Aika laittaa hommat kuntoon viikonloppuna

Pelicans-HPK 14.10. klo 18.30
HPK-Ilves 15.10. klo 16.00

Hämeenlinnan Pallokerhon kolmen ottelun viikko huipentuu viikonloppuna kahteen peräkkäiseen peliin. Perjantai-iltana matka vie Lahteen Pelicansin vieraaksi ja lauantaina vastaan asettuu Tampereen Ilves Hämeenlinnassa.

Kerhon tappioputki on venynyt jo kolmen ottelun mittaiseksi ja ainoa kolmen pisteen voitto on peräisin ensimmäisestä liigaottelusta. Nyt olisikin mainio paikka parannella tilastoja.
– Jokainen pelaaja on pärjännyt tässä sarjassa ja kaikki tietää, että taidot eivät ole kadonneet mihinkään, kertoi valmentaja Petteri Hirvonen Pelicans-ottelun aattona.

Pelicans on Kai Suikkasen valmennuksen alla pelannut alkukauden loistavasti. Siitä vahvimpana osoituksena on SM-liigan piikkipaikka, jota lahtelaisleegio pitää itsellään kahden pisteen erolla ennen KalPaa. HPK:n valmentaja Hirvonen tiedostaa, että Lahdessa ei pääse helpolla.
– Kun Lahdessa on SM-liigan pienin kaukalo ja hyvässä kunnossa oleva joukkue vastassa, on oltava hereillä alusta alkaen. Pelicans on hurmiossa ja varmasti täysi tupa odottaa meitä siellä.

Edellinen ottelu HPK:n ja Pelicansin välillä päättyi lahtelaisten 4-1 voittoon Hämeenlinnassa, joten HPK:lla on takaisinmaksun aika. Hämeenlinnalaisvoittoa avittamaan HPK on järjestänyt fanimatkan Lahteen ja ennakkotietojen mukaan bussilastillinen hämeenlinnalaisia on kannustamassa omiaan.

Ilves Ritari-areenalla lauantaina

Lauantaina Hämeenlinnaan saapuva Ilves ei ole aloittanut kauttaan kovinkaan terävästi. Toiseksi viimeisenä sarjassa oleva Ilves-lauma on HPK:n ohella kolmen ottelun tappioputkessa. Tiistaisella kierroksella Pelicans voitti Ilveksen 5-2 ja Lukko lauantaina 4-1.

Ilves on kohdannut samoja ongelmia kuin HPK. Peli on yritteliästä, mutta tehottomuus ja virheet ottelun sisällä johtavat tappioihin.
– Meillä tapahtuu kentällä paljon hyviä asioita. Pienet virheet ottelun sisällä on saatava kuntoon. Pelaajilla on tällä hetkellä kovat paineet, jotka tuovat mukanaan virheitä, ynnäsi Petteri Hirvonen.

Jotain positiivistakin on näkyvissä. HPK:n nelosketjussa hyökkäävä nuori Otto Paajanen avasi keskiviikkona Ässiä vastaan maalitilinsä SM-liigassa. Paajanen on pelannut kahdeksan liigaottelun ohella A-junioreissa tällä kaudella neljä ottelua, joissa pistetili on jopa 6+1. Tervepäinen poika ei juuri ensimmäistä liigamaalia hehkuttanut.
– Ihan hyvä fiilis tuli, että pomppi sisään, mutta muuten ei kovin hyvä fiilis ole. Ässät rokotti keskiviikkona aika kovalla kädellä.

Viikonloppuna on siis kuusi pistettä jälleen tarjolla ja loistava tilaisuus palata takaisin voittojen tielle. Kokoonpanot ovat vielä auki ja vasta perjantaina selviää, millä koostumuksilla perjantain ja lauantain otteluihin lähdetään. Todennäköisesti Mikko Tolvanen pelaa perjantaisen ottelun maalissa.

Pelicans-HPK –ottelun kokoonpanot

HPK-Ilves –ottelun kokoonpanot

Nyt jos koskaan yleisön tuki on tärkeää!

Niklas Heinonen

13.10.2011 18:33

Jaa artikkeli: