Antti Miettinen aateloitiin – Jääkiekkoleijona 254

Aatelointitoimikunnan puheenjohtaja Jari Kurri on julkistanut vuoden 2019 Jääkiekkoleijonat ja elämäntyöpalkinnon saajat.

HPK:n valmentaja Antti Miettinen on aateloitu pelaajien kategoriassa Jääkiekkoleijonaksi numero 254. Miettinen pelasi urallaan kasvattiseura HPK:ssa yhteensä 265 ottelua ja NHL:ää yhteensä 539 ottelua. Lisäksi pelaajaurallaan Miettinen pelasi Venäjällä, Sveitsissä ja Saksassa. Maajoukkueessa laitahyökkääjä nähtiin niin MM-kisoissa kuin olympialaisissa.

Jääkiekkoleijonien valinnasta päättää vuosittain Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallituksen nimeämä aatelointitoimikunta, joka koostuu tehtävään soveltuvista jääkiekon asiantuntijoista. Jääkiekkoleijonat valitaan henkilökohtaisten kykyjen ja ansioiden perusteella. Pelaajien tulee olla aktiiviuransa päättäneitä, mutta valmentajia voidaan aateloida Jääkiekkoleijoniksi myös aktiiviuransa aikana. Jääkiekkoleijonia on aateloitu vuodesta 1985 alkaen.

HPK onnittelee Anttia upeasta tunnustuksesta jääkiekkohistoriassa!

Kari Brusin palkittiin työstä jääkiekon hyväksi

HPK:n ja A-maajoukkueen pitkäiaikainen huoltaja Kari Brusin on saanut Yrjö Salminen -elämäntyöpalkinnon. Palkintoa on jaettu vuodesta 2015, ja se myönnetään elämäntyöstä suomalaisen jääkiekon hyväksi.

HPK onnittelee Karia!

Jääkiekkoleijonien aatelointiseremonia ja elämäntyöpalkintojen jakaminen suoritetaan Liiga Alumni All Stars -tapahtumassa Lahdessa 16.8.2019.

14.06.2019 13:43

Jaa artikkeli: