

Kerho siirtyy kuskin penkille, Ässät edelleen jäähypenkillä

Toinen erä mentiin lähes alusta loppuun Kerhon heiluttaessa kiekollista tahtipuikkoaan. Maaleja erässä syntyi kolme, Kerhon ylivoiman rokottaessa kahdesti ja Ässien vastaava kertaalleen. Ajassa 23.21 lähti Ässien Markus Niemeläinen toista kertaa kakkoselle joutuessaan rikkomaan Innalaa ja tällä ylivoimalla Kerho siirtyi maalin johtoon ensimmäisen kerran tänään. Innala pelasi kiekon viivaan Eroselle, joka jatkoi pelivälineen Kontiolalle. “Konna” näki Innalan siirtyneen omalle lempitontilleen ja “Ini” pääsi painamaan suoraan syötöstä kiekon tyhjänä ammottavaan rysään, 1-2.

Heti johtomaalin jälkeen oli Kannisella Mankisen syötöstä paikka viedä Kerho jo kahden maalin karkumatkalle mutta tämän Söderström sai torjuttua. Toisen erän ensimmäinen kymppi oli kokonaisuudessaan Kerhon hallintaa, eikä Ässät saanut millään koneitaan käyntiin. Erän puolessa välissä oli Ässillä etsikkoaikansa joka tuhraantui, kuinkas muuten, kun Ässien jäähyyn ajassa 32.07. Kontiolan kentällinen tuli pyörittämään ylivoimaa ja saiakin painetta Ässien maalille, kiekko ponnahti Niemeläiselle maalin taakse, jolla tuli kiire ja ampui kiekon suoraan katsomoon. Tästä Kerholle kahden miehen ylivoimaa reilun minuutin verran.

Ajassa 33.53 helähti Söderströmin takana kolmannen kerran, kahden miehen ylivoimalla. Kontiola maestrona jälleen jakoi limppua ottaen tililleen kolmannen syöttöpisteen ja Eronen tuuletti illan toista osumaansa. Toinen syöttöpiste merkattiin Innalalle. Maalin jälkeen jatkui vielä Kerhon ylivoima ja Juuso Ikosella oli tehdä Kerhon neljäs, mutta Söderström oli hereillä ja sai kilpensä väliin.

Erän lopussa Kerhokin otti vielä jäähyn tarjoten Ässille paikkaa tulla peliin mukaan. Ajassa 37.53 tarrasi Otto Latvala Ässien hyökkääjään miehekkäästi kiinni, joka veti kuitenkin katolleen ja Latvala boksiin. Ja kun tarjottimella tarjoillaan, niin kyllähän Ässät paikkansa käytti. Ajassa 39.00 tuli 2-3 kavennus ja maalintekijänä Nicolai Meyer. Toisessa erässä Söderströmille kymmenen ja Lebedeffille kahdeksan torjuntaa.

Ratkaisu venyy rankkareille asti

Kolmannen erän alku noudatti jälleen samaa kaavaa ja Kerho oli niskana päällä hakien uutta kahden maalin johtoa. Ensimmäisen vitosen aikana oli Kainulainen ja Ruokonen kahdella yhtä vastaan, kuten myös Kristjan Kombe ja Joona Monto ja ehti siinä Nenonenkin kilauttaan kiekon tolppaan mutta maalia ei nähty. Ajassa 47.15 tuli sitten se mitä eniten pelkää, Ässät pääsi tasoihin pienen pyörityksensä jälkimainigeissa. Jälkimmäiselläkin kympillä Kerholta Nenonen ja Innala oli ylivoimahyökkäyksessä mutta kun ei enää mene, niin ei se vaan mene.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin alkoi näkyä kuormitus Kerhon pelatessa käytännössä koko ottelun viidellä pakilla. 59.30 ottikin Tiilikainen aikalisän ja antoi hengähdystauon kuumille pelaajille. Jatkoaika aaltoili päästä päähän ja molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu mutta maalivahdit otti kaiken kiinni ja lopulta ratkaisu jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta.

Kerholta onnistui ainoana maalinteossa Juuso Ikonen ja Ässiltä kiekon pisti Lebedeffin selän taakse Sebastian Wännström kahdesti, joten loppunumerot 4-3 Ässille. Kerholle kuitenkin kauden avauspiste ja taistelu jatkuu perjantaina kun isännöidään Lukkoa Pohjantähti Areenalla.

07.10.2020 21:35