A-Nuoret ryöstivät kotiedun itselleen

HPK:n A-Nuoret aloittivat välierätaiston Jokereita vastaan jämäkästi ja ottivat ansaitun jatkoaikavoiton. HPK:n tehomiehenä hääri kaksi maalia tehnyt Miika Heikkilä. Jobinpostiakin ottelusta saatiin, kun Teemu Rautiainen ei palannut ensimmäisen jälkeen jäälle.

Kerhon A-Nuoret aloittivat maalinteon jo ottelun toisella minuutilla, kun mainiolla pelipäällä ollut Miika Heikkilä laukoi kiekon maaliin ylivoimalla. Heikkilän maalin alustivat Teemu Rautiainen ja Jussi Korvakangas. 

– Oli hyvä juttu, että saatiin onnistuminen heti alkuun. Ei kuitenkaan jääty vellomaan hyvänolontunteeseen vaan jatkettiin eteenpäin, kommentoi HPK:n A-Nuorten päävalmentaja Olli Salo. 

Ensimmäisen maalin syöttäny Teemu Rautiainen ei palannut ensimmäisen erän jälkeen enää kentälle. Ykköskentän laituri on kuitenkin todennäköisesti kokoonpanossa jo tiistaina. Toisessa erässä Rautiaisen paikalla kokeiltiin eri pelaajia ja kolmannessa erässä Matias Niemeläinen täytti Rautiaisen saappaat. 

– Mielestäni Matias pelasi tänään erittäin hyvän ottelun, teki huikean määrän töitä ja otti hyvin paikkansa ykköskentässä. 

Peli kääntyy narreille

Toisessa erässä Jokerit sai pelinsä uomiinsa. HPK:n maalivahti Juuse Saros sai tehdä täyden päivätyön maalinsa suojelemisessa. Koko ottelussa 35 torjuntaa napannut Saros saikin korjata kiekon toisessa erässä kaksi kertaa selkänsä takaa. Jokereiden maalit tekivät Jere Karjalainen ja Teemu Henritius. 

– Jokerit tuli kyllä kovaa toisessa erässä ja sai painopisteen meidän päätyyn. Jotenkin kuitenkin koko ottelu oli erikoinen eikä peli lähtenyt oikein lentoon kummallakaan joukkueella, mietiskeli Salo. 

Vielä kolmannenkin erän alussa Jokereiden peli kulki ja HPK sai luotua vain vähän paikkoja. Vähänkin riittää todettiin Hartwall Areenassa, kun ajassa 48.16 Otto Paajanen siirsi kiekon Miika Heikkilälle ja hyökkääjän illan toinen maali näki päivänvalon. 

Kolmannen erän loppu piti 463 katsojaa jännityksessä. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta vierasjoukkueelle niitä siunaantui enemmän. Jokeripelaajien bensa alkoi selvästi loppumaan ja HPK pääsi vyöryttämään hyökkäyksiään. Varsinaisella peliajalla ei kuitenkaan enempää maaleja nähty ja ottelu siirtyi jatkoajalle. 

– Kyllä joukkueella oli kova usko itseensä ja se ehkä jopa kasvoi pelin vanhetessa. Peli alkoi kääntymään selvästi meille jo ennen tasoitusmaalia. Joukkue yksinkertaisesti uskoi itseensä ja kykyihinsä hoitaa homma kotiin, kertoi Salo. 

Jatkoaika HPK:n

Jatkoajalla pelattiin lähestulkoon koko ajan Jokereiden päädyssä. HPK rakensi ja jaksoi työstää maaliaan pitkään. Lopulta Petteri Nikkilä latasi kiekon Robert Leinon syötöstä jokerivahdin selän taakse ja tuuletus alkoi. Kellot kotiedun ryöstön merkiksi pysähtyivät aikaan 69.27. 

– Jatkoajan tilastot eivät kerro mitään jatkoajasta. Vain me uskalsimme pelata kentällä ja kiitoksena siitä tuli voitto. 

HPK ottaa seuraavan kerran mittaa Jokereista tiistain päiväpelissä Ritari-areenassa tiistaina. Kiekko putoaa jäähän klo 13.30. Otteluun on vapaa sisäänpääsy.

HPK 11.3.2012

11.03.2012 18:51

Jaa artikkeli: