Antti Pennanen: “Nää on erittäin kovia pelejä”

Historiallinen CHL-taival käynnistyi HPK:n osalta kahdella vierasottelulla. Torstaina pelatussa ottelussa HC Pilsen oli lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen vahvempi ja nappasi voiton jatkoajalla lukemin 5-4. Seurahistorian ensimmäistä voittoa CHL:ssä ei tarvinnut kauaa odottaa, sillä lauantaina pelatussa ottelussa kaatui yksi Euroopan kovimmista seuroista, EV Zug, voittolaukauksien jälkeen lukemin 4-3.

Näin ollen “vieraskiertueelta” tarttui mukaan kolme pistettä.

Lauantain ottelusta ei tunnetta ja tapahtumia puuttunut. HPK:n päävalmentaja Antti Pennasen mukaan otteluissa on erittäin kova vaatimustaso ja nämä ovat myös pelaajille upeita kokemuksia.

– Tosi kova ottelu oli ja piti pelata ihan huippupeli, jotta voitettiin. Nää on tosi kovia pelejä, joissa on erittäin kova vaatimustaso. Tänäänkin oli paljon maajoukkuemiehiä vastassa. Hyviä kokemuksia pelaajille ja saatiin mekin tietysti paljon tietoa meidän pelaajista.

Torstain tapaan HPK sortui Zugissa pelatussa ottelussa etenkin avauserässä hieman jäähyilyyn, mutta loppua kohden otteet paranivat ja lopulta seurahistorian ensimmäinen CHL-voitto irtosi voittolaukauksien jälkeen.

– Eka erä vähän jäähyiltiin, mutta toinen erä oli tosi hyvä meiltä ja kolmas erä oli kovaa taistelua. Ensimmäinen voitto HPK:lle historiassa CHL:ssä, että siitä me ollaan ylpeitä. Paljon parannettiin edellisestä pelistä ja se on aina hyvän joukkueen merkki, Pennane summasi.

“Hyvin oli tunnetta pelissä”

Täksi kaudeksi HPK:hon siirtynyt Tommi Tikka kehui etenkin lauantain ottelun tunnetilaa ja mies itse pääsi mieluisaan “pelimoodiin”.

– Tykkäsin kyllä pelata! Hyvin oli tunnetta pelissä, hyvä meininki hallissa ja pääsin itsekin hyvään pelimoodiin heti alusta asti.

HC Pilseniä vastaan joukkue oli vielä hieman telineissä, mutta jo lauantaina pelattiin hyvin.

– Vähän oltiin tshekeissä telineissä, varsinkin alussa. Siellä oltiin muutenkin ehkä vähän perässä, mutta tää oli jo hyvä peli meiltä. Viisviispelissä oltiin tosi hyvässä moodissa ja saatiin luotua hyvin maalipaikkoja.

Seuraavaksi HC Pilsen ja EV Zug saapuvat Hämeenlinnaan. Tikan mukaan äysiä pistepotteja saadakseen täytyy parantaa kokonaisvaltaisesti.

– Onhan tossa paljon parannettavaa. Ei nyt mitään yksittäistä voi sanoa, mutta kokonaisvaltaisesti pitää parantaa, jotta täysiä pistepotteja tulee. Jäähyllä ei tietenkään voida istua näin paljoa. Siellä on vastassa kovia pelaajia, jotka kyllä rankaisevat, jos liikaa antaa mahdollisuuksia.

HPK – HC Pilsen torstaina 5.9. ja heti perään lauantaina 7.9. HPK – EV Zug, molemmat ottelut alkavat klo 19.00!

Liput CHL-otteluihin täältä!

 

01.09.2019 15:46

Jaa artikkeli: