Aina on hienoa voittaa Jokerit

HPK-Jokerit 3-2 vl (1-1,1-1,0-0,0-0)

Perjantai, Jokerit, joulukuu. Kolme kovaa faktaa siitä, että tunnelma Rinkelinmäellä oli katossa. Tasainen vääntö päättyi HPK:n kannalta riemuisasti Alex Leavittin ratkaistessa voittomaalikilpailun voiton.

HPK pääsi esittämään kotikuntoaan reilun 4300 silmäparin edessä. Pohjoispäätyyn oli saapunut jopa 400 Jokeri-kannattajaa lauluineen. Hämeenlinnalaisyleisö vastasi huutoihin mallikkaasti ja tarjosi Kerholle täyden tukensa taisteltaessa pisteistä.

Ottelun alku oli hämeenlinnalaisvinkkelistä varsin harmaa. Jo kahden minuutin pelin jälkeen Tomi Mäki siirsi komealla laukauksella Jokerit 0-1 johtoon.

Takaiskun jälkeen HPK alkoi myös saada juonesta kiinni. Alkupelin yksi parhaista paikoista siunaantui Kari Sihvoselle Janne Laakkosen syötöstä.

Kerhon tasoitus hieman ensimmäisen erän puolen välin jälkeen oli illan komein osuma. Ajassa 11.26 Alex Leavitt toi HPK:n tasoihin. Janne Kolehmainen laittoi tilanteen liikkeelle komealla poikkikentän avauksella, jonka Niko Nieminen jatkoi Leavittille.

Ajassa 12.41 sattui ikävä tapaturma, kun Mathias Porselandin maila nousi Jokeri-kokoonpanoon paluun tehneen Ben Eavesin silmään. Eaves poistui pukuhuoneeseen verta vuotavana, josta hänet lähetettiin lääkäriin. Mathias Porselandkin joutui poistumaan suihkun puolelle pelirangaistuksen arvoisesti.
– Eaves sai mailasta silmäluomeensa ja silmälääkärin tarvitsee vielä tutkia hänet, osasi Jokeri-luotsi Erkka Westerlund kertoa ottelun jälkeen.

Tasatahtiin toisessakin erässä

Kerhon menetettyä yksi puolustaja, oli muille luvassa isompaa vastuuta. Santeri Alatalon paikan illan otteluun ottanut O-P Grönholm esittelikin ajassa 26.58 napakkaa rannelaukaustaan vieden HPK:n johtoon ylivoimalla.  Alex Leavitt teki Grönholmin kauden ensimmäiseen osumaan esityön.

HPK:n 2-1-maalin aikana rangaistustaan istunut Jarkko Ruutu oli varsinkin toisessa erässä esillä. Useita kertoja pelin aikana kaatuillut Ruutu ei pelillisesti Jokereita pystynyt auttamaan, mutta provosointi ja suun soittaminen kyllä hoituivat kunnialla.

HPK hallitsi toisen erän kenttätapahtumia ja pystyi kontrolloimaan peliä. Hallinnasta huolimatta erän loppupuolella Kari Sihvoselle sattui työtapaturma omassa päässä. Hämeenlinnassa kiekko-oppinsa ammentanut Antti Kerälä tuikkasi kiekon pois Sihvosen lavasta ja Teemu Pulkkinen toi Jokerit tasoihin kovalla vedolla.

Pitkän kaavan kautta

Kolmannessa erässä Kerho menetti hieman otettaan. Viiden puolustaja turvin raataneet oranssipaidat alkoivat syystäkin väsyä ja Jokeri-nivaska pääsi luomaan painetta HPK-alueelle. Vaarallisiin maalipaikkoihin Jokerit eivät juuri päässeet HPK:n tiiviin oman maalin puolustuspelaamisen ansiosta. Kertaalleen Jokereiden ykkössentterin statuksella ratsastava Ilari Filppula pääsi kokeilemaan melkein tyhjään maaliin takakulmalta, mutta Jukka Laamanen ennätti juuri parahiksi estämään lisäosuman synnyn.

Jatkoajalla paras paikka tarjoutui HPK:n Lauri Kärmeniemelle, mutta ”Kärmärin” vedon Jokeri-vahti Frans Tuohimaa torjui.

Voittomaalikilpailussa ei kovin taidokkaalla päällä oltu. Ensimmäisen kierroksen laukojista kukaan ei onnistunut. Lähinnä oli Teemu Rautiainen, jonka taidokas ujutusyritys taisi osua lopulta tolppaan. Äkkikuolemakierroksen aloitti Alex Leavitt, joka laittoi kiekon maaliin Tuohimaan längistä. Kun hyvin koko ottelun torjunut Mika Järvinen torjui Teemu Pulkkisen lämäriyrityksen, kaksi pistettä jäi Hämeenlinnaan.

Ottelun jälkeen Harri Rindell oli tyytyväinen omiensa taisteluun.
-Hyvä peli joukkueelta. Maalinteon kanssa oli ongelmia, mutta olimme koko ottelun erittäin sitkeitä. Myös viiden puolustajan taistelu oli hienoa katseltavaa. Lisäksi maalivahti Järvinen oli erinomainen. Jokerien kaltaista huippujoukkuetta vastaan maalivahtipelin onkin onnistuttava.

Vapaan viikonlopun jälkeen pelit jatkuvat ensi keskiviikkona Ritari-areenassa, jolloin vastassa on SaiPa Lappeenrannasta.