Ässät korjasi pisteet mukaansa

HPK-Ässät 1-3 (0-0,1-2,0-1)

Eo ollut HPK:sta tarjoamaan vastusta Porin Ässille. Ässät katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa ollen parempi joka pelin osa-alueella.

Ensimmäinen erä oli maaliton. Ässät oli kuitenkin erässä niskan päällä ja pääsi yrittämään kertaalleen jopa rangaistuslaukaustakin. Sami Lähteenmäen heikon yrityksen nollasi Juuse Saros. Saros esitti erässä myös muutaman jäätävän torjunnan pitäen pelin tasoissa.

DSC_6201

Toisessa erässä Ässät meni johtoon ajassa 21.45. Ässien nelosketju iski ja Ville Ahlgren tuikkasi maalin edestä tilanteeksi 0-1.

HPK tuli tasoihin Ville Viitaluoman osumalla. Maaliin syötöt ansaitsivat Petteri Nikkilä ja Juuso Vainio. Nuoret puolustajat käynnistivät mallikkaasti hyökkäyksen ja saivat pakki-pakki –syötöillä rikottua Ässien keskialueen. Viitaluoman veto painui ohi Rasmus Rinteen Ässä-puolustuksen mailan kautta.

DSC_6240

Uutta matoa koukkuun Espoossa

Porilaiset kuittasivat HPK:n tasoituksen vain 23 sekuntia myöhemmin, kun Mika Niemi pelasi paikan Dragan Umicevicille. Tyhjään maaliin oli helppo laittaa.

Kolmannessa erässä HPK-valmennus yritti sekoittaa ketjukoostumuksia ja saada näin jotain järkeä pelaamiseen. Perusasiat olivat unohtuneet koko Kerhon joukkueelta perjantai-illaksi ja tulosta ei tullut.

Ässien Sami Mutanen pisti pelin pakettiin ajassa 49.10 Ville Uusitalon ja maalivahti Rasmus Rinteen syötöistä.

DSC_6248

HPK:n Pasi Arvonen summasi ottelun lyhyesti.
– Ässät oli tänään erittäin hyvä joukkue ja oli parempi ihan joka osa-alueella. Loput jätän tohon seinän taakse pukukoppiin, enkä tässä niitä rupea käymään läpi. Huomenna on taas peli Espoossa ja siellä jatketaan.

Joulutaukoon asti sopimuksen tehnyt Antti Kerälä ei myöskään hyppinyt riemusta ottelun tauottua.
– Eihän tossa tänään ollut mitään järkeä. Kaikki perusasiat oli kadoksissa. Ei me taidettu kertaakaan päästä kunnolla lähtemään hyökkäykseen, kun joko syötöt tai ajoitukset olivat onnettomia.

Ei ole kuitenkaan syytä painaa päätä pensaaseen. Urheilu on välillä tämmöistä ja siihen lähdetään hakemaan muutosta lauantaina Espoosta.