Aaltosen rysty toi kolme pistettä

HPK palasi maaottelutauolta voitokkaana, kun SaiPa kaatui Ritari-areenassa 4-3. Ottelun alku oli Kerholle vaikea, mutta lopussa oranssi vyöryi isännän ottein ja napsi ansaitut kolme pistettä. Ottelun voittomaalin teki Ässä-laina Nico Aaltonen komean viivelähdön päätteeksi vain 40 sekuntia ennen päätössummeria.

– Aaltosen ketju (laidoilla Sihvonen ja Juutilainen) pelasi erinomaisen peli, kehui valmentaja Petteri Hirvonen ketjun kokonaisuutta.

Voittomaalin lisäksi ketju kyhäsi Kerhon 1-1-tasoituksen avauserässä, kun Kari Sihvonen teki heti ensimmäisessä HPK-pelissään maalin. Vieraat aloittivat ottelun mallikkaasti ja Kerho oli hätää kärsimässä ottelun ensimmäisen puolikkaan. Kerho-veskari Mikko Tolvanen pelasi kuitenkin erinomaisesti ja koppasi tukun vaarallisia tilanteita suojustensa uumeniin. SaiPan patterit kuitenkin loppuivat toisessa erässä ja HPK pääsi kuromaan 1-3-tappioaseman kiinni.

– Siinä oli meillä yksi löysä vaihto, jonka jälkeen ei päästy enää peliin mukaan, kommentoi SaiPa-valmentaja Ari-Pekka Selin.

Takaa-ajon käynnisti Alex Leavitt komealla ohjauksella, joka päätti kanukin 20 ottelun mittaisen maalittoman taaperruksen. Päätöserän alussa puolestaan tasoitusmaalin pyssytti Mathias Porseland ylivoimalla.

Kotijoukkue pelasi kokonaisuutena voitokasta jääkiekkoa ja jokainen pelaaja täytti ruutunsa mainiosti. Ilman maaleja jäänyt uusi ykkösketju Rautiainen-Piispanen-Luomala loi koko joukon hyviä maalipaikkoja ja saman tahdin jatkuessa verkko heilahtelee luultavasti jo perjantaina Jyväskylässä.

16.11.2011 20:46

Jaa artikkeli: