A-Nuoret Kärppien testiin – päiväpeli klo 12.45 !

HPK:n A-Nuoret saavat vieraakseen lauantain päiväpelissä kovakuntoisen Kärppälauman. Oululaiset ovat viimeaikaisten huippuesiintymistensä kautta kivunneet Nuorten SM-liigan sijalle kuusi ja ovat valmiina hyökkäämään sarjajohtaja HPK:n kimppuun. Päiväpeli on tuttua tavaraa HPK:n A-Nuorille.

– Kellonaika on tuttu, vaikkei kovinkaan mielekäs. Pitää vain olla heti aamusta hereillä. Meillä on vielä kovasti tekemistä oman pelin kanssa ja meidän pitää laittaa huomenna lauantaina haalarit niskaan, kertoo A-Nuorten päävalmentaja Olli Salo.

Jos HPK on ollut alkukaudella lennossa, niin on ollut myös sen maalivahti Juuse Saros. Toista vuottaan lukiota tahkoava ja juuri nyt koeviikosta nautiskeleva Saros lounasti Kerho-ravintolassa perjantaina ja totesi, että lauantain matsista tulee tiukka. 

– Kärpät on tehnyt hurjan määrän maaleja viime peleissä. Vauhtia ja taitoa riittää jokaiseen ketjuun heillä. Varuillaan pitää olla ehdottomasti silloin, kun pistepörssin johtaja Ville Leskinen on kentällä, miettii Saros.

Ei niin junnu enää

Saroksen lounaskaverina perjantaina oli edustusjoukkueen Juuso Vainio. Molemmat pelasivat viime kaudella A-Nuorissa ja olivat nimenomaan nuorimmasta päästä.

– Bussia siivottiin aina reissun jälkeen yhdessä. Toinen piti pussia ja toinen lakaisi. Pitkillä pelimatkoilla bussi saattaa olla aika sotkuinen Hämeenlinnaan tullessa, pojat naureskelivat.

Saros treenaa A-Nuorten lisäksi myös edustusjoukkueen kanssa. Kaksi valmentajaa, liigamiehistön Kari Lehtonen ja A-Nuorten Teemu Lukkari, eivät kuitenkaan sekoita nuoren maalivahdin päätä. 

– Heillä on aika samanlainen ajatusmaailma, joten ihan helposti se menee. 

Yleisömääristä puhuttaessa molemmat nuoret toivovat, että A-Nuorten peleihin tulisi vielä enemmän porukkaa viikosta toiseen. Vainiokin huomauttaa, että käy itse katsomassa kaikki A-Nuorten pelit, mitkä vain ehtii.

– Yleisöstä saa lisäpotkua!!

Saroksen mukaan huomenna kannattaa seurata miestä numero 74. Petteri Nikkilä pelaa maalivahdin mukaan jokaisen ottelun kovalla tunteella.

– Joka ikisessä pelissä Pete pelaa kovaa fyysisesti ja on tosi vaarallinen hyökkäyspäässä.

Sarosta, Nikkilää ja A-Nuorten taistelua pääsee siis seuraamaan lauantaina klo 12.45. Liigamiehistön ja Juuso Vainion otteet voi tarkastaa HPK-SaiPa -ottelussa alkaen klo 17.00.

Tervetuloa tuplalauantaihin!

HPK 30.11.2012

30.11.2012 15:48

Jaa artikkeli: