A-Nuoret voittoputkessa Omskissa

HPK:n A-Nuoret ovat avanneet Junior Club World Cupin vakuuttavasti. Sunnuntaina oranssipaitaiset kaatoivat Frölundan ja maanantaina HPK:n hyvästä ilmeestä saivat kärsiä viime vuoden mestarit. HPK:n päävalmentaja Olli Salo oli molempiin peleihin tyytyväinen.

– Sunnuntaina Fröludaa vastaan meitä jännitti aluksi. Ensimmäisessä erässä saimme jahdata Frölundaa, mutta peli kääntyi meille toisessa ja kolmannessa erässä. Molemmat joukkueet halusivat pitää kiekkoa, mutta meillä oli enemmän uskallusta ja hallitsimme näin ollen suurta osaa ottelusta. Avausotteluksi todella huikea ottelu!

HPK voitti Frölundan 3-4.

HPK – Sudbyry Wolves

Maanantain ottelussa ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi maali, kun Joona Monto viimeisteli Matias Haarasen syötöstä.

– Tänään maanantaina peli Sudbury Wolvesia vastaan oli todella fyysinen. Aloitettiin tosi hyvin, ekassa erässä hallitsimme, mutta toisessa erässä ote herpaantui. Kaveri oli toki hyvä, mutta kiekollinen huolellisuus oli meiltä toisessa erässä huonoa.

Toisen erän lopulla Teemu Kaislehto taklasi kanadalaispelaajaa sillä voimakkuudella, että areenan pleksi hajosi, ja erätauolle siirryttiin reilut kolme minuuttia etuajassa. Lisäaika toi HPK:lle uudenlaisen keskittymisen otteluun.

– Olen ylpeä joukkueesta ja siitä, millaisella keskittymisellä tulimme takaisin jäälle, kertaa Salo.

Kolmannessa erässä alkaa tapahtua. HPK karkaa 3-0 johtoon Ismo Nikkisen ja Jesper Ahlgrenin maaleilla. Nikkisen maaliin syötön antaa Matias Haaranen ja kirjauttaa iltapäivän toisen tehopisteensä.

– Maalien jälkeen alkoikin se legendaarinen päätössummerin odottelu. Ja kun huippujengi on vastassa, jälki on tuhoisaa. 3-3 taululla kuitenkin rentoutti uudelleen meidän pelin. Enää ei niin sanotusti tarvinnut odottaa vaan alettiin pelaamaan taas. Viimeinen viisi minuuttia oli täysin meidän hallintaa ja saimme palkinnon.

HPK:n voittomaali 4-3 syntyi ajassa 59.15. Jälleen kerran asialla oli Joona Monto. Syöttöpisteet maaliin Santeri Vuotille ja Eetu-Ville Arkiomaalle.

Puitteet kelpaavat – fanit kannustavat

A-Nuoret kehuvat puitteita Omskissa hyviksi. Tiistaina HPK viettää välipäivää otteluista ja kuluttaa sen leväten ja treenaten. A-Nuoret kertovat tehneensä Viktor Blinov Memorial Sports Complexista kotiareenansa.

– Pelaamme Omskin vanhemmassa hallissa. Täällä yleisö on selvästi meidän puolellamme ja se on aivan mahtavaa. Toki olisi hienoa päästä kokemaan Arena Omskin 10 000-päisen yleisön meteli kentältä käsin. Se on toki lähellä, mutta ei vielä sataprosenttisen varmaa, kertoo Salo viitaten jatkopeleihin.

HPK pelaa siis seuraavan kerran keskiviikkona klo 11.00 Suomen aikaa, kun vastaan asettuu Valko-Venäjän Dynamo-Shinnik.

HPK 26.8.2013

26.08.2013 12:35

Jaa artikkeli: