A-Nuorille tappio – silti välieriin!

HPK:n A-Nuoret hävisivät viimeisen alkusarjan ottelunsa Valko-Venäjän Dinamo-Shinnikiä vastaan keskiviikkona luvuin 2-3. HPK oli ottelussa ensimmäisen 23 minuutin jälkeen tappiolla 0-3.

– Ensimmäinen erämme oli luokatonta jääkiekkoa. Emme olleet valmiina otteluun. Osa joukkueesta luuli, että kun olemme jo voittaneet ruotsalaiset ja kanadalaiset, voimme kävellä valko-venäläisten yli. Ja sehän ei pitänyt lainkaan paikkaansa, kertaa HPK:n päävalmentaja Olli Salo.

HPK sai kuitenkin kirin aikaiseksi loppua kohden. Julius Valtonen kavensi 1-3 ajassa 37.36 ja Eetu-Ville Arkiomaa 2-3, kun kymmenen minuuttia oli peliaikaa jäljellä. Molempiin maaleihin syötöt antoi Patrik Virta.

Jatkopelit alkavat

HPK selvisi keskiviikon tappiosta huolimatta turnauksen välieriin. Vastaan asettuu joko kotijoukkue Omsk tai USA:n Dubuque Fighting Saints, joiden välinen ottelu on Omskissa käynnissä. Salo ja muu valmennustiimi on haastattelun aikana matkalla katsomaan ottelua.

– Kohta on vastustaja selvillä. Menemme katsomaan ottelua. Molemmat joukkueen ovat erittäin kovia, joten vastus on huomenna hurja.

HPK siirtyy pelaamaan Omsk areenaan torstaina. Isoon areenaan mahtuu reilut 10 000 katsojaa.

– Turnaus kiinnostaa ihmisiä täällä. Medianäkyvyys on kova ja ainakin Omskin peleissä halli on ollut täynnä. Upeaa lähteä pelaamaan jatkopelejä täällä.

HPK pelaa siis välieränsä torstaina 29.8. klo 12.00 Suomen aikaa.

HPK 28.8.2013

28.08.2013 12:49

Jaa artikkeli: