A-Nuoret finaaliin Omskissa! Vastassa kotijoukkue ja 10 000 fania!

HPK:n A-Nuoret nappasivat finaalipaikan Omskissa pelattavassa Junior Club World Cupissa. USA:n Dubuque Fighting Saints kaatui perjantai-iltana välieräottelussa luvuin 2-3. HPK:n maalit ottelussa tekivät Santeri Vuoti, Eetu-Ville Arkiomaa ja Patrik Virta. HPK:n päävalmentaja Olli Salo oli tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ottelussa.

– Peli oli tiukka ja todella luisteluvoimainen kamppailu. Tiesimme, että kiekollisen pelirohkeuden tulisi olla korkealla ja sitä se todellakin oli.

HPK johti ottelua 0-3 toisessa erässä. Ajassa 42.38 amerikkalaiset kuitenkin olivat kaventaneet ottelun jo 2-3.

– Vaikka numerot menivät tiukaksi, paniikka ei missään vaiheessa tulllut. Viimeiset 17 minuuttia pelasimme ja loimme paikkoja rohkeasti, mutta ennen kaikkea järkevästi. Uhraiduimme nimenomaan joukkueena, kertaa Salo viimeistä erää.

Finaalissa vastassa kotijoukkue ja -yleisö

Kotijoukkue Omsk selvitti tiensä myös Cupin finaaliin. Finaali pelataan lauantaina klo 13.00 Suomen aikaa. Arena Omsk on jo nyt loppuunmyyty ja HPK saakin vastaansa 10 318 varmasti omiaan kannustavaa omskilaista.

– Hurmosta on varmasti luvassa, mutta mikäs sen hienompaa. Tämä on monelle meidän pelaajalle ainutlaatuinen kokemus, jollaista ei enää uralla välttämättä tule vastaan, pohtii Salo.

Omskin joukkue on täynnä taitavia yksilöitä, joilta pitää viedä aika kentällä pois. Ennen kaikkea silmällä on pidettävä Maxim Kazakovia, joka on takonut neljässä ottelussa tehot 5+3=8 ja johtaa turnauksen piste- ja maalipörssiä.

– Meidän pitää pystyä ajamaan heidät turhaituneisuuteen ja ottaa tila ja aika pois. Kazakovin kanssa on oltava tarkkana ja viedä häneltä pelihuumori pelaamalla kaikki tilanteet huolellisesti loppuun asti.

Rento perjantai

Turnauksen välipäivää HPK viettää perjantaina lepäillen.

– Kävimme aamujäällä potkimassa eilistä peliä jaloista pois. Nyt joukkueella on omaa aikaa ja ennen kaikkea mahdollisuus rentoutua ennen huomista peliä. Se tulee tarpeeseen, sillä vapaa-aikaa ei ole ollut lähes lainkaan tällä reissulla.

Yhden tehtävän A-Nuorten joukkue on perjantain ratoksi kuitenkin saanut. Reissublogin pitäisi ilmestyä nimenomaan pelaajien osalta vielä tänään perjantaina!

Junior Club World Cupin sivustolta pääset katsomaan turnauksen tietoja. Finaaliottelu nähdään todennäköisesti välierien tapaan suorana KHL Official Youtube kanavalla. Linkki löytyy HPK:n nettisivuilta, kun se selviää.

HPK 30.8.2013

30.08.2013 07:03

Jaa artikkeli: