Aktiivinen SaiPa oli liikaa – HPK:lle tappio

HPK-SaiPa 2-5 (0-2, 1-1, 1-2)

HPK jatkoi preseason otteluitaan, kun Pohjantähti areenalle saapui Lappeenrannan SaiPa. Kotijoukkueelle ottelu oli tuskainen, kun taas vierailija SaiPa esitti aktiivista ja energistä kiekkoa.

Liikkuvampi SaiPa

Ensimmäinen erä oli isännille edellisen Pelicans -ottelun tavoin vaikea. Jalka oli painava ja avauspelaaminen oli heikkoa.

HPK kuitenkin sai ensimmäisen mahdollisuuden rikkoa kuparisen, kun SaiPan Veikko Loimaranta kampitti HPK -puolustaja Otto Latvalan HPK:n maalin takana ajassa 3.42.

HPK:n ylivoima ei ottanut oikein pyöriäkseen ja se ei oikeastaan pystynyt luomaan juurikaan laukaisupaikkoja. Tästä suurin kunnia menee SaiPan loistavalle ja aktiiviselle alivoimanelikolle, joka jatkuvalla paineellaan söi isäntien aseet pois.

HPK sai seuraavan hyvän maalipaikan ajassa 7. 40, kun Sean Collins karvasi kiekon SaiPa -puolustukselta hyökkäyssiniviivan tuntumassa ja sai tökättyä kiekon Santtu Hakaselle. Hakanen jatkoi kiekon toisesta aallosta nousseelle Otto Latvalalle, joka antoi ranteensa puhua. Latvalan lähettämä kiekko kuitenkin viuhui vihaisesti yli SaiPa -maalin.

Hetkeä myöhemmin tapahtui jo toisessa kenttäpäädyssä, kun ajassa 8.00 SaiPan David McIntyre karvasi kiekon pois HPK puolustukselta ja ujutti kiekon Daniel Lebedeffin jalkojen välistä verkkoon. 0-1 vierailijoille

Ottelun ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan melko selkeää SaiPan hallintaa ja HPK jäikin hieman puolustuskannalle.

Ajassa 16.56. SaiPa iski jälleen. Pitkän pyörityksen jälkeen kiekko toimitettiin Joona Huttulan ja Valtteri Lipiäisen toimesta p-pisteen ulkokaarelle, josta Filip Pyrochta otti askeleen kohti maalia ja lähetti napakan rannelaukauksensa matkaan. HPK -vahti Daniel Lebedeff oli hyvin mukana tilanteessa, mutta Pyrochtan laukaus upposi hieman helpohkosti Lebedeffin kainalasto sisään.

Ottelun ensimmäiselle erätauolle lähdettiin siis SaiPan kahden maalin johtoasemasta.

Kotijoukkue löytää peliään

Toinen erä oikeastaan jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. SaiPa piti kiekkoa ja vyörytti hyökkäyksiään kohti kotijoukkueen päätyä.

Tämä kaikki kuitenkin muuttui ajassa 24.07, kun Joel Janatuinen toi isännät mukaan peliin. Maalista iso kunnia kuului tosin Sean Collinsille, joka hetkeä aikaisemmin osoitti kovaa työmoraalia. Collins kuskasi pelivälineen yksin SaiPan päätyyn ja pysyi loistavasti kiekossa muun kentällisen vaihtaessa. Hetken jopa yksin kolmea SaiPan pelaajaa vastaan. Collinsin kiekossa pysymisen ansiosta isännät sai pidemmän pyörityksen aikaiseksi ja se päättyi siihen, kun Joel Janatuinen jäi vapaaksi p-pisteiden väliin ja laukoi kiekon SaiPa -maalin takakulmaan. Syötön itselleen merkkautti Collins.

HPK sai Janatuinen maalista uutta virtaa ja nousikin peliin mukaan. Isännät oli lähellä tasoitusta, kun noin erän puolessavälissä HPK pyöritti jälleen pidempää hyökkäystä ja kiekko pelattiin useaan otteeseen hyvään tekopaikkaan Markus Nenoselle, mutta Nenosen ruuti oli hieman märkää.

SaiPa nousi aivan erän lopussa kuskin paikalle, kun HPK -puolustaja Arto Laatikainen pintsasi hieman liikaa vastaan hyökkäyssinisellä ja menetti kiekon Valtteri Lipiäiselle. Lipiäinen karkasi Laatikaiselta ja SaiPa pääsi 2vs1 hyökkäykseen, kun toiselta laidalta hyökkäykseen Oliver Okuliar. Lipiäinen kuitenkin ampui itse ja upottikin kiekon Daniel Lebedeffin kainalosta sisään. Pelikellon näyttäessä aikaa 37.41.

HPK sai erän viimeisellä sekunnilla myös rangaistuksen, kun Valtteri Jeskaselle tuomittiin 2min rangaistus huitomisesta.

SaiPan ote pitää

Ottelun kolmannessa erässä ei nähty mitään suurta peliä kääntävä tekijää. SaiPa jatkoi aktiivista pelaamistaan ja se palkittiin heti erän alkuun.

Valtteri Jeskanen kärsi toisen erän viimeisellä sekunnilla ottamaa rangaistustaan, kun vierailijat iski. David Macintyre sekä Dominik Lakatos käänsivät peliä ja toimittivat kiekkoa maalille. Pienellä onnellakin kiekko pomppi suoraan Valtteri Lipiäiselle keskustaan juurikin parhaalle maalisektorille ja tämä käytti paikan hyödykseen. Peli 1-4 pelikellon näyttäessä aikaa 40.56.

Reilu minuutti tästä ja HPK pelaa itselleen vielä hieman henkeä. Daniel Mäkiaho ajoi laidasta kiekon kanssa hyökkäysalueelle ja pysyi sitkeästi pelivälineessä. Tämä aukaisi HPK:lle mahdollisuuden pitkään hyökkäykseen ja sen se käytti. Valtteri Suni syötti kiekon SaiPa -maalin takaa keskustaan Henri Kanniselle, jonka tarkka laukaus upposi ohi Niclas Westerholmin.

Erän edetessä HPK ei juurikaan saanut kunnolla pelivaihdettaan silmään ja kun SaiPa jatkoi aktiivista pelaamistaan oli erä aika selvästi keltamustien hallintaa.

Aivan ottelun lopussa HPK haki kavennusta ilman maalivahtia ja saikin pelattua muutamaan kohtuullisen paikan, mutta vierailija SaiPa kesti.

SaiPa myös kaunisteli lukemia, kun Dominik Lakatos ujutti kiekon tyhjään HPK -maalin. Näinpä ottelun kuuluttajan Ville-Veikko Sulin-Saariston tehtäväksi jäi kuuluttaa surullisin äänin SaiPan 2-5 vierasvoitto.

Preseasonin viimeisen ottelunsa HPK pelaa Pelicansia vastaan torstaina 2.9. klo 18.30 Pohjantähti Areenassa! Liiga alkaa Kerhon osalta kotiottelulla HPK-Tappara 10.9. klo 18.30!

 

Ottelun maalit:

0-1 David McIntyre

0-2 Filip Pyrochta (Joona Huttula, Valtteri Lipiäinen)

1-2 Joel Janatuinen (Sean Collins)

1-3 Valtteri Lipiäinen

2-4 Henri Kanninen (Valtteri Suni)

2-5 Dominik Lakatos (David McIntyre)

27.08.2021 21:02

Jaa artikkeli: