Alltid underhållande och lätt IFK

4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

 

 

Kerho otti kauden toisen kolmen pisteen voittonsa IFK:n kustannuksella lukemin 4-1. Kerhon maalit teki Innala, J.Ikonen ja oranssiin palannut Kristian Vesalainen tinttasi kaksi osumaa. Kaksi maaleista (Vesalainen ja Innala) tuli ylivoimalla, jota Kerho pääsi illan aikana pyörittämään neljästi. Huomionarvoista on se, että jokainen IFK:n neljästä jäähystä aiheutui siitä kun Innalaa rikottiin ja vieraiden oli “pakko” ottaa jäähy. Myös Emil Larmin paluu tolppien väliin oli loistava, Larmi poimi kolme läpiajoa ja muutaman todella vaarallisen laukauksen pitäen näin Kerhon pisteissä kiinni.

 

Maaliton avauserä

 

Kotiyleisö sai vihdoin nähdä mieluisat vahvistukset jälleen oranssissa paidassa, kun Kristian Vesalainen ja Emil Larmi pääsivät tositoimiin. Larmi otti lupaamansa kaikki kiinni ja loput ohjasi kulmiin, Vesalainen oli ahneena laukoen tulisesti muutaman kerran kohti Tuohimaata.

Ottelun ensimmäiset minuutit mentiin vauhdilla molempiin päihin, IFK pyöritti ensimmäisen pidemmän hyökkäyksen ja kun Kerho sen sai purettua olikin Tuohimaalla tekemistä. Ensin Nenonen pelasi loistopaikan Juuso Ikoselle ja hetken päästä oli Kainulainen kahdesti maalipaikoilla. Tommi Tikka taas näytti omaa osaamistaan ja niittasi Emil Bemströmin laitaan oikein huolella viiden minuutin pelin jälkeen. Ajassa 9.25 otti IFK illan ensimmäisen jäähyn, kun Miro Väänänen joutui rikkomaan Jere Innalaa ja lähti kiinnipitämisestä istunnolle.

Ensimmäinen ylivoima lähti liikkeelle vähän nihkeästi, kiekko kyllä liikkui aktiivisesti IFK:n alueella mutta laukaukset jäi piippuun eikä sitä vaarallisinta maalipaikkaa nähty ja peli jatkui maalittomana. Heti ylivoiman päätyttyä purjehti Vesalainen IFK:n pelaajien läpi, mutta ratkaisevalla hetkellä, Tuohimaan silmien alla kiekko karkasi eikä maalisarake muuttunut vieläkään. Myös IFK:n Lundell karkasi erän puolivälin jälkeen läpiajoon mutta Larmi psiti patjaa eteen eikä Lundell onnistunut Emiliä yllättämään. Larmi otti erässä kahdeksan koppia, toisessa päässä Tuohimaa torjui seitsemän kertaa.

 

Vesalainen antaa ranteen laulaa

 

Toisen erän alkuun tuli jälleen vierasjoukkue vähän aktiivisemmin ja painoi hyökkäystä Larmin päätyyn. Kuitenkin ajassa 24.45 rikottiin jälleen Innalaa ja Kerholle tarjottiin illan toinen ylivoima. Ylivoimaa tuli ensin pyörittämään Kontiolan viisikko ja Innalalle pelattiin neliön läpi pitkää syöttöä Kontiolan toimesta. Kiekko kuitenkin pyörähti Innalan lavan yli eikä Tuohimaa joutunut töihin. Toiseen ylivoimaan tuli Puustinen ja Vesalainen, nyt paikka pelattiin Vesalaiselle joka painavalla ranteella siirsi Kerhon 1-0 johtoon ajassa 26.23.

Maalin jälkeen nousi ottelun tempo parilla pykälällä ja vauhtia oli välillä vaarallisenkin paljon. Lopulta ottelun ylittäessä puolivälin sai Alex Broadhurst karvattua kiekon siniviivalla itselleen ja läysi Bemströmin maalin edestä vapaana. Bemströmin laukaukselle ei mahtanut Larmikaan enää mitään ja tilanne muuttui yhteen yhteen.

Innalaa rikottiin kolmannen kerran jäähyn arvoisesti ajassa 34.03, Lundellin huidottua korkealla mailalla Iniä päähän ja jälleen oli ylivoiman aika. Tällä kertaa maaliverkkoa pöllytti Innala itse, syöttöpisteet Kontiolalle ja Eroselle. Maali oli kolmikon taidonnäyte. IFK odotti Kontiolalta pitkää läpisyöttöä neliön keskeltä, mutta tällä kertaa Kontiola siirtyikin viivaan ja Eronen liukui Konnan paikalle. Kiekko Kontiolan kautta Eroselle, joka syötti neliön läpi ja Innala laukoi suoraan syötöstä Kerhon uudestaan johtoon! Toisessa erässä Larmille 13, ja Tuohimaalle viisi torjuntaa.

 

Kerho osuu vielä kahdesti ja Larmi poimii läpiajot

 

Kolmannen erän alku meni vastoin kahta ensimmäistä erää Kerholle. Palkintokin tuli ajassa 43.12 kun IFK:n pakit unohti Juuso Ikosen yksin Tuohimaan maalin eteen, jonne Nenonen kulmasta toimitti kiekon ja Ikosella oli helppo työ nostaa limppu verkkoon. Toinen syöttöpiste Joona Montolle.

IFK lähti kahden maalin takaa-ajoasemassa rajuun takaa-ajoon ja erässä oli läpiajossa niin Jere Sallinen kuin Joona Luotokin, mutta molemmat näistäkin Larmi nappasi kiinni ja piti Kerhon johdossa.

Ajassa 50.15 kävi Kontiolalle pieni lipsahdus ja maila jäi Anton Lundellin jalkoihin, tästä Konna boksiin ja vieraille illan ensimmäinen ylivoima. IFK pelasi maalipaikkaa Bemströmille, jolta pari kipakkaa kutia lähtikin kohti Larmia mutta laukaukset sai Kerhon puolustus blokattua. Ylivoiman jälkeen oli asetelma suht selvä, Kerho puolusti ja IFK painoi päälle. IFK:n kiri tyrehtyi ajassa 56.44 kun Innalaa rikottiin jo neljättä kertaa jäähyn arvoisesti ja Lyytinen vierailta komennettiin jäähylle kampituksesta.

Tällä ylivoimalla ei Kerho enää niin aktiivisesti hakenutkaan maalia, vaan aikaa pelattiin virheitä vältelleen ja kiekkoa pitäen veiraiden päädyssä. IFK otti aikalisänsä ajassa 59.12 ja Tuohimaa jäi penkille vieraiden hakiessa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Loppulukemat iski tyhjään maaliin Vesalainen illan toisellaan ajassa 59.58, syöttöpisteet merkattiin Innalalle ja Lukalle.

 

 

Kerhon urakka jatkuu heti huomenna Lappeenrannassa SaiPan vieraana klo 17. Ensi viikolla pelataan sitten Oulussa rästipei keskiviikkona Kärppien vieraana. Kotona taistellaan pisteistä seuraavan kerran 13.11. ja tuolloin vastaan asettuu Ässät.

 

Kuvia illan ottelusta:

 

 

 

 

 

30.10.2020 21:22

Jaa artikkeli: