Aito oranssi vahvempi Kouvolassa

KooKoo-HPK 1-2 (0 – 2, 0 – 0, 1 – 0) 

HPK matkusti  betoniviidakkoon sarjakakkosen Kouvolan Kiekon vieraaksi. Joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa tällä kaudella Kerho vei täydet kolme pistettä, eikä vieraskentältä tänään kään vähempää lähdetty hakemaan. Lisämaustetta otteluun toivat Patrick Harperin sekä Kärpistä lainalle saapuneen Jaakko Niskalan debyytit oranssissa nutussa. Molemmat esittivätkin lupaavia otteluita keskiviikkoillassa.

Ottelun lehdistötilaisuus artikkelin lopussa!

Kerho karkasikin kahden maalin johtoon jo ensimmäisessä erässä. Ottelu alkoi tasaisesti, mutta erän edetessä Kookoo otti kenttätapahtumia haltuunsa. Parhaaseen sektoriin kouvolalaisilla ei kuitenkaan ollut herkästi asiaa ja tämä tehtiin selväksi avausminuuteista lähtien.

HPK aloitti maalinteon ajassa 6:11. Kerhon nelosketju käänsi pelin nopeasti keskialueelta kiekonriiston jälkeen ja seurauksena tästä kolmella yhtä vastaan ylivoimahyökkäys. Lopulta tekopaikka tuli Miro Ruokoselle, joka napautti kiekon verkkoon. Syöttöpisteet Artturi Toivolalle ja Joel Janatuiselle, eli koko ketju pääsi osumassa pisteille.

Kookoo jatkoi painostustaan maalin jälkeen ja pitkään näyttikin ettei HPK saa erässä omaa hyökkäyspeliään kontrolloidusti liikkeelle . Erän lopulla Kerho kuitenkin pääsi paremmin hyökkäysalueen peliin mukaan ja lopulta KooKoo joutui rikkomaan omassa päässään kakkosen arvoisesti.

HPK ei ole kuluneella kaudella mässäillyt ylivoimamaaleilla, mutta nyt askelmerkit osuivat kohdalleen. Kiekko liikkui nopeilla syötöillä ja lopulta näyttävän kuvion päätteeksi kiekko päätyi Michael Jolylle. Joly ei paikassa erehtynyt vaan nikkasi kiekon varmasti toistamiseen Oskari Setäsen taakse. Syöttöpisteet tästä ylivoimaosumasta Markus Nenoselle ja Sean Collinsille.

Toisessa erässä HPK jatkoi tehokkaampaa hyökkäyspeliään ja erän alkuhetkillä kiekko pomppi useamman kerran vapaana Oskari Setäsen alueella, mutta maaliin kiekkoa ei saatu näistä paikoista huidottua.  Erän kerholaisittain kenties paras tekopaikka nähtiin, kun Antti Pihlström ja Michael Joly karkasivat kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Askelmerkit eivät kuitenkaan osuneet lopulta kohdalleen ja isäntien maali varjeltui. Joly ja Pihlström löysivätkin toisensa kaukalossa useampaan otteeseen, vaikka yhteispeli ei tänään pisteitä tuonutkaan.

Juuso Ikoselle vihellettiin kiinnipitämisestä kaksiminuuttinen maalinedustalta erän loppupuolella ja KooKoo pääsi mittaamaan HPK:n ylivoiman tehokkuutta. Tuttuun tapaan Kerhon alivoima oli kuitenkin rautaista, ja tilanne säilyi 0-2:ssa.

Tutut nimet kantavat KooKoota

Kolmas erä alkoi vauhdikkaasti.  Alle minuutti oli pelattu, kun Michael Joly pääsi nokikkain Setäsen kanssa, mutta tämä onnistui vielä torjumaan kiekon. Ajassa 44:31 Ryan Johnstonille tuomittiin korkeasta mailasta 2+2 minuutin rangaistus ja näin Kookoolle jälleen paikka tulla mukaan peliin.

Alivoimalla ensimmäinen hyökkäys tuli kuitenkin Kerholle, kun Pihlström ja Tommi Tikka karkasivat läpiajoon. Tikka ei kuitenkaan onnistunut tästä kiekkoa maaliin laittamaan. Hetkeä myöhemmin Arttu Pellille vihelletiin kaksiminuuttinen korkeasta mailasta Teemu Rautiaiseen, joka oli päässyt luikertelemaan alivoimanelikon keskelle. Näin isäntäjoukkue pääsi pelaamaan kolmatta minuuttia 5-3 ylivoimaa. Lopulta, niinkuin usein aiemmin, omat koirat onnistuvat ja Petteri Nikkilä kavensi tilanteeksi 2-1. Enemmiltä takaiskuilta kuitenkin vältyttiin.

KooKoo aloitti kavennuksensa jälkeen vielä loppukirin, Kerhon kuitenkin puolustaessa kurinalaisesti johtoaan. Oskari Setänen jätti maalinsa jo hyvissä ajoin ja isännät hakivat tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla viimeiset kaksi minuuttia. Kiekko ei kuitenkaan löytänyt enää kumpaankaan maaliin ja lopuksi Kerho pääsi tuulettamaan voittoa.

HPK otti näin toistamiseen täydet pisteet KooKoolta ja vahvisti asemiaan sarjataulukon keskikastissa. Kolmen pelin viikkoa jatketaan perjantaina Mikkelissä Jukureiden vieraana ja lauantaina puolestaan Ilves saapuu kannattajineen vierailulle Pohjantähti Areenalle. Liput otteluun tuttuun tapaan lippu.fi/hpk!

Klikkaa tästä lippukauppaan

 

08.12.2021 21:09

Jaa artikkeli: