Alkukauden yllättäjä vierailulla

HPK-SaiPa 1.12.2012 klo 17.00

Pekka Tirkkosen luotsaama SaiPa vierailee ensimmäistä kertaa tällä kaudella Hämeenlinnassa. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista Lappeenrannassa päättyi Kerhon voitonjuhliin, joten SaiPa on matkassa revanssimielellä.

Lähtökohdat

Huikean voittoputken jälkeen HPK on joutunut taipumaan Tapparalle, KalPalle ja Ässille. Joukkue on pystynyt luomaan riittävästi tekopaikkoja, mutta viimeistelyssä paras terävyys on jäänyt puuttumaan. HPK:n valmentaja Pasi Arvonen uskoo, että ns. ”ketsuppipulloilmiö” on mahdollinen, kunhan tehojensa kanssa tuskailevat pelaajat saavat onnistumisia.

– Meillä muutama pelaaja tuskailee, kun paikoista ei saada sisään. Itseluottamus maalintekoon syntyy kuitenkin onnistumisten kautta. Torstaina intohimo näkyi kahden erän ajan, siitä on hyvä jatkaa.

HPK:n tehot ovat olleet liikaa ykkösketjun Jere Sallinen-Ville Viitaluoma-Eric Fehr varassa.

– Ykkösketju on pelannut erittäin hyvin viimeiset pelit ja kolmikko on pitänyt meitä pystyssä. Heiltä odotetaan joka ilta tulosta. Tukea pitäisi tulla kuitenkin myös muilta ketjuilta.

Hienon alkukauden pelannut Jere Sallinen toivoo, että kotiyleisö syttyy kannustamaan.

– Kuulemma Lappeenrannasta on tulossa 200 fania kannustamaan. Toivottavasti meidän fanit voittavat sen huutokilpailun, ja me teemme tietenkin parhaamme jäällä. Kotipelien kannustus antaa joukkueelle aina hyvän fiiliksen.

Näillä mennään

Ässiä vastaan huilannut Tuomas Santavuori palaa kokoonpanoon. Santavuori ottaa Teemu Rautiaisen paikan kakkosketjussa, jossa muut hyökkääjät ovat Arsi Piispanen ja Antti Miettinen. Rautiainen siirtyy nelosketjuun Otto Paajasen ja Borna Rendulicin viereen. Ässiä vastaan hyvin paikkoja luonut, mutta tehottomaksi jäänyt kolmosketju Marko Luomala-Juha Kiilholma-Tuomas Vänttinen jatkaa tehopisteiden metsästystä.

Pakkiparit Dan Spang-Johan Larsson, Marko Tuulola-Juuso Vainio ja Ossi-Petteri Grönholm-Juho Mielonen pysyvät ennallaan. Mika Järvinen jatkaa maalinsuulla.

Suurennuslasin alla

Kakkosketju, HPK
Piristääkö ketjuun noussut Tuomas Santavuori Arsi Piispasen ja Antti Miettisen peliä?

Stefano Gilliati, SaiPa
25-vuotias kanadalainen saattaa hiihdellä näkymättömissä koko ottelun ja käydä sitten ratkaisemassa. Arvaamaton ja vaarallinen hyökkääjä on iskenyt tehopisteen kahdessatoista edellisessä ottelussa.

1.12.2012

 

01.12.2012 12:12

Jaa artikkeli: